Pazar İstanbul gece hayatının haritası genişliyor

İstanbul gece hayatının haritası genişliyor

28.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yazın sıcak günlerinde Bodrum’a, Çeşme’ye, Antalya’ya taşınan gece hayatı İstanbul’a geri döndü.

İstanbul gece hayatının haritası genişliyor


Okulların açılmasıydı, dizilerin başlamasıydı derken henüz hak ettiği ilgi göremeyen “İstanbul geceleri”nde bu sezon nelerin değiştiğini, nelerin aynı kaldığını İstanbul’da birden fazla mekanı olan işletmecilere sorduk: Bu sezon nerelere gidip nasıl eğleneceğiz? Yemek ve eğlenceyi bir arada sunan mekanlara mı takılacağız daha çok, yoksa bir gecede birden fazla mekan gezmek mi geçer akçe? Hangi yemekler, içkiler, hangi şarkılar, danslar popüler olacak? Dünyadaki eğlence trendleri ne durumda? Eğlencenin bu kadar içinde biri olarak siz nasıl eğleniyorsunuz?

Haberin Devamı

İstanbul gece hayatının haritası genişliyor

“Meşrutiyet Caddesi’nin yükselişi devam edecek”

Emre Ergani-İşletmeci / Biber-W Lounge-Levendiz-Sess-Park Şamdan Pera-Chapell-Jack Russell

l Yüksek enerjisi olan, aranılan içkileri ve müziği sunan, tanınan simaları ağırlayan ve sıcak bir ortam yaratan İstanbul mekanları popüler olmaya devam edecek. Meşrutiyet Caddesi son zamanlarda Nişantaşı’na denk olmaya başladı. Yeni bir kimliğe büründü de diyebiliriz. 10 yıl içinde bu ciddi yükseliş devam edecek.
l Bu sene Türkiye’deki ünlü DJ’lerin, yurt dışından gelen DJ’ler ile ortak yapacağı partiler trend olacak. Aynı zamanda cemiyet hayatının ünlü isimleri de partiler vermeye devam edecekler.
l Eskiden içkilerde de seçenek azdı. Koyu renk içkiler (viski gibi) öndeydi. Şimdi beyaz renkli içkiler (rom, votka ve bunlarla yapılan kokteyller) önde. Şarapta da çeşit çok. Tüketici de artık, markasını üzümünü söyleyerek siparişini veriyor. İlgi de, bilgi de arttı.
l Bir süre önce gece hayatına orta yaşlı insanlar hakimdi. Şimdi öyle değil. Eğlence hayatınındakilerin çoğu 18-30 yaş arasında. Gençler daha çok kulüp, disko tarzı eğlenceyi tercih ediyorlar. Orta yaş üstü ise müziğe lezzetli bir yemekle eşlik etmeyi seçiyor.
l Benim mekanlarım tüm jenerasyona açık. Menüleri hazırlarken her kesime uygun olmasına dikkat ettik. Geniş bir fiyat yelpazemiz var. Mesela Jack Russell’da 18 TL’ye de 54 TL’ye de seçenekler var. Mekanlarımızda bir işadamı da üniversite öğrencisi de kendi bütçesine uygun şekilde eğlenebilir.
l İnsan kendi mekanlarında eğlenmeye başlarsa ufak detayları gözden kaçırır, o da tehlikenin başladığı yerdir. Bizim görevimiz eğlendirmek. Ben de son zamanlarda lezzetli yemek yiyebileceğim klasik et restoranlarını tercih ediyorum. Eskisi gibi her gece çıkan Emre yok artık.

Haberin Devamı

“Yemeklerde füzyon modası geçti, içkiler de sadeleşiyor”

Burak Kılıç-Genel koordinatör / Cahide-Beyrouth-Arabesque-Limonata
l Uzun zamandır insanlar tüm eğlence ihtiyaçlarını tek mekanda karşılayacak yerleri seçiyor. Bu yıl ekonomik şartları da göz önünde bulundurursak bu tarz mekanların daha da popüler olacağını söyleyebiliriz. Misafirler artık gece sonunda herhangi bir sürprizle karşılaşmadan mekandan ayrılmak istiyor.
Biz de bu nedenle işletmelerimizde fiks menü uygulamamıza devam ediyoruz.
l Yemeklerde füzyon modası geçti ama dünya mutfakları buluşmaya devam ediyor. Sushi ile sezar salatası birleşiyor ama ne sushi sushi’liğinden ne sezar sezar’lığından bir şey kaybetmiyor. İçkiler ise sadeleşiyor. “Narlı portakallı yaban mersinli mojito” gibi tekerleme isimli içkiler yok artık, lezzet ön planda. Mesela zencefilli margarita... Onda da zencefil tadı yerine klasik margarita lezzeti ağır basacak. “Hangi şarkılar ve danslar popüler olacak?” sorusuna ne cevap verirsem vereyim her an Kore’den bir adam çıkıp bu trendi değiştirebilir. Eğlence trendine gelince, gece değil, akşam partileri moda artık. İnsanlar daha çok iş çıkışı
kulüp ortamını yaşayıp makul bir saatte evlerine dönüyorlar ve ertesi sabah yine iş başı...
l Cahide bu sezon Maçka’daki yerinde “Gold” konseptiyle hizmet verecek. Arabesque Maçka’daki yerinde hizmete devam ediyor. Limonata ise farklı konsepti, manzaralı balkonu ve her an yeni tatlar üreten
Gazi-Bilal Ateş kardeşlerin
menüsü ile hizmete devam edecek. Yeni projemiz Mahalle için ise geri sayım başladı. Çapamarka’nın
en yeni oluşumu ise Akaretler-Sıraevler’deki “Salon-İka”.
l Kendi mekanlarımdan çıkıp eğlenmek için başka bir mekana gitmek bana zor geliyor. Aradığım her şey zaten kendi mekanlarımda olduğu için başka yerlere ihtiyaç duymuyorum,
kendi çöplüğüm daha keyifli benim için.

