Pazar Galata’dan evliliğe

Galata’dan evliliğe

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul deyince ilk aklımıza gelen, tablolara, posterlere, kitap kapaklarına her türlü aksesuar üzerine resmedilen, İstanbul’un simgesi Galata Kulesi… Bizans İmparatoru Anastasius’un 528’de Fener Kulesi olarak inşa ettirdiği kule, güzelliğinin yanında efsaneleriyle de meşhur. Rivayete göre, çiftler kulenin tepesine birlikte çıktıklarında sonunda muhakkak evlenirlermiş, çiftlerden biri daha önce kuleye yalnız çıktıysa bu tılsımın bozulacağı bilinirmiş. O yüzdendir ki hâlâ evlilik tekliflerinin yapıldığı mekanlar arasında kule...

Galata’dan evliliğe

Galata’dan evliliğe

Haberin Devamı

Çocuk her yerde çocuk

- ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, yurt genelinde olduğu gibi Antalya’da da tepkilere neden oldu. Kent meydanında toplanan bir grup sloganlar atarak karara tepki gösterdi. Kalabalığın arasında bulunan küçük kız ise bir eline aldığı Filistin Bayrağı, diğer eline aldığı mavi oyuncak otomobilliyle olaylardan bihaberdi.

Galata’dan evliliğe

Zorlu yolculuğun izi

- Ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan, zorlu yaşam koşullarında ayakta kalmaya çalışanların dramı her geçen gün daha da büyüyor. Şanlıurfa Suruç sınırına gelen bu aile, evin reisini bir hava saldırısında kaybedince evlerini terk edip “yürüyerek” Türkiye’ye ulaştı.

Galata’dan evliliğe

Akıntıya karşı kürek

- Hindistan’ın kutsal şehri Varanasi’de teknecilerin işi çok zor. Muson yağmurlarının sürüklediği yeşil su bitkileri teknelerin hareket etmesini bir hayli zorlaştırıyor. Buna rağmen akıntıya karşı kürek çeken Hint tekneciler, turistlere bu büyülü kenti gezdirmekten vazgeçmiyor. En büyük yardımcıları ise arkalarına aldıkları Himalayalar’dan gelen tatlı rüzgar…

Haberin Devamı

Galata’dan evliliğe

İnşaatta kadın eli

- Çin, 1.3 milyarlık devasa nüfusuyla dünyanın en büyük ülkesi olma özelliğini taşımasının yanında ağır iş sektöründe çalışan kadın nüfusuyla da ön plana çıkıyor. Dünyada erkek işi denilen birçok işi Çin’de kadınlar başarıyla sürdürüyor. Ambulans şoförlüğünden araba tamirciliğine, vatmanlıktan inşaat işçiliğine kadar çoğu alanda çalışan kadınlar aile bütçesine de büyük katkı sağlıyor.

Galata’dan evliliğe

Yılbaşı hindileri

- Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti hindi... Yeni yıl arifesinde de yok satıyor. Şöyle güzel donatılmış bir sofra, ortasında da güzelce pişirilmiş büyük bir hindi. Aklımızda canlanan bu yeni yıl sofrasından öncesine gidelim: Milliyet arşivinden aldığımız Tekirdağ’ın Değirmenaltı Mahallesi’nde oturan Ahmet Umaç’ın beslediği hindilerin fotoğrafı 23 Aralık 1985 yılında çekilmiş.

Galata’dan evliliğe

Yorgun at

- İstanbul’un en eski yerleşimlerinden Balat, gökdelenlerin içinde mahalle kültürünü korumayı başarmış nadir semtlerden. Dar sokakları, tek katlı cumbalı evleri ve insan ilişkileriyle tarihi yarımadanın kendine has dokusunun tek temsilcisi... Balat’ın tepelerinde kendine otlayacak bir alan bulan yorgun at, yabancıların Golden Horn (Altın boynuz) diye adlandırdıkları Haliç manzarasıyla buluşuyor, adeta eski Türk filmlerini andırıyor.

Haberin Devamı

Galata’dan evliliğe

Akşam mesaisi

- Çekiç seslerine, acıklı bir türküden ezgiler arka fon oluyor; inşaat işçisinin yanık sesi insanı ne denli etkiliyor... Ankara’da güneş batarken, gökyüzü sarıdan kızıla doğru evriliyor. Havanın kararmaya yaklaştığını anlayan işçilerin mesaisi de yavaş yavaş son buluyor. Her gün bin bir yükle bir günü daha bitiren işçiler, foto muhabiri Ünal Çam’ın objektifine böyle yansıyor.