Pazar “İstanbul 5 favori şehrimden biri”

“İstanbul 5 favori şehrimden biri”

23.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

El ele tutuşarak farklı şehirlerde çektikleri fotoğraflarla tanınan Murad - Natalia Osmann çifti İstanbul’a geldi. İkiliyle “Follow Me To” projesinin perde arkasını konuştuk

“İstanbul 5 favori şehrimden biri”

Instagram’da “Follow Me To” (Beni Takip Et) başlığıyla paylaştıkları fotoğraflarla sosyal medya fenomeni haline gelen Murad Osmann ve eşi Natalia Zakharova Osmann geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen INFLOW Travel Summit’e konuşmacı olarak katıldılar. Swiss Otel’de buluştuğumuz ikiliden Natalia Zahrakova Osmann’ın Instagram fotoğraflarındakinden bile daha zayıf olması dikkat çeken bir unsur oldu. Şaşkınlık yaratan bir diğer durum ise bolca seyahat eden çiftin kamera arkasında zannedildiği kadar eğlenmediği ve ciddi bir emek harcadığı.

Haberin Devamı

- “Follow Me To” projesi dışında neler yapıyorsunuz?

Murad Osmann: Ben kendi şirketimde prodüktörlük yapıyorum. Natalia da gazeteci.

- Uzun süre beraberliğinizin ardından geçtiğimiz aylarda evlendiniz. Nasıl tanıştınız?

Natalia Z.O.: Yedi yıl önce ortak bir arkadaşımızın aracılığıyla Moskova’da tanıştık. İkimiz de hemen aramızda büyük bir kıvılcım hissettik ama birlikte olmaya başlamamız neredeyse bu tanışmadan bir sene sonra oldu.

- İlk “Follow Me To” fotoğrafını nerede ve ne zaman çektiniz?

Murad O.: Her şey Barselona’da ekim 2011’de başladı. Fotoğraf çekme merakım olduğu için gördüğüm her şeyin fotoğrafını çekmeye çalışıyordum. Bir seferinde Natalia elimden tutmuş, göstermek istediği şeye doğru beni çekiyordu. Sürekli fotoğraf çekiyor olmamdan sıkılmıştı. Ben de durmadım ve o anda da fotoğraf çektim, böylece ilk “Follow Me To” fotoğrafımız ortaya çıkmış oldu.

Haberin Devamı

- Sonra binlerce insanın ilgi duymasına şaşırmadınız mı?

Natalia Z.O.: Evet, ilk bir yıl bu kadar popüler değildik zaten. Ailemizden ve arkadaşlarımızdan çok güzel yorumlar alıyorduk. Eğlenmek için çekmeye devam ettik. Sonra kullanıcı sayımız gün geçtikçe arttı. Başlarda hobimiz olan bu durum şimdi tüm vaktimizi alıyor. Artık hobi değil.

- “Follow Me To” fotoğraflarınız göründüğü gibi spontane değil aslında, uzun bir hazırlık süreciniz oluyor mu?

Murad O.: Evet, gerçekten görünenin ardında büyük bir emek ve çaba var. Natalia gittiğimiz her şehrin yerel tasarımcılarını ziyaret ediyor ve onlardan biriyle çalışarak kıyafetlerini seçiyor ya da özel tasarlanıyor. Mesela şu anda bir Türk tasarımcının dizaynlarını giyiyor.

“İstanbul 5 favori şehrimden biri”

Natalia Z.O.: Evet, şu anda Arzu Kaprol’ün dizaynlarını giyiyorum. Ayakkabılarım da Sanayi 313’ten. Her zaman gittiğim şehirlerin en iyilerini bulmaya gayret ediyorum.

- O halde bir ekibiniz de var. Kaç kişiden oluşuyor, seyahatlere kalabalık mı gidiyorsunuz?

Murad O.: Evet, Moskova’da 12 kişilik sabit bir ekibimiz var. Yapılacak işe göre sayımız artabiliyor.

“250 şehir gezdik”

- Bir “Follow Me To” fotoğrafını çekmek ne kadar sürüyor?

Haberin Devamı

Natalia Z.O.: Gerçeği söyle.

Murad O.: 10-20 saniye.

Natalia Z.O.: Hayır, gerçeği söyle. Yarım saati, bazen bir saati bulabiliyor.

Murad O.: Evet, minimum yarım saat sürüyor ama zorlu çekimlerde bu süreler daha fazla olabiliyor.

- En zorlu çekiminiz hangisiydi?

Murad O.: Benim için en zorlusu helikopter üstünde Hollywood tabelasını kadraja alarak çektiğimiz fotoğraftı. Tehlikeli bir çekimdi

Natalia Z.O.: Benim için en zorlarından biri Rusya’da dağda yaptığımız çekimdi. Ne kadar soğuk olduğunu size anlatamam.

- Bu projeyle birlikte kaç şehir gezdiniz ve bu ne kadar zamanınızı aldı?

Murad O.: Beş yıldan bu yana bu projeyle seyahat ediyoruz. Sergiler açtık, kitaplar çıkardık, gittiğimiz şehirlerde projeler yaptık. Ve daha görmek istediğimiz çok fazla ülke ve şehir var. Sanırım 250 şehir gezmişizdir.

- Bir favori şehir listesi yapsanız İstanbul’un yeri ne olur?

Murad O.: İstanbul favori şehirlerimden biri. İlk 5’in içinde kesinlikle yer alır. Her gelişinizde farklı bir şeyle karşılıyorsunuz bu şehirde. Defalarca gelmek, uzun süreler kalmak gerekiyor. -