Pazar Gülhane’nin muzipleri

Gülhane’nin muzipleri

11.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sonbahar solgun yüzünü kışın soğuk yüzüne bıraksa da İstanbul’un büyülü köşelerinden Gülhane Parkı hâlâ çok sayıda misafire ev sahipliği yapıyor.

Gülhane’nin muzipleri

Asırlık ağaçların gölgesinde doğanın ve tarihin fısıltısına kulak verenleri parkta karşılayan, birbiriyle şakalaşıp oynayan bu miniklerin rahatını, onları fotoğraflamak isteyenlerin deklanşör sesi bozmuş gibi. Ürkek ve şaşkın bakan minik dostlar yine de objektife poz vermeyi ihmal etmiyor.

Haberin Devamı

Pasifik’in gizemli canlısı

Gülhane’nin muzipleri

Derin maviliklerin gizemli canlısı; mercan. Pasifik Okyanusu’nda yaşayan bu canlı sanılanın aksine bitki değil, hayvan. Japonya’nın güneyindeki Kushimoto açıklarında muhabirimiz Gökhan Karakaş’ın çektiği mercan fotoğrafı, dünyanın dengesinin varlığımız için ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.

Umut kuyruğu

Gülhane’nin muzipleri

Yılın son umut kuyruğu, Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişi biletlerinin satışa sunulmasıyla başladı. Milyonlarca kişinin hayalini süsleyen biletler için Türkiye’nin en ünlü bayilerinden Nimet Abla’nın önünde yüzlerce metrelik kuyruklar oluştu. Bu yıl tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet 15 liradan satılıyor. 60 milyonluk ikramiye tam bilete çıkarsa tarihinin en büyük ikramiyesi olacak.

Haberin Devamı

Haydi dolar bozmaya

Gülhane’nin muzipleri

ABD doları tarihin en yüksek rakamına ulaştı. Rekordan rekora koşan doların, 3.50 lirayı aşmasının ardından Türkiye’de pek çok sektörde liraya dönüş seferberliği başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dolarlarınızı bozdurun. Altına, Türk lirasına çevirin” çağrısına karşılık veren vatandaşlar yastık altındaki dolarlarını bozdurmak için döviz bürolarına akın etti.

Antalya’nın buzdan sarkıtları

Gülhane’nin muzipleri

Doğanın kendi içindeki muazzam dayanışmasını gösteren fotoğraf; Saklıkent, Antalya. Gündüz yağan kar, gece eksilerde seyreden ısıda buzlaşınca yere düşmemek için çam ağaçlarının dallarına sarılmış. Dört mevsim yeşil kalan çam ağaçlarının ince dalları da buzlara samimi bir karşılık verince bu fotoğraf ortaya çıkmış.

Aralık rüzgarı

Gülhane’nin muzipleri

Kışın geldiğini haber veren aralık rüzgarı lodos… Güneybatıdan esen kış rüzgarı… Marmara Denizi değişen mevsiminin ilk günlerini lodosla karşıladı. Saatteki hızı 40 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle Marmara’da deniz ulaşımı olumsuz etkilendi. Özellikle İstanbul’da iki yaka arasında yolcu taşıyan vapurlar ve motorlar, lodosun oluşturduğu dalgalar yüzünden seferlerini gecikmeli yaptı. Haydarpaşa dalgakıranlarına çarpan dalgaların büyüklüğü de Kadıköy’den çekilen bu fotoğrafla gözler önüne serildi.

“Bozmayın çekiyorum”

Haberin Devamı

Gülhane’nin muzipleri

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmeleri renkli görüntülere sahne oldu. Bütçe görüşmelerinin ilk gününde başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş ve TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ön sırada yer aldı ve günün fotoğrafını çektirdi.

Mevlana haftası

Gülhane’nin muzipleri

Bu hafta, şair, düşünce adamı ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin haftası... Milletler, dinlerarası hoşgörüyü vurgulayan Mevlana, her yıl ölüm tarihi olan 17 Aralık gecesinde anılıyor. Rabb’e, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşünülen ve Düğün Gecesi olarak adlandırılan bu tarih halk arasında “Şeb-i Arus” olarak biliniyor. Milliyet’in arşivinden aldığımız, 59 yıl önce çekilmiş bu fotoğrafta Mevlana’yı anmak için çıkarılan hatıra pullarını almak için Konya’ya giden insanları ve PTT önünde oluşan kuyruğu görüyoruz.

Sihirli müzik aleti

Gülhane’nin muzipleri

Akordeon; sihirli müzik aleti. Bazen sakin, bazen hoyrat, bazen de neşe dolu... Tatlı bir tartışmanın ortasında, usul usul bağırıyor sanki notalar... Rengarenk kıyafetler içindeki güler yüzlü bu kadın da akordeonla müzik ziyafeti sunuyor. Fotoğraf Demirören Medya çalışanlarına yönelik düzenlenen Serbest Fotoğraf Yarışması’nda sergilenmeye layık görüldü.

Yazarlar