Pazar Hayalimdeki Araba Resim Yarışması

Hayalimdeki Araba Resim Yarışması

29.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk çocuklarının ilk kez yer aldığı yarışmaya, Türkiye’nin 67 ilinden tam 11 bin 240 resim katıldı

Hayalimdeki Araba Resim Yarışması

Dünyanın 80 ülkesiyle birlikte bu yıl ilk kez Türk çocuklarının da katıldığı “Toyota - Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nın Türkiye ayağı sonuçlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle 1 Ekim 2011-31 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin 67 ilinden 11 bin 240 çocuk katıldı. Hayallerindeki arabayı resmeden çocuklar arasından ilk beş dereceye girenlere sertifika ve ödülleri Toyota Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle verildi. Törene Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Ortaklıklar ve Projeler Grup Başkanı Şennur Çetin, Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. ceosu Ali Haydar Bozkurt, jüri üyeleri, dereceye giren çocuklar ve aileleri de katıldı. Ulusal jüri değerlendirmesi sonucunda, 10 yaş altı kategorisinde Diyarbakır’dan sekiz yaşındaki Baver Burak Ergin, 10-12 yaş kategorisinde Samsun’dan 11 yaşındaki Dilay Yağmur Gürsel ve 13-15 yaş kategorisinde de İstanbul’dan 14 yaşındaki Ömer Faruk Aras birinciliği kazandılar. İlk beş dereceyi paylaşan çocuklar ödüllerin yanında ayrıca Japonya’da gerçekleşecek uluslararası yarışmaya katılma şansını da elde ettiler. ,

Haberin Devamı

Oyuncakların Müzik Keşfi

Bu proje, çocukların yakından tanıdıkları ünlü kahramanların karakterlerine bürünerek çıktıkları bir yolculuk... Şarkılar ve diyaloglar eşliğinde müziği keşfetme serüveninin komik ve eğlenceli gösterisi...

İstanbul Devlet Opera sanatçısı Niyazi Ölmez, “Sesler Hazinesi” adlı projesiyle dört yıldır üniversitelerde, ilköğretim okulları ve konser salonlarında 60’a yakın konser, interaktif konser, söyleşi yapmıştır. Yurtiçinden ve yurtdışından pek çok davet alan sanatçı, Almanya’da R. Wagner Vakfı’nın davetiyle Bayreuth ve Nürberg Erziehungswissensc haftlichen Fakultaet’da iki önemli konser vermiştir. Almanya’da “Schaetze Der Musik”le Alman seyircisiyle buluşmuş ve övgüler almıştır. 2011’de Doğuş Üniversitesi’nde Gelişim Orkestra ve Korosu kurarak, operanın inceliklerini öğrencileriyle buluşturmuş ve bu çalışmaları izleyicilerle de paylaşmıştır. 22 kişilik orkestrayı ve 40 kişilik korosuyu öğrenci, öğretmen ve kurum çalışanlarından oluşturmuştur. Farklı projelere imza atan grup, bu yıl da ülkemizde pek örneği olmayan bir ilki gerçekleştirdi. “Oyuncakların Müzik Keşfi” adlı müzikal oyunu bir opera formatında sahneye uyguladı: Müzikalde, çocukların yakından tanıdıkları ünlü kahramanların gerçek birer karaktere bürünerek müziği aramak için giriştikleri çaba, diyalog ve şarkılar eşliğinde seyirciye aktarılıyor. Burada, tanıdığımız karakterleri farklı davranışlar içinde de görebiliyoruz.
Niyazi Ölmez’in fikir babası olduğu oyun, Doğuş Üniversitesi psikoloji öğrencisi Ceren Kurtay tarafından kaleme alınmış. Müzik düzenlemelerini Onur Avdan, Ferde Berin Öget, Elif Eglar, Tolga Bedir; müzik direktörlüğünü Onur Avdan’ın yaptığı; rolleri Özlem Abacı’nın hazırladığı, koro şefliğini Mehmet Salkım’ın yaptığı opera formatındaki bir perdelik müzikal oldukça eğlenceliydi. Doğuş Üniversitesi bu gösterilerin ardından, her yıl bir sanatçıya onur ödülü veriyor.

Haberin Devamı

BU HAFTANIN İKİ OKULU...

