Pazar Fırtına etkisi

Fırtına etkisi

05.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Fırtına etkisi

Fırtına, İstanbul’da günlük yaşamı etkilemesinin yanı sıra çok sayıda çatı ve ağacın zarar görmesine yol açtı. Hava yolu ve deniz yoluyla yapılacak bazı seferler iptal edildi. Saatte 106 kilometre hıza ulaşan fırtınada yürümekte zorlanan kadının o anı fotoğrafa böyle yansıdı.

Fırtına etkisi


“Hiç unutulmayan kışlar”

Haberin Devamı

Milliyet arşivinden 48 yıl önce bugün

Fırtına etkisi



Tarihin en ölümcül kar fırtınası olarak kayıtlara geçen 1972 kışında İran’da 4 bin kişi hayatını kaybetti. Ülkede 200 köy haritadan silindi. 8 metreyi bulan karda hayat durma noktasına gelmişti. O yıl kara kıştan Türkiye de etkilendi. Milliyet arşivinden aldığımız fotoğraf, “Hiç unutulmadı” dedirten 1972 kışında İstanbul’da çekildi.

Tarihin derinlikleri

Fırtına etkisi



Bursa denildiğinde akla hemen tarihi mirasla iç içe bir şehir imgesi geliyor. Osmanlı’nın ilk başkenti şehrin süregelen tarihi dokusunu en iyi görebileceğiniz Koza Han, Bursa’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Arkadaşımız Oğuz Yeter’in objektifinden yansıyan bu han, bizi âdeta tarihin derinliklerinde ağırlıyor. 

Dost’un yeni yaşamı

Fırtına etkisi



Burdur’da geçen yıl sırtına vurulan kürekle yaralanan ve arka ayakları tutmayan Dost adlı köpek, tedavisinin ardından Meclis bahçesinde yaşamını sürdürüyor. Saldırı yüzünden sakat kalan Dost, insanlardan kaçmak bir yana, adı gibi sevecenliğiyle dikkatleri çekiyor.

Dokunan bakışlar

Fırtına etkisi



Suriye rejimi güçlerinin, Maaret el Numan’a yönelik hava saldırılarından kaçan siviller, çadır kuracakları yer aramakla uğraşırlarken, çocukların soğuktan korunmak için araçların içinde bekleşmekten başka çareleri yok. Buğulu camın ardında, dışarıya ne zaman çıkacağını düşleyen çocuğun objektife bakışı insanın içine işliyor.

Hüzün kokan sokaklar

Yağmurda herkes kaçacak yer ararken, Beyoğlu’nun arka sokaklarında yürümek ve yağmuru dinlemek huzur verir insana. Omuzunun üzerinde tüm güzelliğiyle yıllara meydan okuyan Galata Kulesi’ni izlerken tarihi bir kentin dokusunu da hissediyorsunuz. Okuyucumuz Gülşah Çınar, hem bu güzel satırları kaleme almış hem de hüzün kokan fotoğrafını bizimle paylaşmış.

Fırtına etkisi



“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com