Pazar Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

31.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şimdiki zamanın hikayesi...

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Haberin Devamı

Başarı engel tanımaz

- Bu yıl Türkiye’de gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, şampiyon olarak göğsümüzü kabarttı. Şampiyonluk maçı sonrası mutluluğunu koltuk değnekleri üzerinde amuda kalkarak tribünlerle paylaşan oyuncunun bu fotoğrafı, “Türkiye’nin sevinci” başlığıyla 2017’de en çok manşet olan fotoğraflar arasında yerini aldı.

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Mehmetçiğe sevgi seli

- Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamında TSK mensupları bölgeye sevkedildi. Reyhanlı’da bulunan Suriye sınırı yakınlarındaki Oğulpınar köyünde yaşayan vatandaşlar, intikal süresince askeri ellerinde Türk bayrakları ve TSK’ya destek pankartlarıyla selamladı.

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Kırmızı halı açısı

Haberin Devamı

- Cannes Film Festivali her yıl ilginç görüntülere sahne oluyor. 70. Cannes Film Festivali’nde yarışan, “The Beguiled” filminin gösterimi için kırmızı halıda poz veren model Elsa Hosk’un zarafeti ve o anı fotoğraflamak isteyen üç fotoğrafçının yarışı farklı bir açıdan sunuldu bize.

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Ölümden kaçan minik Ara

- İnsanlık trajedisinin en acı yolculuğu, ölümden kaçış… Önünde belirsizliklerle dolu bir yol, arkanda geride bıraktıkların… Hosne Ara isimli bu çocuk iki ay önce Myanmar’dan kaçan Rohingya Müslümanlarından yalnızca biri. CoxBazar’da bulunan Kutupalong mülteci kampına yerleştirilen ve farklı renkteki gözleriyle dikkati çeken minik Ara’nın şaşkınlığı objektife böyle yansımış.

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Boğaz düğümleyen fotoğraf

- Savaşın, açlığın, salgın hastalıkların pençesindeki Yemen... Minicik çocuklar, kadınlar yokluğun hüküm sürdüğü bir coğrafyada yaşam mücadelesi veriyor. Açlık ve kötü beslenme nedeniyle Sana’daki Sabeen Hastanesi’nde tedavi altına alınan bir çocuk ve o anda açlıktan ufalan bedenine dokunan annesi... Bu fotoğrafa söylenecek söz var mı? İnsanın boğazı düğümleniyor...

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Tavuğu yavrusu sanıyor

- Annelik duygusunun; koruma ve kollama içgüdüsünün hiç şüphesiz en güzel örneklerinden bu fotoğraf. İsrail’de RamatGan Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan 4 yaşındaki Niv ismindeki makak maymunu, henüz birkaç günlükken, kendisine yavru olarak kabul ettiği tavuğu bir an olsun yanından ayırmıyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Direnişin sembolü

- ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması kararı dünyada tepkiyle karşılandı. En çok da Filistin’de tepkilere neden olan kararı protesto eden Batı Şerialı 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi’nin onlarca İsrail askeri tarafından gözleri bağlanarak gözaltına alınması sırasında çekilen bu fotoğraf, geçtiğimiz yıla damgasını vurdu ve Filistin direnişinin sembol fotoğrafları arasında yerini aldı.

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

En zarif askeri geçit

- Kuzey Koreli askerler, ülkenin kurucu babası Kim IlSung’un 105. doğum yıl dönümü olan Pyongyang’da boy gösteriyor. Fotoğrafta ülkenin en önemli gününde gerçekleşen resmi geçit töreninde kadın askerlerin zarafetini görüyoruz. Bu kare bize her ne kadar estetik gelse de, baskıcı rejim altında yönetilen ülkede insanların hayatlarını birer robot gibi sürdürdüğünü biliyoruz.

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Referandum fiyaskosu

- Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin, Irak Merkezi Hükümeti, Türkiye ve İran gibi komşu ülkelerin itirazlarına rağmen bağımsızlık girişimi fiyaskoyla sonuçlandı. Kavganın merkezlerinden biri olan Kerkük’e giren Irak ordusu peşmergenin hakimiyetine son verdi. Bu durum Kerkük’te yaşayan Türkmen ve Araplar arasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Haberin Devamı

Fotoğraflarla 2017 böyle geçti

Katalonya düşüncesi

- İspanya’da büyük tartışmalara neden olan Katalonya’nın bağımsızlık referandumu sonrasında bir öğrenci, University of Barcelona’nın tarihi binasında büyük bir Katalan bayrağının (Estelada) yanında duruyor. Düşünceli hali gözlerden kaçmayan öğrencinin aklından ne geçtiği bilinmez ama onun bu anı objektife böyle yansıyınca haber ajansının en çok kullanılan karelerinden biri oldu.