Pazar Lise müzikali, mezuniyetini beyazperdede kutluyor

Lise müzikali, mezuniyetini beyazperdede kutluyor

16.11.2008 - 00:04 | Son Güncellenme:

Milyonları ekran başına çeken “High School Musical” serisinin yeni filmi beyazperdeye terfi etti. Disney’in bir televizyon filmi projesi olarak başlattığı yapımın baş karakterleri bir sonraki filmde yerlerini yeni yüzlere bırakmaya hazır

Lise müzikali, mezuniyetini beyazperdede kutluyor

Bir arkadaşım çantasında sürekli “High School Musical” soundtrack’lerini taşıyor. Çünkü altı yaşındaki oğlu Sarp bir CD çalar gördüğü anda “Haydi anne şarkılarımı çal” diyor. Bize her “oturmaya geldiklerinde”, albüm CD çalara yerleştiriliyor ve koltuktan koltuğa atlayarak dans ediyor, şarkıların nakaratlarına kendince eşlik etmeye çalışıyor.
Sarp, “High School Musical” fenomeninin etkisine kapılmış milyonlarca çocuktan biri sadece. Yayımlandığı ilk günden beri tüm dünyada yaklaşık 450 milyon kişinin izlediği “High School Musical” serisinin ilk soundtrack’i, 2006’da Amerika’da en çok satan albüm oldu. “High School Musical 2”nin televizyon prömiyeri 18 milyon izleyiciyi ekran başına topladı. Böylece yapım, kablolu yayında en çok seyredilen program unvanını aldı.
“High School Musical”in DVD’leri ve soundtrack’leri de Türkiye’deki müzik marketlerde en çok satanlar listelerinin hep en tepesinde. Serinin üçüncü filminin EMI’dan çıkan soundtrack’i, daha film vizyona girmeden D&R’ın en çok dinlenen albümler listesinde ilk beşe girdi.
“High School Musical” kıyafetlerinden aksesuarlarına, oyuncaklarından kırtasiye malzemelerine milyon dolarlık bir pazar haline geldi, yapım şirketi Disney’i paraya boğdu.
Disney Channel’ın bir televizyon filmi olarak hayata geçirdiği proje o kadar kıyamet kopardı ki, serinin üçüncü filmi “High School Musical 3: Senior Year / Yıldızlar Takımı 3: Mezuniyet Yılı” beyazperdeye terfi etti. Sinemaya geçmenin şerefine ikinci filme ayrılan
6 milyon dolarlık bütçe beşe katlandı ve 30 milyon dolara çıktı.

Sonraki filme yepyeni karakterler
“Yıldızlar Takımı: 3”te lise öğrencileri Troy, Gabriella, Chad, Sharpay ve Taylor mezuniyet heyecanını yaşıyor. Ekibi, bu kez bahar müzikalini sahneye koymaya çalışırken izleyeceğiz. Beyazperdedeki ilk film, başrol oyuncularının son filmi olacak. Çünkü başroldeki karakterler son filmle birlikte liseden mezun oluyor.
Oyuncular bu haberi çekim arasında aldı. Ashley Tisdale o günü şöyle anlatıyor: “Bu açıklama bize öğle yemeği sırasında yapıldı. Hepimiz gözyaşlarına boğulduk. Makyaj ekibimiz öğleden sonraki çekimlerde bizi yeniden toparlamak için epey uğraşmak zorunda kaldı.”
Disney’ciler para basan film serisini kaybetmemek için son filmde izleyiciyi üç yeni karakterle tanıştıracaklar: Jemma-McKenzie Brown’ın oynadığı Tiara Gold, Matt Prokop’un oynadığı atlet Jimmie ve Justin Martin’in oynadığı Donny Fox. Yapımcı Borden, bu üçlünün önümüzdeki yıl televizyon filmi formatında çekilecek dördüncü filmde eski baş karakterlerin yerini alacağını söylüyor.

“Chad sinema tarihinde tamamen organik kıyafetler giyen ilk karakter”
Filmin kostüm tasarımcısı Caroline B. Marx oyuncuları son trendlere göre giydirmek için New York Moda Haftası’nda 37 şov izledi. Tasarımcılarla tanışarak trendleri konuştu.
Zac Efron’un oynadığı Troy karakterinin mavi ve gri tonlarındaki kıyafetlerinde James Dean ve Elvis Presley‘den ilham alındı. Vanessa Anne Hudgens’in canlandırdığı Gabriella’nın kostümlerinde beyaz, mavi, yeşil ve sarı renkler, çiçekli elbiseler kullanıldı. Hudgens’in giydiği markalar arasında American Eagle, Free People, Velvet, Miss Sixty ve Hollandalı tasarımcı Tony Cohen’in kreasyonları var.
Ashley Tisdale’in oynadığı Sharpay karakterinin pahalı kıyafetler giymesine özen gösterildi. Giysiler Swarovski kristalleriyle süslendi. Sharpay’in gardırobu Marc Jacobs,
Miss Sixty, L.A.M.B., Dolce&Gabbana, Juicy Couture, Betsey Johnson, Diesel, Rock&Republic’ten oluşuyor.
Marx, Corbin Bleu’nün oynadığı Chad karakterinin sinema tarihinde tamamen organik malzemelerden yapılmış elbise ve ayakkabı giyen ilk karakter olduğunu söylüyor: “Bu kıyafetlerin hepsi doğa dostu dokuma ürünlerinden hazırlandı. Kostümler G-Star, Livity Outernational, Alternative Earth, Lucky Brand, Nike ve Maasai Treads gibi çevre dostu markalar arasından seçildi.”