Pazar Londra ve İstanbul el ele: Duke

Londra ve İstanbul el ele: Duke

05.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kapılarını bu hafta açacak olan Duke restoran, Trump’ta 2000 metrekarelik bir alanda yer alıyor

Londra ve İstanbul  el ele: Duke

D&D London, Londra, Paris, New York, Kopenhag ve Tokyo gibi dünyanın birçok şehrinde farklı konseptlerdeki 30’un üzerindeki restoran işletmesiyle ün salmış bir İngiliz yeme-içme grubu.
Sele İstanbul, 1983’ten bu yana Borsa, Masa, X ve İstanbul Modern Restoran gibi önemli projelere imza atmış olan bir Türk yeme-içme grubu. Bir de Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yalçındağ var.
Bu saydığım üçlü, önümüzdeki hafta, İstanbul’un en iddialı mekanlarından Duke’ü açmak için geri sayıma başladı. Trump AVM içinde 2 bin 200 metrekarelik bir alanda konumlandırılan Duke’ün dekorasyonu Conran&Partners tarafından yapıldı. 900 metrekareye yayılan bir terası var. Restoranın haricinde, ayrı bir asansörle çıktığınız, 250 kişi ağırlama kapasiteli özel bir yemek salonu mevcut. Ayrıca
“Şef’in Masası”nda da akşam canınız ne isterse onu pişiriyorlar.
“Birlikten kuvvet doğar diye boşuna dememişler” diyor Sele İstanbul Group’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Özkanca.
Bu kuvvetler birliğinin detaylarını da Özkanca’dan dinledik.

Haberin Devamı

D&D London ile yollarınız nasıl kesişti?

Yaklaşık 3 sene önce D&D London, İstanbul’da bir restoran açmak için bu sektörü bilen bir ortak arayışındaydı. Yollarımız o sırada kesişti. Londra’da bir Türk restoranı, İstanbul’da ise bir İngiliz restoranı açmak üzere el sıkıştık. İstanbul’da yer ararken Mehmet Ali Yalçındağ, Trump’ı önerdi. Kendisi hem burada bizim Borsa restoranlarının, hem de Londra’da D&D’nin sahibi olduğu restoranların çok iyi bir müşterisi olduğundan iki tarafın da yönetim anlayışını biliyordu. Böylece hepimiz
ortak bir noktada buluştuk ve Duke için çalışmalara başladık.

Duke, İstanbul’un yeme-içme anlayışına ne gibi bir farklılık getirecek?

Dünyanın en kozmopolit ve cazibeli şehirlerinden Londra ve İstanbul’u bir araya getiriyoruz.

Haberin Devamı

Duke’ün konseptini şekillendirme süreciniz nasıldı?

İngiliz yemek kültürünü İstanbul’a taşırken elbette ki yerel katkılarımız oldu. Özellikle modernize edilmiş İngiliz mutfağına ilaveten Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini, barbeküyü, suşiyi barındıran çok özel bir menü oluşturduk. Misafirlerimizi içeride üç farklı konseptte ağırlayacağız. Duke’ün iç kısmında, yemek, bar ve lounge alanı ile özel etkinlikler için tasarlanan “özel yemek odası” olacak. Bir de özel gruplara yönelik olarak “şefin masası” bulunuyor. Ayrıca 900 metrekarelik geniş bir terasımız var.

Dekorasyonda neleri ön planda tuttunuz?

Genel tasarım ve dekorasyon, Londra’dan Conran&Partners şirketi tarafından yapıldı. Londra’daki Hoxton Art Gallery’den eserler de duvarlarımızı süslüyor. İngiltere’nin en önemli çağdaş sanatçılarından Elaine Mullings, Hirofumi Isoya ve Hoxton Art Galeri ekibi tarafından tasarlanan sanat objeleri ile minimalist çizgilerin hakim olduğu mekanın duvarları, çok özel malzemelerle üretilen ve “Büyük Şehirler” konseptli çalışmalarla özgün bir sanat eserine dönüştü.

“Menüde denge ve çeşitlilik göreceksiniz”

Mickael Weiss’ın menüye nasıl bir dokunuşu oldu?

Duke’ün tüm menüsü, Şef Mickael Weiss tarafından tasarlandı. Hem geleneksel hem de modern İngiliz yorumuyla menüyü oluşturdu. Yerel etkilerin de görüleceği menüde denge
ve çeşitlilik göreceksiniz. Menüde öne çıkanlar arasında hem restoranda hem de terasta bulunan suşi bar, mevsime özel taze balık, kırmızı et ve beyaz etin dışarıda mangal kömürü ve odun fırınında ızgara sunumları yer alıyor. Sıcak yaz aylarında şehrin dinamik halini tepeden seyrederken, sessiz ve yeşilliklerle kaplı bir İngiliz bahçesi içinde çeşitli lezzetler tadacaksınız. ‘Açık Mutfak’tan, et ızgaralar, kömür üzerinde pişirilen balık ve tavuk, ahşap ateş fırın üzerinde kızartma, ekmek ve iştah açıcı turtalar bu lezzetlerden birkaçı.
“Raw Bar”da ise saşimi, suşi ve salataların tadına varacaksınız.

Haberin Devamı

“Fiyat-kalite dengesini üst segmentte koruyacağız”

Nasıl bir fiyat politikası izleyeceksiniz?

“Karşılanabilir stil ve lüks” konseptinde hizmet verecek. Duke’te sunduğumuz kalite ve hizmete yönelik fiyat-kalite dengesini üst segmentte koruyacacağız.

Müzik konusunda ne gibi planlarınız var?

Duke, hafta içi ve hafta sonları özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Hafta sonları İstanbul ve Londra’dan gelecek DJ ve özel performanslar ile misafirlerini ağırlarken, hafta içleri gurme yemek, şarap ve bar etkinlikleri ile keyifli saatler sunacak.

Haberin Devamı

Londra ve İstanbul  el ele: Duke

Umut Özkanca

Londra ve İstanbul  el ele: Duke

Duke’ün dekorasyonunda İngiliz Conran&Partners firmasının imzası var.

Londra ve İstanbul  el ele: Duke

Duke’ün şefi Mickael Weiss, “Şef’in Masası”nda müşterilerine özel menüler oluşturuyor.