Pazar Kamuya açık değilim

Kamuya açık değilim

18.03.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uma Thurman, özel hayatında ilginç biri olduğuna inanıyor. Ama maharetlerini kamu önünde sergilemeye gönüllü değil. Herkes onu anlasın diye bir derdi yok çünkü

Kamuya açık değilim

Kamuya açık değilim

Uma Thurman, özel hayatında ilginç biri olduğuna inanıyor. Ama maharetlerini kamu önünde sergilemeye gönüllü değil. Herkes onu anlasın diye bir derdi yok çünkü

Kamuya açık değilim
Bir tanrıçanın vücuduna sahip ama sadece bir tanrıça değil. Çok akıllı ama sadece akıllı değil. Yakın çevresi onun çok esprili ve yaramaz bir kız olduğunu söylüyor. Aynı filmde birlikte rol aldığı oyunculara ve elbette yönetmenlere göre ise, o bir ilham perisi.
Uma Thurman, onunla röportaj yapma gafletine düşen gazetecilere acıyor. Kendini ilginç bulmadığı için değil. Bilakis, özel hayatında çok ilginç bir insan olduğunu düşünüyor. Ama kamu önünde anlaşılmanın çok önemli olmadığına inanıyor. "Herkes beni anlasın diye bir derdim yok" diyen Thurman, bunun için hiç çaba göstermediğini de itiraf ediyor.

Eğlenmek isterken evlendi
19 yaşındayken Gary Oldman’la evlenen, bir sene sonra boşanan Uma Thurman, şu sıralar Ethan Hawke ile evli ve Maya adında bir kız çocuğu annesi. İlk kez bir ATM makinesinin önünde karşılaşmış Uma ve Ethan. "Pulp Fiction / Ucuz Roman"ın galasında görmüşler birbirlerini. Beraber rol aldıkları "Gattaca" filminde ise ateş bacayı sarmış.
"Kendi kendime şöyle dedim: Neden bu adamla birlikte olup biraz eğlenmiyorum? Ethan çok seksi bir erkekti, hâlâ öyle. Bunun tadını çıkarmam gerektiğini düşünüyordum. Ama sonra ona aşık oldum. Çünkü başlangıçta bana çok iyi davranmadı. Galiba ilk o bana aşık olmuştu. Bu yüzden de benim onu sevdiğimi öğrenince çok şaşırdı. Buna alışması zaman aldı. Bir de korkuyordu galiba."
Thurman, Ethan’a güveninin tam olduğunu, onu kıskanmadığını söylüyor: "Ethan hiçbir şeyi nedensiz yapmaz. Yani Ethan ile ilişkimde bir sorun çıkarsa, bu yüzde 100 benim yüzümden olur."
Thurman, Greta Garbo’ya ve Marlene Dietrich’e benzetiliyor. Uzun boylu, sarışın ve esrarengiz olduğu için... Oysa onların aksine mutlu bir çocukluğu, mutlu bir evliliği, mutlu bir hayatı olan Uma Thurman’ın gizleyecek hiçbir şeyi yok. Tabii anlatacak da...

NE DEDİLER
"Uma’yı aldattım"
Quentin Tarantino ("Pulp Fiction / Ucuz Roman"ın yönetmeni)
"Uma, herkesin davetli olmadığı sadece dostların girebildiği bir parti gibi. Pulp Fiction’daki Mia rolü, benim en sevdiğim karakterdi. Mia’yı çok iyi tanıyordum, hayatını biliyordum ama yüzü bir türlü gözümün önüne gelmiyordu. Bu rol için aralarında Meg Ryan, Holly Hunter, Isabella Rossellini’nin de olduğu pek çok isimle görüştüm. Sonunda bir aktrisle yemek yerken, birdenbire Uma’yı aldatıyormuşum gibi hissettim kendimi. Ve rolü ona vermem gerektiğini anladım."

"Onu, kızıyla görmelisiniz"
Joel Schumacher (Batman & Robin’in yönetmeni)
Uma’yı gerçekten anlamanız için onu kızıyla beraberken görmeniz gerekiyor. Herhangi bir sorunum olursa, ondan yardım isteyebileceğimi düşünmüşümdür hep.

"Komik ama palyaço değil"
Janeane Garofalo ("The Truth About Cats and Dogs / Gözler ve Sözleröden rol arkadaşı)
Uma çok esprili. Ama partilerde palyaçoluk yapacak biri değil. Pop kültürle ilgili pek bilgisi yok. Televizyon seyrederken ya da bestseller okurken göremezsiniz onu."



PAZAR


































Yazarlar