Pazar Hem lokanta hem dükkan hem atölye

Hem lokanta hem dükkan hem atölye

14.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İkinci şubesini açan Delicatessen’de yemek yiyebilir, mutfak gereçleri satın alabilir, atölyelere katılabilirsiniz

Hem lokanta  hem dükkan hem atölye

Delicatessen, İstinyePark’tan sonra ikinci şubesini geçenlerde Nişantaşı’nda açtı. Mekan hem yemek yemeye hem de alışveriş yapmaya uygun. Mekanın sahibi Elif Yalın “Klasik kafe-restoran hizmeti vermiyoruz. Alışveriş köşemizde kullandığımız ve müşterilerin çok beğendiği ürünleri aynı zamanda satışa sunuyouz. Mesela ekmek tahtası, kahve fincanları gibi” diyor...
Sabah 8’den gece 1’e kadar açık olan Delicatessen’de yakında isteyenlere yeme-içmeyle ilgili atölyeler de düzenlenecek. Detaylı bilgi için delicatessenistanbul.com adlı internet adresine başvurabilirsiniz. Elif Yalın yeni şubelerini anlattı:
- Amacımız, insanların burada iyi yemek ve içeceklere konforlu bir biçimde ulaşmaları. Akdeniz mutfağı ağırlıkta. Tavuklu sandviçimizi pesto soslu çerkeztavuğu ile yapıyoruz. Mezgitli sandviçimiz çok seviliyor. Ana yemeklerden levrekli iç pilav, fırınlanmış ördek göğsü dilimleri, balık yahnisi, ravyoli gibi yemeklerimiz var. Mönümüz mevsime göre değişken ve taze.
-Şarabınızı ister burada içiyorsunuz, ister evinize götürüyorsunuz. Her çeşit var kavımızda. İtalya, Fransa, Portekiz gibi ülkelerin de şarapları var.
-Ayrıca catering hizmeti veriyoruz. Özel davetleri ve butik catering’leri tercih ediyoruz. Delicatessen Evinizde hizmetimizde de iki-üç gün öncesinden sipariş veriyorsunuz, istediğiniz ürünleri, yemekleri evinize getiriyoruz.
-Atölyelere mart sonunda başlayacağız. Çocuklara ve annelere de yönelik etkinliklerimiz olacak. Davet yemekleri, soslar, taze makarnalar gibi pek çok konu işliyoruz. Sekiz-dokuz kişilik atölyeler bunlar. Genellikle üç-dört saat sürüyor. Bazen beş arkadaş “Şu yemekleri öğrenmek istiyoruz” dediğinde de ayarlıyoruz. Belli gün ve saatlerimiz yok. Eğitimleri ekibimle birlikte veriyorum.


Baileys Mud Cake tatlımız çok tuttu
-Tatlılarımız Double Chocolate Brownie, Chocalate Baileys Mud Cake, armutlu ve ballı tatlılar, portakallı-bademli kek, bol çikolatalı mozaik pastası gibi... Kestaneli ve romlu cheesecake’imiz de çok seviliyor.
-Delicatessen Accessories adlı bölümümüzde kullandığımız malzemeleri satıyoruz. Ekmek tahtamız, espresso ve kapuçino bardaklarımız beğeniliyor. İsteyen satın alabiliyor.

Elif Yalın kimdir?
Ankara’da büyüdü, Bilkent Üniversitesi’nde işletme okudu. Bebek’teki Mangerie’nin kurucusu. İstinyePark’taki Mudo mağazasının içinde açtığı Delicatessen’den sonra geçtiğimiz günlerde Nişantaşı Delicatessen’i de faaliyete geçirdi.

Yazarlar