Pazar Hamburgerleri bayıltıyor!

Hamburgerleri bayıltıyor!

17.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaköy’de yeni açılan kafe-restoran Heisenberg’in sahiplerinden Volkan Konuk: “300 gramlık yüzde 100 antrikotla yaptığımız Heisenberg hamburgeri çok beğenildi. Yiyenlerin hepsi bayılıyor”

Hamburgerleri bayıltıyor

Ev sahipliği yaptığı konsept mekanlar, kafeler, restoranlar derken adını sıkça duyuran semtlerden biri oldu Karaköy. Tarih kokan bu semte gidip Unter ya da Karabatak’ta kahve içebilir, vintage dükkanı Junk’ta kendinizi kaybedebilir, Mum’s Cafe’nin “anne kurabiyesi”ni tadabilirsiniz. Daha pek çok seçenek sunan bu “mahalle”ye gelen son isim ise kafe-restoran Heisenberg oldu.
Volkan Konuk’un kardeşi Serkan Konuk’la açtığı Heisenberg’in sade dekorasyonu da Volkan Bey’e ait. Dışarıdaki masalarla birlikte 30-40 kişiyi ağırlayabilen mekanın dikkat çekici çini desenli karolarını da kendisi Ortaköy’deki eski bir Rum esnafından almış.
Mekanın şefi İtalya’dan sonra İstanbul’da Divan otellerinde de çalışmış Ali Mücahit Samgar. Menüde makarnadan wrap’e, salatadan tatlıya, kahve ve alkolsüz kokteyllere birçok seçenek var. Ana yemeklerde müşterilerin favorisi elma dilim patatesle sunulan ballı hardal soslu çıtır tavuk (15 lira). Pek çok kişiye “Artık başka yerde hamburger yemem” dedirten, 300 gram antrikot, dana bacon ve çedar peyniriyle yapılan Heisenberg burger ise yemek blogger’ları ve damak tadına düşkünlerden de tam not almayı başarmış. “Heisenberg burgeri çok beğenildi. Her yiyen bayılıyor” diyen Volkan Konuk ekliyor: “İşin tek sırrı yüzde 100 antrikot kullanmamızda. Özel bir tarifimiz yok.”

Her cumartesi dünya mutfağından bir konseptle yemeklerin hazırlandığı mekanda çeşit çeşit makarnalarla İtalyan gecesi yaşayabilir, Meksika lezzetleriyle doyabilirsiniz. “Meksika gecesini kaçırdım” diye üzülmeyin, konsept gecelerde sunulan ve beğenilen yemekleri diğer günlerde de bulabileceksiniz.

Haberin Devamı

Hamburgerleri bayıltıyor

“Breaking Bad”ciler bu ismi iyi bilir

Mekan sahipleri buraya bir isim ararken akıllarına “Breaking Bad” dizisi gelmiş. Dizide, kansere yakalanınca acısını hafifletmek
ve ailesine para bırakmak için uyuşturucu satan kimya öğretmeni “Heisenberg”in adını kullanmaya karar vermişler. Volkan Konuk “Heisenberg deney tüpleriyle bir şeyler üretiyordu. Bu da bize fikir verdi. Kışa doğru kokteyllerimizi deney tüplerinde sunacağız” diyor. n