Pazar İllüzyonun “dünya karması” geliyor

İllüzyonun “dünya karması” geliyor

09.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TV programları ve turneleriyle dünya çapında ün kazanan sihirbazlardan oluşan The Illusionists grubunun üstadı Luis de Matos ve James More hikayelerini anlattı

İllüzyonun “dünya karması” geliyor

Hepsi farklı bir ülkeden gelen yedi sihirbazdan oluşan The Illusionists grubu Türkiye şovuna hazırlanıyor. Ekip ilk şovunu 13 Kasım’da Zorlu PSM’de gerçekleştirecek.
16 Kasım’a kadar ülkemizde sekiz kez sahneye çıkacaklar. Luis de Matos, James More, Hyun Joon Kim, Ben Blaque, Mark Kalin, Jinger Leigh ve Jonathan Goodwin’den oluşan ekip “Witness the Impossible” (İmkansıza Tanık Olun) şovu için ülkemize gelmeden önce üstat
Luis de Matos ve James More’a sorularımızı sorma fırsatı bulduk.

Haberin Devamı

Bir sihirbaz olmanın hayalini kurmaya ne zaman başladınız?

James More:Ben ilk numaramı henüz sekiz yaşındayken bir ayakkabı kutusuyla yaptım. Beni izleyenlerin verdiği tepkilerden sonra bu hayali kurmaya başladığımı söyleyebilirim. Yetişkinleri bu derece şaşırtabilmek bence çocuklar için büyük bir ilham kaynağı. Daha sonra sokaklarda sihirbazlık yapmaya başladım. Bununla birlikte de numaralarıma müzik ve ses ekledim. Böylece bugün yaptıklarım ortaya çıktı. Ben sihirle hiç alakası olmayan şeylerden ilham alıyorum. Yeni bir şarkı dinlediğim zaman aklıma yeni bir numara gelebiliyor. Numaralarımdaki tehlikeli sayılabilecek hareketler de macera içeren sporları sevmemden kaynaklanıyor.

Çok küçük bir yaşta sihre merak salmanızda etkili olan, kendinize rol modeli olarak seçtiğiniz biri var mıydı?

Haberin Devamı

James M.:O yaşlarda ben her sihirbazı izlerdim; Houdini’den David Copperfield’a... Fakat o yıllarda takip ettiğim isimler Luis de Matos ve Raymond Crowe’du. Bu arada medyanın beni Justin Timberlake ve David Copperfield’ın karışımı olarak sunduğunu söylemek isterim.

İstanbul’da neler yapacaksınız?

James M.:Bu şovda klasik teknikler de var dans, komedi ve teknoloji de... Böylece her şeyi gördüğünü sananlar için alışılmışın dışına çıkıyoruz. Seyirciler bu şovdan beklenmeyeni beklemeli.

Luis de Matos: Bu şov sadece bir sihirbazla sınırlı değil; hepsi çok yetenekli olan bir takım olacak karşınızda. Hepsi de dünyanın farklı bölgelerinden geldi ve hepsi kendi bölgelerinin en iyisi. Bu nedenle bu şovda birçok yeteneği aynı anda izleyebileceksiniz...

“Kirpiklerim yandı ama durmadım”

Peki aileniz yaptığınız işin tehlikeli olması nedeniyle endişeli mi?

Luis de M.: Evet, biraz. Bence şov dünyasındaki her işin bazı tehlikeleri vardır. Bir bankada çalışmak her zaman sahnede olmaktan daha güvenli.

Yeni bir numara için nasıl hazırlanıyorsunuz?

James M.:Tehlikeyi seviyorum ve tehlikeli yeni hareketler yaratmak hoşuma gidiyor. Kirpiklerimi yaktığım zamanlarda oldu ama bu beni durdurmadı. Sürekli denemeye devam ettim. En önemlisi seyircinin tatmini.

Haberin Devamı

Hangisi daha tehlikeli; bir numarayı ilk defa denemek mi yoksa onu sahnede yapmak mı?

Luis de M.: Burada önemli olan tehlike değil, sorumluluk. Çünkü en çok saygı duyduğum şey izleyicilerdir. Onlar bilet alıp koltuklarına oturuyor ve çok çok özel bir şey görmek için merakla bekliyorlar. Bunun benim için anlamı sorumluluktur.

“Sınırınız hayal gücünüzdür”

Çok merak ettiğim bir şey var, sihre meraklıyken nasıl oldu da ziraat mühendisliği eğitimi aldınız?

Luis de M:Bu gerçekten komik bir hikaye. Annem ve babam öğretmen. Ben tek çocuğum. Benim ciddi bir eğitim almam konusunda endişeliydiler. Bana sürekli olarak “Çalışmalısın. Eğitim çok önemlidir” dediler. Ben de eğitimime başladığımda biyolojiyi çok sevdim. Bu nedenle hobi olarak sihirle uğraşırken bir yandan da eğitimime devam ettim. Mezun olup diplomamı aldıktan sonra üniversite benim okulda kalmamı ve ders vermemi istedi. Fakat aynı zamanlarda Portekiz televizyonlarında tanınmaya başlamıştım. Çünkü sabah programlarına, dizilere, cumartesi akşamları yayınlanan programlara çıkıyordum. Kariyerim ivme kazanıyordu. Sonunda öyle bir an geldi ki “Evet, üniversitedeki işimi seviyorum. Fakat artık sadece sihirbaz olacağım” dedim. Ailem de bu kararımı destekledi.

Haberin Devamı

Kararınızı değiştiren neydi tam olarak? Üniversiteyi ve sihri bir arada götürmek zor mu gelmeye başladı?

Luis de M.:Hayır, hayır. Benim için sihir dokuz yaşından beri sadece hobiden ibaretti; bir tutkuydu. İlk şovumu yaptıktan ve profesyonelliğe adım attıktan sonra popüler oldum. İşte o an karar vermem gerekiyordu;
ya üniversiteyi ya da sihri seçmeliydim. Ben de sihrin peşinden gittim.

Bir sihirbazın hayatı sahneye çıkmayacağı günlerde nasıl geçer, aklınızda hep yeni numaralar mı vardır?

Luis de M.: Evet ama günün her dakikası değil. Bu işte sınırınız hayal gücünüzdür; imkansız mümkün olabilir. Yaptığım işi bu kadar çok sevmemin nedeni de bu. Her gün bir öncekinden farklı oluyor.

Yazarlar