Pazar Genç beyinlerin buluşma noktası: YLZ

Genç beyinlerin buluşma noktası: YLZ

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlerin konforlu bir şekilde çalışması, fikirlerini rahatça paylaşması ve toplanabilmesi için hizmete sokulan Young Lions Zone (YLZ), Akmerkez’in zemin katında açıldı. Bu alan tüm hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyor

Genç beyinlerin buluşma noktası: YLZ

Avrupa ülkelerinde ofise bağımlılık her geçen yıl biraz daha azalıyor. Özellikle yaratıcılık gerektiren mesleklere mensup gençler daha çok freelance / home office çalışmayı tercih ediyor. Yani kısacası Y kuşağı; zekaları, yaratıcılıkları ve hızlarıyla şirketleri de globalleşmeye, daha esnek olmaya teşvik ediyor.

Haberin Devamı

Ücret ödemeden çalışın

Türkiye’de de durum son dönemde Avrupa’ya benzerlik gösteriyor. Akmerkez de son dönemin yeni trendine zemin sağlamak amacıyla gençlere çalışma ve toplantı alanı sunmak için, yenilenen konseptinde özel çalışma alanı Young Lions Zone (YLZ / Genç Aslanlar Bölgesi) projesini başlattı. Gençler kendileri için özel olarak tasarlanan bu alanda diledikleri gibi çalışıp hayallerini gerçeğe dönüştürebiliyor. Fikirlerini paylaşmak isteyenler, tüm ihtiyaçları karşılanmış toplantı ve sunum alanlarından faydalanabiliyor. YLZ, genç beyinlerin üretmek için ihtiyacı olan her şeyi ücretsiz olarak bünyesinde bulunduruyor.

Çalışan beyinlerin motivasyonunu artırmak için YLZ’de gençlerin dokundukları, etkileşimde bulundukları her şey onlar için özel olarak tasarlandı. Işıkların gücü konforlu çalışma moduna ayarlandı, not defterleri ve kalemler hazır tutuldu. Taze fikirleri destekleyen taze kahve ise YLZ’de daima hazır. Sunum yapmak ya da tasarladığı fikirlere biraz daha geniş açıdan bakmak isteyenler için yerleştirilmiş dev ekran televizyonlar da toplantı salonunda gençleri bekliyor.

Haberin Devamı

Tasarımcılar ve sanatçılar için tabletler, unutulan bilgileri hatırlamak ya da ilham almak için kitapların bulunduğu bir kütüphane de YLZ’nin diğer parçalarından. Dış dünyayla bağlantıyı koparmamak için Wi-Fi hizmeti ve şarj ünitesi de gençlerin hizmetinde. Hatta çalışmaktan sıkılanlara biraz eğlensinler diye minik bir kaydırak bile mevcut.

Beş ödül aldı

Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından bu yıl Katar’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödülü kabul edilen Golden World Awards’ta YLZ, Yeni Hizmet Lansmanı’nda Altın Küre’ye layık görüldü. YLZ yine prestijli uluslararası ödüller arasında yer alan Hermes Creative Awards’ta da Pazarlama Planı ve PR İletişimi kategorilerinde Altın Ödülü’ne de değer bulundu. YLZ dünyada kabul görmüş başarılı kuruluşları ve yöneticileri ödüllendiren ve dünyanın tek uluslararası iş ödülleri programı olan Stevie Awards’ta Yeniden Marka Konumlandırma ve Yılın Marka Renovasyonu dalında Bronz Ödül alırken, dünyanın en büyük şirketleri ve reklam ve halkla ilişkiler ajansları ile sivil toplum kuruluşlarından her yıl 6 binin üzerinde başvuru alan Marcom Awards’tan da En iyi Pazarlama Kampanyası ve Halkla İlişkiler/ İletişim kategorilerinde Altın Ödül’le döndü.

Haberin Devamı

Amerika’da 700’den fazla ortak çalışma alanı var

Dünyada “ortak çalışma alanları” fikri giderek ön plana çıkarken, Türkiye’de bu fikir yeni yeni kabul görmeye başladı. Yedi yıl önce ilk kez San Francisco’da açılan Citizen Space ile varlığını duyurmaya başlayan ortak çalışma alanları Türkiye’de iki-üç senelik bir geçmişe sahip. Sadece Kuzey Amerika’da 700’den fazla ortak çalışma alanı bulunuyor ve bunların büyük bir kısmı ücretli, ayrıca bu çalışma alanlarına üye olabilmek için “sıkı bir girişimci” olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Avrupa’da özellikle üniversitelerin bünyesinde “kuluçka merkezleri” olarak kurulan çalışma alanları genellikle ücretsiz olarak hizmet veriyor. Türkiye’de örneklerinin görülmeye başlandığı ortak çalışma alanlarında Young Lions Zone, ücretsiz oluşuyla bir ilk olma özelliğini taşıyor.