Pazar Eğlencenin tavanı yok

Eğlencenin tavanı yok

16.07.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlü restoranlar yazlık yerlerini İstanbul’a tepeden bakan teraslarda açtılar...

Eğlencenin tavanı yok

Eğlencenin tavanı yok

Ünlü restoranlar yazlık yerlerini İstanbul’a tepeden bakan teraslarda açtılar...

TUBA AKYOL

Geçtiğimiz kış Taksim’e taşınan İstanbul’un gece hayatı, yazı da yine Taksim’deki manzaralı teraslarda karşıladı. Downtown’ın yazlık yeri NuTeras ile Cartoon Hotel’in terasında hizmet veren Sofra London misafirlerine İstanbul’un bambaşka bir yüzünü, Haliç manzarasını sunuyor. Bir Taksim klasiği olan Andon ise yazla yetinmiyor, kış için de terasta sürprizler hazırlıyor.

NuTeras
Boğaz’dan kaçan Haliç’e bakıyor
Teşvikiye’nin ünlü restoranı Downtown’ın yazlık yeri NuTeras, NuPera’nın teras katında hizmet veriyor. Tepebaşı’ndaki NuTeras, Haliç’e bakan manzarası ile İstanbul’un başka bir yüzünü tanıtıyor misafirlerine. Downtown’ın ortağı ve aşçısı Mehmet Gürs "Trafik, kargaşa, gürültü ve aşırı müzik nedeniyle Boğaz’daki yazlık mekanları tercih etmeyenlere Haliç manzarası ile farklı bir alternatif sunmak istedik" diyor.
NuTeras’ta Haliç yönüne doğru kademe kademe inen platformlar, mekanın her köşesinden manzaranın görülmesini sağlıyor. Projeyi üstlenen mimarlar Murat Tabanlıoğlu ve Meltem Gürsel Tabanlıoğlu "Sade ve samimi bir mekan yaratmayı amaçladık" diyorlar.
Johnson & Wales Üniversitesi’nde ahçılık eğitimi alan Mehmet Gürs de NuTeras ile Downtown’ın farkını "dekorasyondan mönüye, hatta fiyatlara kadar daha hafif" diye açıklıyor.
NuTeras "daha hafif" belki ama daha az iddialı değil. 120 kişilik restoranın Mehmet Gürs tarafından özel olarak hazırlanan mönüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Doğu Akdeniz Mezeleri (6 milyon 500 bin TL.) ile hoş bir başlangıç yapabilirsiniz. Ana yemek olarak Izgara Barbunya (11 milyon 500 bin), Kişniş ve Kırma Zeytinyağlı Salsa ile Izgara Kılıç Şiş (13 milyon 500 bin) önerilebilir. Fıstıklı Sos ile Teriyaki Bonfile Şiş (11 milyon TL.) ya da Yasemin Pirinci ile Tavuk Sate’yi (8 milyon TL.) de tercih edebilirsiniz. Tatlı olarak Bitter Çikolatalı Tart (5 milyon) çok iddialı.
"Burada her yaş grubundan, çok farklı tarzlardaki insanları ağırlıyoruz" diyen Gürs geçtiğimiz günlerde 104 yaşında bir Amerikalı kadını konuk ettiklerini, aynı gece bir masada smokinli erkekler otururken, diğer tarafta şortlu müşterilerin bulunduğunu belirtiyor. Müzik konusunda da net bir tavır yok. Aralarında Menderes Utku ve NuTeras’ın ortaklarından Ali Deveci’nin olduğu DJ’ler ortama göre muhtelif müzikler çalıyorlar.
Her gün saat 19.00’da açılan NuTeras’ın mutfağı 24.00’te kapanıyor ama son müşteri gidinceye kadar bar hizmet vermeye devam ediyor. Havalar soğuyuncaya kadar açık kalacak olan NuTeras’a giderken rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Tel: (0212) 245 60 39

Sofra London
Bir yanda Haliç, bir yanda Taksim Meydanı
Merkezi Londra’da bulunan Sofra restoranları zincirinin İstanbul’daki halkası Sofra London yaz aylarında Taksim’deki Cartoon Hotel’in teras katında müşterilerini ağırlıyor. Sofra London’ın sahibi ve şef ahçısı Hüseyin Özer’in adı, özellikle yolu Londra’ya düşenlerin malumu. Özer, Osmanlı-Türk mutfağına yeni bir yorum getirerek İngiltere’de Sofra restoranları zincirini kurdu.
Londra’da yaşayan Özer iç mekanda ve terasta 70’er kişi kapasiteli Sofra London’ı kardeşi Davud Özer’e teslim etmiş. Yine de Sofra London’ın her şeyiyle uzaktan da olsa bizzat ilgilenen Özer "Biz hizmetkarlık yapmayız, misafirleri evimize gelmişler gibi ağırlarız" diyor.
Sofra London’da Osmanlı mutfağının bütün lezzetlerinin çağdaş yorumlarını tatmak mümkün. Açılışı Kavurmalı Humus, Yoğurtlu Ispanak ve Havuç ile yapabilirsiniz. Ana yemek olarak ise Şam Fıstıklı Hamsi Tava (2 milyon 500 bin TL.), Fıstıklı ve Cevizli İçli Köfte (3 milyon TL.) gibi seçenekler var.
Akşamları saat 19.30 civarında açılan ve 24.00’e kadar hizmet veren Sofra London’da perşembe ve cumartesi akşamları Yavuz Özışık’ı dinleyebilirsiniz.
Tel: (0212) 297 21 78-79

Andon Teras
Vedat Sakman’dan canlı müzik...
Taksim gece hayatının klasiklerinden olan Andon, Boğaz manzaralı teras katı ile yaz aylarının da gözde mekanlarından. 100-150 kişi kapasiteli Andon Teras’ın en önemli özelliği 12.00’de açılıp sabah 04.00’e kadar açık kalması. Müdavimleri arasında sanatçıların ve gazetecilerin bulunduğu mekana gençler de rağbet ediyor.
Andon Teras’ın mönüsünde Türk, İtalyan ve Fransız mutfağı bulunuyor. Ara sıcak olarak Pazı Dolması (2 milyon 500 bin TL.), Kağıtta Sucuk ve Pastırma (3 milyon 500 bin TL.), Fırında Elma ve Patates ile Domuz Sosisi (5 milyon TL.) gibi alternatifler bulunuyor. Ana yemek olarak Andon Çökertme (3 milyon 500 bin TL.) önerilebilir. Andon’un ikinci katında bulunan, ancak şu sıralar kapalı olan Şarapevi’nin şarapları ve zengin peynir tabağı Andon Teras’ın favorileri arasında. Şarapların şişe fiyatları 5 milyon ila 30 milyon arasında değişiyor.
Cuma ve cumartesi akşamları Andon Teras’ta Vedat Sakman’ı dinleyebilirsiniz. Ancak manzaraya hakim bir masa istiyorsanız, mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Yaz bitiyor diye acele etmeniz de gerekmiyor. Çünkü üstü sera gibi kapatılacak olan Andon Teras kış aylarında da hizmet verecek. Tel: (0212) 251 02 22




PAZAR