Aylin Kotil Ataköy ve Yeşilköy anaokulları

Bu haftanın etkinlik programları içindeki anaokulu Yeşilköy ve Ataköy’deki Aylin Kotil Anaokulları’ydı. Geçtiğimiz yıllarda da gittiğimiz bu okulun her zaman farklı bir yapısı vardır. İki yaş-okul çağı arasındaki çocuklar için eğitim veren özel bir okul öncesi eğitim kurumudur. Sınıfları maksimum 18 kişilik olup, her sınıfın bir öğretmeni, bir de yardımcı öğretmeni var. Okulda eğitim sabahleyin 08.30’da başlayıp akşam 17.00’de bitiyor. Okula gittiğimizde hava öylesine sıcak, ağaçlar öylesine çiçeklerle doluydu ki, öğretmenlerle birlikte etkinliği bahçede yaptık.
Son bir aydır okul öncesi kurumlarda “çevreci uğurböceği”ni anlatıyoruz. “Asıl adı uçuçböceği olan bu küçücük sevimli varlığa, büyüklerimizin neden uğurböceği dediğini, ağaçlar üzerindeki bitleri yerken aşağı düşen böceklere çocukların nasıl yardım etmesi gerektiğini ve onu hangi şarkıyla tekrar ağacın dalına uçurduğumuzu” anlatıyoruz. Yanlış ve eksik söylenen şarkısını birlikte söyleyerek onlara öğretmeye çalışıyoruz. İşte Aylin Kotil Anaokulları’nda da yine bu dramamızı yaptık. Bu kez elimizde tahtadan bir de uğurböceği vardı.
Okulda drama çalışmaları, yetenek geliştirme, masal anlatma, okuma, kesme, katlama, yapıştırma, çizme gibi el becerilerini geliştiren çalışmalar; jimnastik dersleri, küçük yaşta özgüven ve inisiyatif kullanmayı geliştirecek duygusal gelişim, sorun çözme, birlikte tek oynanan oyunlar, sabır ve odaklanma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca, hayal gücünü geliştiren boyama biçimleri ve okul öncesi eğitimin ayrılmaz parçası olan şarkı söyleme, ritim yetisini kazanma, enstrüman çalma ve dinleme gibi eğitim programları da var.
Bu okuldan iyi duygularla ayrıldık. Çocukların ilgisi bizi, yarınlarımız için umutlu kıldı.

Haberin Devamı

Bağcılar Nene Hatun İlköğretim Okulu

Haberin Devamı

Nene Hatun İlköğretim Okulu, Bağcılar ilçesinin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde konuşlanmış bir devlet okulumuz. İki binada ikili öğretim şeklinde hizmet veren okulda, tam
22 derslik, üç ana sınıfı dersliği, bir özel eğitim sınıfı dersliği, bir bilgi teknolojileri dersliği, bir fen ve teknoloji dersi laboratuvarı, bir kütüphane ve bir de çok amaçlı oldukça sevimli bir salon bulunuyor. Yönetim kadrosu beş kişiden oluşan okulun 52 de öğretmeni var. Elbette başta okul müdürü Mustafa Kulu, yardımcısı Ergin Çıldır ve öğretmenler de etkinlik ve söyleşiyelere bu denli sıcak yaklaşınca; çocukların eğilimleri, kitaba, çocuk dergilerine bakışları daha farklı oluyor: Onlarla gelişen teknolojiyi, önümüzdeki aylardan sonra kullanmaya başlayacakları tabletler konusunu rahatlıkla konuşabiliyorsunuz. Öylesine sorular soruyorlar ki, bazen yanıtlayamıyor, bazen de bu konuda eksik kaldığınızı düşünüyorsunuz.
Nene Hatun İlköğretim Okulu’na bu Miço’nun ilk ziyareti. Çocuklar, pek çok okulda olduğu gibi, buradan ayrılırken de kendi yaptıkları resimleri, yazdıkları şiir ve öyküleri yayımlamamız için bize verdiler. Ama, bunları bugün için değerlendirme olanağımız yok. Belki ileride bu tür isteklerle ilgili bir yol bulmaya çalışacağız. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, ilgili ve bilgili çocukların okulu Nene Hatun.

Yazarlar