Haberin Devamı

İstanbul gece hayatının haritası genişliyor

Haberin Devamı

Asmalımescit sokaktaki masalar kaldırıldıktan sonra eskisi kadar kalabalık olmasa da hâlâ düşük bütçeli eğlence için doğru seçim.

İstanbul gece hayatının haritası genişliyor

Eda Taşpınar (üstte) gibi cemiyet hayatının ünlü isimlerinin verdikleri partiler bu sezon da ön planda olacak.

“Dünyada trend klasikleşme yönünde”

Elvan Karakimseli-Genel müdür / Ulus 29-Club 29-Çubuklu 29-Walkin 29-Nişantaşı Brassarie
l Geçtiğimiz yıllarla karşılaştırdığımızda artık gece hayatında farklı tatlar denemeye çekinilmediğini söyleyebiliriz. Kokteyller her geçen yıl daha da popülerleşiyor. Bu eğilimde artık her markanın Türkiye’de olmasının da önemli bir payı var. Artık onları şekerli meyve sularıyla değil sek ve buzlu tüketebiliyoruz. 29’da en popüler içkiler; Dirty Martini, Skinnos shotlar ve zencefilli kokteyller.
l Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insanlar kendilerini rahat hissettikleri, kötü sürprizlerle karşılaşmak istemedikleri mekanları tercih ediyorlar artık. Kapıdaki güvenlikten, ödedikleri içkinin fiyatına kadar her konuda sürprizlerle karşılaşmadan rahat hissetmek eğlencenin doğal olarak akışını pozitif yönde etkiliyor.
l Müzikte olay şarkının Türkçe ya da yabancı olması değil, doğru zamanda doğru tarzı çalıp eğlencenin ritmini bozmadan yukarıya taşıyabilmesi.
l Gece hayatının haritası ise yavaş yavaş genişlemeye başlıyor. Nişantaşı, Beyoğlu, Karaköy eğlence hayatı için bu sezon önemli lokasyonlar. Biz Beymen Brasserie ile uzun yıllardır Nişantaşı’nda 29 kalite ve eğlencesini taşıyoruz ama bu lokasyonları daha da artırmak istiyoruz. Bu nedenle kısa bir süre önce Florya’da Walkin 29 adında yeni bir yer açtık.
l Çok hesaplı olsun diye yola çıkılan bir gece sizi hiç eğlendirmediyse boşa geçmiş bir zaman olmaktan öteye gitmez. Gidilecek çok davet, parti vs. olduğu için artık planlı programlı eğlence değil, spontane eğlence tercih ediliyor. Bu nedenle de kaliteli, klasik eğlence ön plana çıkıyor. Dünyadaki trend de klasikleşme yönünde.
Yeni yerler tabii ki oluyor ama öne çıkanlar yine bilindik restoranlar ve kulüpler.

Haberin Devamı

“Sabahlara kadar süren eğlence yerini erken biten kokteyl konseptine bıraktı”

Uğur Karabayır- Kurucu ortak / Hardal-Oktoberfest-Rigatoni-Lilu
l Bu sezon club eğlencesinin yani sabahlara kadar süren eğlencenin yerini yavaş yavaş daha erken biten eğlence ve kokteyl konseptine bıraktığını göreceğiz.
l Shot barlar ve Türkçe müzik çalan mekanlar bu sene de popülerliğini koruyacak. Ama asıl mahalle barlarının yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Özellikle yemek ve kaliteli kokteyllerin
bir arada olduğu butik işletmeler
kendisini gösterecek.
l Gece hayatının nabzını tutan semtler Asmalımescit, Nişantaşı ve Ortaköy. Bunlara bu sezon Karaköy’de eklenecek. Özellikle üniversite öğrencileri için Asmalımescit’te birçok mekan alternatifi bulunuyor. Öğrenciler için iyi bira ve güzel müziğin olduğu her yerde eğlence vardır.
l Bu sezon İtalyan yemekleri çok popüler olacak. Ayrıca Uzakdoğu mutfağının da en çok tercih edilen yemekler sıralamasında üst sıralara çıkacağını düşünüyorum. İçki olarak en yeni kokteyller her zaman popüler olur. Bu sezon zencefilli, passion fruit ve kırmızı meyvelerle yapılan kokteyller ön plana çıkacak gibi görünüyor.
l Yemek öncesi arkadaşlarla buluşabileceğim, güzel kokteyller tadabileceğim veya iyi bir yemek
sonrası kaliteli içki ve müzikle iyi vakit geçirip gece 02.00 civarı, erken eve dönüşler favorim.