Pazar Hollywood’un ondan ödü kopuyor

Hollywood’un ondan ödü kopuyor

06.07.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Gerçek adı Mario Armando Lavandeira olan dedikodu yazarının lakabı Perez Hilton, yakın arkadaşı Paris Hilton’un adından bozma. Hollywood’un korkulu rüyası yazarın internet sitesinin her gün sekiz buçuk milyon ziyaretçisi var

Hollywood’un ondan ödü kopuyor

Hollywood sakinleri ona yaklaşıp “Kaç kez seni öldürmenin hayalini kurdum, biliyor musun?” diye soruyor. Oyuncu Tara Reid karşılaştıkları partilerde onu havuza itmek veya dışarı attırmakla tehdit ediyor. Fergie şarkısında ona serzenişte bulunuyor. Hakkında milyon dolarlık davalar açılıyor.
Kimden mi söz ediyorum?
Tabii ki Perez Hilton’dan...
Veya Mario Armando Lavandeira mı demeliyim?
Gerçek adı bu. Perez Hilton ise arkadaşı Paris Hilton’un adından bozma lakabı.
Genç kalma, daha çok para kazanma, daha zayıf ve popüler olma gibi kaygılara sahip Hollywood ünlülerinin şu aralar en büyük korkusu Perez Hilton.
Britney Spears, Lindsay Lohan ve Nicole Richie gibi şöhretlerere verip veriştiren, fotoğraflarında orasına burasına beyaz lekeler serpiştiren ve eşcinsel olduğunu saklayanları afişe eden 29 yaşındaki bu adamın perezhilton.com adresli internet sitesini her gün 8 milyonun üzerinde insan tıklıyor.
New York Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldıktan sonra eşcinsel hakları derneği GLAAD’da medya ilişkilerini yürüten, eşcinsel dergilerine yazılar yazan ve eşcinsel kulüp Urban Outings’de resepsiyonist olarak çalışan Lavandeira, en sonunda “kolay bir iş olduğunu düşündüğü için” blog yazmaya başladı. İlk blogu PageSixSixSix.com, “Hollywood’un En Çok Nefret Ettiği İnternet Sitesi” seçildi.
Mayıs ayında Rolling Stone dergisinde çıkan bir yazıya göre Küba asıllı Lavandeira, Miami’de geçen çocukluğunun büyük kısmını yatağında dizi, talk show, arkası yarınlar ve MTV izleyerek geçirmiş. Annesi dedikoduyu pek severmiş. Kime çektiği belli oluyor. 

“Ünlülerle kafayı bozdum”
Lavandeira 06.15’te başlayan gününün 15 saatini Sunset Bulvarı’nın köşesindeki Coffee Bean&Tea Leaf’te kucağında bilgisayarı, onlarca kahve içerek, internette içerik aramakla geçiriyor. Haftanın altı veya yedi gecesi dışarı çıkıyor, gecede en az üç mekan, parti, etkinlik vs. geziyor. Bu onun işi.
Tara Reid ondan boşuna nefret etmiyor. “Tara Reid’i düşündüğümüzde aklımıza votka ve vajinal hastalıklar geliyor” gibi cümlelere perezhilton.com’da sıkça rastlayabilirsiniz. Tanıdık çok sayıda erkek oyuncunun resimlerinin üzerine ise “Ben eşcinselim!” yazıyor. Akabinde de eski N Sync elemanlarından Lance Bass veya Neil Patrick Harris gibileri
People dergisine cinsel tercihlerini açıkladıkları cümlelerle kapak oluyor. Eşcinsel dernekleri
Lavandeira’yı insanlara zorla eşcinsel olduğunu itiraf ettirmesi nedeniyle kınasa da, o yaptığının arkasında duruyor: “Hollywood’da eşcinsel olmanın kariyere zarar vereceğine dair yanlış bir kanı var. Bu resmen homofobi. Sanki eşcinsel olmak kötü bir şey.”
Peki Lavandeira bu etkinliğini neye borçlu? Guardian’a verdiği röportajda “Kimse benim yaptığımı yapamıyor. Benden bir tane var. Popüler kültür ve ünlülerle kafayı bozdum. Eskiden oyuncuydum, gazeteciydim ve yayıncıydım. Tüm bu insanların aklının nasıl çalıştığını biliyorum” diyor.
Perez Hilton bir plak şirketi kurmanın hazırlığında. Sonbaharda çıkacak kitabının konusu ise tabii ki ünlüler... 

Hollywood’un ondan ödü kopuyor
“Jennifer Aniston iğrenç, Lindsay Lohan deli”
Lavandeira “Şöhretli kavramına hiçbir zaman inanmadım. Ben bu kavramı tersyüz etmeye çalışıyorum. İnternet sitemde yapmaya çalıştığım, şöhretli insanlara aslında bizim gibi olduklarını göstermek” diyor. Kayırdığı ve nefret ettiği ünlüler hakkında bakın neler söylemiş...
Jennifer Aniston: “Ondan nefret ediyorum. Espri anlayışı yok. Çok yetenekli değil, dünyayı daha iyi bir yer yapmak için hiçbir şey yapmıyor. Kendini fazla ciddiye alıyor, hayranlarına ve meşhur olmasına neden olan medyaya minnet duymuyor. Çok iğrenç biri.”
Avril Lavigne: “Pisliğin biri. Bence çok yetenekli de değil. Kendini ifade etme şekli ve medyayla ilişkisi hoşuma gitmiyor. Hayranlarının değerini bilmiyor.”
Tara Reid: “Eskiden çok güzel bir kızdı. Vaktiyle nişanlısı olan Carson Daly’nin bir sözünü hiç unutamam. Ona Tara’yla ilişkisinin yürümeyeceğini ne zaman anladığını sormuşlar, o da ‘Benden daha çok içebildiğini anladığım an’ demişti.”
Lindsay Lohan: “Biraz deli ve uyuşturucu kullanıyor. Belki de uyuşturucular onu delirtiyordur.”
Britney Spears: “En sıkı Britney hayranlarından biriydim. Nicole Richie’ler falan gibi değil o, gerçekten yetenekli. Yeteneğini satmasını da herkesten iyi biliyor. Sonra olanlara bir bakıyorum da kendimi aldatılmış hissediyorum. Sanki bildiğim ve sevdiğim o kız gerçek değilmiş gibi. Hepsi bir oyunmuş. Gerçek Britney tam bir aptal. Şapşal, berbat bir sürtük.”
Madonna: “Acayip yetenekli! Ve bence kendine gülmeyi de biliyor.”
Paris Hilton: “İnsanların hakkında ne düşündüğünü umursamıyor. Paris Hilton algısı her ne ise ona yılda milyon dolarlar kazandırıyor, bu nedenle Paris bana esin kaynağı oluyor.
Amy Winehouse: “Çok çok yakın arkadaşım.”


Hollywood’un ondan ödü kopuyor


Lavandeira internet sitesinde ünlülerin fotoğraflarının üzerine münasebetsiz şeyler yazıyor. Bu bazen “Ben eşcinselim” oluyor. Nicole Kidman’ın botokslu alnına “Donmuş”, Fidel Castro’nun alnına ise “Ölü” yazabiliyor.