Pazar Kırk yıllık gelenek: Erenköy Divan

Kırk yıllık gelenek: Erenköy Divan

12.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzun yıllardır yerini ve çizgisini koruyan Erenköy Divan, yeni dekorasyonuyla ve İtalyan şef Giancarlo Gottardo ile Bağdat Caddesi’ne yeniden “merhaba” diyor

Kırk yıllık gelenek: Erenköy Divan

Bağdat Caddeliler iyi bilir...
Bu nezih cadde üzerinde adres tarif ederken belli kalıplar vardır. Bu kalıplardan en yerleşmiş olanı “Erenköy Divan’ın ışıklarından sağa dön”dür.
Çocukluğumuz ve gençliğimiz boyunca arkadaşlarımızla Divan’ın önünde buluştuk. Bayramda Divan’ın badem şekerlerinden aldık. Evlere misafirliğe giderken Divan çikolatası hediye ettik. Paramızı denkleştirip cumartesi öğle yemeklerimizi Divan’da yedik, malum Cadde piyasasının kalbi burada atıyordu. Bağdat Caddesi’ndeki akşam yürüyüşlerimizde ilk durağımız Divan’ın dondurma tezgahının önü oldu.
Geçtiğimiz ay, Divan’ın önünden geçerken bir de baktık ki tadilata girmiş. Sonra bir de baktık ki Erenköy Divan açılmış, hem de eskisinden çok daha güzel bir dekorasyonla. Pastane ve pub bölümlerinin arasındaki çizgi biraz daha netleşmiş. Açık bir mutfak yapılmış.
Divan, Four Seasons otelinde harikalar yaratan İtalyan şef Giancarlo Gottardo’yu geçtiğimiz yıl transfer ederek kendi bünyesine kattı. Bu noktadan itibaren Divan bünyesindeki tüm restoranların yönetiminin başına geçen Gottardo’dan Erenköy Divan özelinde gerçekleştirdiği yenilikleri dinledik.

“Erenköy Divan’ın Akdeniz tatları ekledim”

Divan’la yollarınız nasıl kesişti?

Divan’ın CEO’su Marcus Bekhit ile eskiye dayanan bir tanışıklığımız var. Ben Four Seasons bünyesindeyken sırasıyla Mısır, Ürdün ve Suriye’de çalıştım. Bir İtalyan olmama rağmen, Ortadoğu mutfağına oldukça hakikim. Suriye’den sonraki durağım Türkiye oldu. İstanbul’daki Sultanahmet Four Seasons maceramın ardından Bekhit’le bir araya geldik ve bana Divan bünyesine katılmamı teklif etti. Yemek konusunda ciddi bir tecrübeye ve kalite standardına sahip olan Divan ailesine katılmak beni mutlu etti.

Haberin Devamı

Kırk yıllık gelenek: Erenköy Divan

Erenköy Divan, Taksim’deki Divan Otel’in dış cephesini andıran bir dekorasyonla açıldı.

Erenköy Divan özelinde ne gibi dokunuşlarınız oldu?

İnsanlar artık karışık tabakları sevmiyorlar. Ne kadar basit, o kadar iyi. Kaliteli yemeğin tadına varmak istiyorlar çünkü artık herkesin gezme ve yeni tatlar deneme imkanı var. Erenköy Divan’ın menüsüne gnocchi, domatesli mozarella ve kalamarlı makarna gibi yeni tabaklar ekledim. Avokado, kişniş ve fesleğen gibi tatları daha yoğun kullandım. Yemek sunumları özelinde ciddi anlamda kafa patlattık. Ortaya hoş bir şeyin çıktığını düşünüyorum.

Ya tatlılar?

Çok başarılı bir pasta şefimiz var,
Lucio Colombo. Onunla birlikte tiramisu, panna cota ve browni gibi tatlılarımızı daha hoş sunumlar içinde servis ederken sezon meyvelerini bolca kullanabileceğimiz tatlar üzerinden ilerledik. Dondurmalarımızda da bu sezon iki farklı tat denedik; meyankökü ve fesleğen.

Yazarlar