Pazar Funk müzik gibi eğlenceli...

Funk müzik gibi eğlenceli...

07.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaköy’ün yeni mekanı Funk, dekorasyonu ve müzikleriyle adını aldığı müzik türü gibi eğlenceli. Sahiplerinden Tuba Talu, “Funk özgürlüğü çağrıştıran bir müzik türü. Ondan da esinlendik” diyor

Funk müzik gibi eğlenceli...

Karaköy’ün yeni mekanı Funk, müziğin başrolde olduğu bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Sahibi ve işletmecileri Tulga Bozkurt ve kız kardeşi Tuba Talu. Bozkurt daha önce müzik ve organizasyon alanında çalışmış. Kendi mekanında da müzik temasından yararlanmak istemiş. Sevdikleri müzik türü funk’ı bu şekilde mekanlarıyla buluşturmuş iki kardeş.

Haberin Devamı

Talu “Karaköy’ün özgür bir ruhu var. Funk da özgürlüğü çağrıştıran bir müzik türü. Ondan da esinlendik” diye anlatıyor. Zaten mekanda da ağırlıklı olarak funk müzik çalınıyor. House tarzda popüler şarkıları da ara ara duyabileceğinizi söylüyorlar. Bozkurt aynı zamanda mekanın DJ’liğini üstlenmiş. Cuma, cumartesi ve pazar günleri DJ performansı sergiliyor.

Talu “Bir muzurluk yapmak isteyenler buraya gelecek” diyor: “Turistler de ilgi gösteriyor. Müzik, dekorasyon, atmosfer dikkatlerini çekiyor. Bir şey yemeseler bile fotoğraf çekiyorlar. Zaten biz de müşterilerimizi misafirimizmiş gibi karşılıyoruz.”

Talu’ya göre pek çok müşteri müziğin kalitesini anlayıp Funk’ı tercih ediyor. Hatta akşamları müşteriler kalkıp dans edebiliyormuş. Ayrıca kalabalık gruplar için özel organizasyonlar yaptıklarını söylüyor. Mekan akşam 17.00’den sonra daha yoğunlaşıyormuş. Müşterileri ortalama 20-45 yaş arası olan mekana özellikle perşembe, cuma ve cumartesi akşamları çok talep geldiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Funk müzik gibi eğlenceli...
Funk müzik gibi eğlenceli...
“Chef filminin sandvici en çok tercih edilen yemek”

Mekanın imza yemeği olan Cubano sandviç ekşi mayalı Kastamonu ekmeği arasında dana rosto, jambon, hardal, Kars gravyeri, turşu gibi ürünleri içeriyor. Şef Bora Bozankaya “Bildiğim kadarıyla başka bir menüde yok. ‘Chef’ filminde her şeyi bırakıp bir yemek aracında sandviç yapmaya başlıyordu karakter. Oradaki sandviç bu. Orijinaline uygun yapıyoruz, tek farkı dana eti kullanıyoruz. Margarita veya birayla güzel bir ikili oluyor” diye anlatıyor.

Funk burger, hot dog ve tapas tabağı da büyük rağbet görüyor. Ana yemek olarak ızgara köy tavuğu ve sağlıklı seçeneklerden kinoalı Akdeniz salatası da çok seviliyormuş. Bozankaya sunulan dört çeşit tapas’a humus ve karamelize soğanlı ile füme antrikotlu olmak üzere iki yeni çeşit ekleneceğini söylüyor. Taze adaçayı yaprağı, mozarella peyniri dolgulu olarak hazırlanan kalamar roll, karides şiş, piruhi adlı çıtır Polonya mantısı ve aralarında kokoreçli seçeneğinin de bulunduğu taco pizzalar eklenecekmiş menüye.

Funk müzik gibi eğlenceli...
Tulga Bozkurt geleceğe yönelik olarak “Happy hour düzenlemeyi ve hafta sonları için de DJ eşliğinde brunch vermeyi planlıyoruz” diyor. Şu ana kadar gelen yorumlardan oldukça memnun. “Bir burgerci olmamamıza rağmen iyi burger, güzel müzik ve keyifli bir dekor ile ismine uygun bir mekan burası. Bir gelen bir kere daha geliyor. Renkli bir mekan olduğu için de dikkat çekiyor diyorlar” diye anlatıyor yorumları. Müzik aletleriyle süslü avizesi, saçları plaklardan tasarlanmış kadın şarkıcı dekoru ve rengarenk ışıklardan Funk yazısıyla dikkat çeken dekorasyon için ise “Müzikten yola çıktığımızdan güzel bir tercih oldu. Karaköy’de birbirine benzeyen dekorasyonlar var. Bu anlamda farklı ve renkli bir mekanız” diyor.

Haberin Devamı

“Kokteyller tercih ediliyor”

Mekanda en çok kokteyller, bira ve şarap tercih ediliyor. En çok tercih edilenlerin başında ise imza kokteyllerinden black mulberry mojito geliyor. Fiyatı 30 lira. Kadeh şarap çeşitleri 20, biralar 15-20 lira. Yakında yeni bir cin menüsü de gelecekmiş. Mekan kahve konusunda da iddialı. Bozkurt Üçüncü dalga kahveleri yapabildiklerini, çok iyi bir kahve makinelerinin ve baristalarının olduğunu anlatıyor.