Pazar “Girişimci bir ruhum”

“Girişimci bir ruhum”

16.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aslı Şen ticari hayatını Ashley Joy ve ortak olduğu Loox markalarıyla devam ettiriyor. Şen: “Yöntemim yavaş ve sağlam büyümek. Önemli olan başarıyı devam ettirebilmek, o zaman başardım diyeceğim”

“Girişimci bir ruhum”

Bir buçuk yıl önce kurduğu kişisel bakım markası Ashley Joy ile daha önce de deneyim sahibi olduğu ticaret hayatında yeni başarıları hedefliyor Aslı Şen. Dernek faaliyetleriyle tanınan Şen şu günlerde bir de Eda Kosif’le birlikte kurdukları ve gözlük, aksesuar, saat saklama kutuları sundukları Loox markasının heyecanını yaşıyor...

Haberin Devamı

Nasıl başladı kişisel bakım markanızın hikayesi?

Bebeğimin kalp atışını duyduğum an başladı hikaye. Her lokmamı, sürdüğüm her kremi sorgular oldum. Masaj yağıyla başladım, yıllar içinde saç yağına dönüştü. Bu süreçte yurt dışından ve Türkiye’den bitki uzmanları, dermatolog ve doktorlar saç yağımın şekillenmesine katkıda bulundu. Evde kendim yapıyor, herkesle paylaşıyordum. Yazlığımızda bugünkü üreticimin eşi kullanınca “Üretelim” dedi. İşletme okudum ve pazarlama mastırım var. Üç sene önce kafaya koydum, bir buçuk sene önce de sizlerle buluştu.

Markalaşma süreci nasıldı sizin için?

Her köşesinde benden iz taşıyan bir marka oldu. Aslı Şen’in ürünü olarak alınsın istemiyorum, Ashley Joy benim önüme geçsin. Burada fark yaratan ben değilim; kimyager, danışman, üreticiler ve ekibim. Logosu da ikinci oğlum doğduktan sonra yaptırdığım, kendi tasarladığım dövmemin şeklinde.

Haberin Devamı

Hedefiniz nedir markanız için?

İlk hedefim Londra’da Harvey Nichols’ta olmaktı. Bu işe karar verdiğim hafta gitmiştim Londra’ya. Yer almak istediğim rafın önünde yarım saat durdum, burada olacağım diye hayal ettim. İki senem daha var orada olmama bence. Üç amacım var: En iyi ürünü yapayım, doğal olsun ve ulaşılabilir fiyatta olsun. En iyi ürünü en pahalı şekilde alabilecek olan kitle hedef kitlem değil. Zaten bugünkü bilgimle en pahalı ürünün benim ürünümden daha iyi olduğuna beni kimse inandıramaz. Detaycıyım. Eczanelerde saatlerce ürünlerin içeriklerini okurum.

Hayaliniz miydi marka kurmak?

Girişimci bir ruhum. 2005’te de Bellamom diye hamile kıyafetleri markası kurdum. Beş sene içinde satıp kazandığımla buraya yatırım yaptım. Her sektörde Türkiye’nin öncü olabileceğine inanıyorum. Neden bir Türk markası dünya çapında bir marka olmasın? Arap ülkeleri çok istediğim ve başarılı olabileceğim yerler. Yurt dışıyla bağlantıdayız. Ürünler amazon.com’da satılmaya başlandı. Watsons’larda da aylık hedefimizi dörde katladık. Ama önemli olan başarıyı devam ettirebilmek, o zaman başardım diyeceğim.

“Dernek eksik olan tarafımı tamamlıyor”

Haberin Devamı

Tarihi değer ve kültür mirasımızın gelecek nesillere taşınmasını destekleyen Epos7 Derneği’yle de çalışmalarınız var.

Eksik olan bir tarafımı tamamlayan bir dernek, bir kültür ve sanat derneği. Yönetim kurulundayım, tanıtmak için elimden geleni de yapıyorum. Türkiyemizin ne kadar zengin, kültürel anlamda ne kadar derin bir ülke olduğunu görüyorum. Çok değerli bir ülkeyiz, değerimizi bilelim.

Neler yaparsınız yoğun, stresli zamanlarınızda?

Spor kaçış noktam, tenis oynuyorum. Hayatıma dokunan insanlardan biri de Metin Hara. Eğitimlerine hâlâ gidiyorum, meditasyon yapıyorum. İçine dönüp kendi kuvvetinin farkına vardığında o yolculukta farklı Aslı’larla karşılaşıyorsun. Meditasyon bazen nefesle, bazen namazla oluyor. Umreye gitmem de çarpıtıldı ama o da benim meditasyon yöntemim. Burada doğru yol yok, herkesin yolu farklı. Biri yogayla buluyor, biri namazla; kimi yüzerek, kimi kilisede mum yakarak... Hayatta her lüksüm varken ayaklarımı yere bastıran bu tip aktiviteler beni huzursuzluktan, stresten koruyor.

Haberin Devamı

“Vazgeçilmez zevkimiz futbol”

Bu süreçte sizi neler motive etti?

Marka konferansları veriyorum arada. “Bu başarıyı nasıl elde ettiniz?” diyorlar. Dürüst olacaksınız. 40 yıllık markalar benim rakamlarımda satmıyor çünkü doğru iş yapıyorum. Bir de hep öğrenmeye açım. Kendime çok güveniyorum, kimseye ihtiyacım yok ama aile desteği bir manevi güç. Eşimin desteği olmadan böyle bir şey yapamazdım. Herkesin içinde cevher var, ben de kendimdekini görüyorum.

Ailece nasıl vakit geçiriyorsunuz?

Seyahat ederiz. Oğullarım tenis oynar. Evde vazgeçilmez zevkimiz futbol zaten. Her kültürden insanı bir araya toplayan, uluslararası bir lisan. Büyük oğlum çok iyi oynuyor, lisanslı futbolcu. 10 sene önceki maçı sorsan ilk 11’i sayar. Yurt dışı insana vizyon katıyor, o da isterse yurt dışında üniversite okumasını istiyorum. Yaşadıklarımı paylaşırım oğullarımla. Hatalarını kabul etmeyi öğrensinler diye hatamı, üzüntümü paylaşırım.