Pazar Film-food keyfi

Film-food keyfi

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Artık kaçırdığınız filmleri izlerken yeni tatlar da yakalayabilirsiniz. Bir yandan film izlerken diğer yandan yemek yiyebilmeniz için mutlaka evde olmanız gerekmiyor.

Film-food keyfi

Film-food keyfi

Artık kaçırdığınız filmleri izlerken yeni tatlar da yakalayabilirsiniz. Bir yandan film izlerken diğer yandan yemek yiyebilmeniz için mutlaka evde olmanız gerekmiyor.

SELMA ŞABANOVİÇ

Sinemadasınız. Beyaz perdede bir yemek sahnesi oynuyor, oyuncular gözünüzün önünde iştah açıcı yemekleri yavaş yavaş bitiriyorlar. Bir anda açlıktan kıvranmaya başlıyorsunuz. Bu durumda guruldayan karnınızı unutmaya çalışmaktan başka çareniz yok. Yoksa var mı? Karnınızdan yükselen çığlıkları bastırmak zorunda kalmayacağınız iki yer var: Cihangir’deki Kafika ve Maslak’taki Telsim Seba Cep Sineması.

Ağız tadıyla seyredin
Kafika "Kaçırdığınız Filmler Kahvesi"nin kısaltması. Fikir babası ise yönetmen Sinan Çetin. Giriş katında bar, üst katta restoran ve alt katta da altı sinema salonu bulunuyor. Film ve yemek orada ayrılmaz bir ikili. İsterseniz filmden önce restoranda yemek yiyebilirsiniz ya da yemeklerinizi yanınıza alıp evdeymişsiniz gibi film seyredebilirsiniz. Rezervasyon yaptırmak şart; çat kapı giderseniz yer bulmanız hayli zor olabilir.
Katalogda 600’e yakın film bulunuyor. Yemeğe gelince film kataloğu kadar geniş bir menüden söz edebiliriz. Menü, fast-food ağırlıklı "sinema" ve dünya mutfaklarından örnekler sunan "restoran" adlarıyla iki bölüme ayrılmış. Sinema salonlarında ise, Kafika’daki bütün yemekler yenilebiliyor. Kafika’nın kendine özgü yemekleri Kafika Özel ve Kafika Chicken müşterilerin en çok beğendiği yemekler. Tatlılardan Dondurmalı Brownie herkesin favorisi olarak biliniyor. Barda çok sayıda yabancı bira ve 40 değişik kahve çeşidi arasında seçiminizi yapmakta zorluk çekebilirsiniz.

Spaghetti Western
Tercihleriniz vizyondaki filmlerden yanaysa dört sinema salonuyla yöredeki tek sinema kompleksi olma özelliğini taşıyan İstinye sırtlarındaki Telsim Seba Cep Sineması’na uğrayabilirsiniz. Sinemaya gelenler filmden önce ya da sonra, hatta aralarda bile, Excellent restorana inip yemeklerin tadına bakabilirler.
Excellent’ta her çeşit pizza, spaghetti ve risotto mevcut. En çok sevilen yemekler arasında Risotto ai Frutti di Mare (deniz mahsülü risotto), Spaghetti Ragu ve özellikle çocukları ve gençleri sevindirecek sosis, kroket, köfte, sigara böreği, patates tava, patlıcan, kabak ve domates sosu’ndan oluşan Ex Plata bulunuyor.
Tatlılara gelince... Hepimizin bildiği ve sevdiği tiramisu, krep, brownie ve cheesecake’in yanısıra özel bir tatlı da bulunuyor ; Ex Spesiyal. Müşteriler yemekten sonra ve kahvelerinin yanında bu çikolata soslu sakızlı muhallebiye benzer tatlıyı tercih ediyorlar.

KİM NEREDE NE YEDİ ?
Teoman (Şarkıcı)
"Rokforlu bonfile seviyorum"
Genellikle yemek yemek için tercih ettiğim yer Taksim’deki Soho. Son gittiğimde taraskonlu tartarin sufle yedim. Yemeği çok güzel buldum. Soho’nun rokforlu bonfilesini de çok seviyorum. Rahat ve samimi bir ortamda sevdiğim insanlarla bir arada olduğum için çok eğlendim.

Engin Akın (Yemek yazarı)
"Trilyo levreği yedim"
Geçen hafta Mudanya’da Montania Oteli’nin restoranında ızgara Trilyo levreği yedim. Bu sene Mudanya’da bol balık varmış. Balığın yanında beyaz Çankaya şarabını içtik. Restoran abartısız, çok şık ve kibardı. Yemeğe Vivet Kanetti, KADER’in başkanı ve eşiyle gittim.

Ali Deveci (Lokanta sahibi)
"Mezzaluna’ya sık giderim"
En son Nişantaşı’nda Downtown’a gittim. Yediğim ızgara somonun yanında içecek olarak kırmızı şarabı seçtim. Sık sık gittiğim diğer yerler Mezzaluna, Ninja, Takarabune Hyatt Regency. Ninja ve Takarabune Hyatt Regency’ de sushi, Mezzaluna’da pizza tercih ediyorum.



PAZAR