Pazar Lost Burada çekilse ne olurdu?

Lost Burada çekilse ne olurdu?

31.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Final sezonu iki gün sonra başlayacak olan “Lost”dizisinin fanatikleri “Bu dizi Türkiye’de çekilse başrolleri hangi oyuncular oynardı, nerede çekilirdi?” sorumuzu cevapladı

Lost Burada çekilse ne olurdu

Her bölümü ortalama 16 milyon kişi tarafından izleniyor. Oyuncu kadrosunun büyüklüğü ve çekimlerin Hawaii’de yapılmasının maliyeti onu televizyon tarihinin en pahalı dizilerinden biri yapıyor. İlk iki bölümü 14 milyon dolara mal oldu. Biri Altın Küre, altısı Emmy olmak üzere beş sezonda 28 ödül topladı. Tahmin ettiğiniz gibi, “Lost”tan bahsediyoruz...
ABC kanalının, dizinin son sezonunun ilk bölümünü yayımlamak için düşündüğü tarih ve saat ABD Başkanı Barack Obama yıllık konuşmasının saati ile çakıştı. ABC televizyonu, “Lost”un merakla beklenen yeni bölümünü, canlı yayımlamak zorunda olduğu Obama konuşması yüzünden bir hafta ertelediğini
(2 Şubat yerine 9 Şubat) söyleyince fanatik izleyiciler çıldırdı. Galip gelen taraf Twitter’da kampanya başlatan “Lost”çular oldu. Obama konuşma saatini değiştirdi. “Lost”un yapımcıları da başkana bir jest yaptı: Dizinin ilk bölümünü Obama’ya gönderdiler! Dizinin fanatikleri zaferlerini 2 Şubat’ta ekran karşısına kurularak kutlayacaklar.
Dizi başlıyor olsa da kafalarımızı kurcalayan onlarca sorunun cevaplanması için final bölümünün yayımlanacağı mayıs ayını bekleyeceğiz. Biz bir yandan “Lost” için geri sayım yaparken bir yandan da “Dizi nasıl bitecek?”, “Hayallerdeki final nedir?” ve “Bu dizi Türkiye’de çekilse başrolleri hangi Türk oyuncular oynardı, nerede çekilirdi?” sorularının cevaplarını merak ettik. Cevapları bulmak için 15 bin üyeli “Lost” fan sitesi yuzsekiz’den yardım aldık. Sorularımızı sitede yayımladılar. İşte cevaplar...


15 bin üyeli “Lost” hayran sitesi yuzsekiz’de dizi için mutlu sonlu bir final bekleniyor
“Uygun mekan Belgrad Ormanı”
Denge

Dizinin sonunda evrensel bütünlük ve insan ırklarının kardeşliğine atıfta bulunulmalı. Bu kadar farklı fikir ve ırkın bu dizide toplanmasının kesinlikle bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de çekilecek “Lost”un platosu Belgrad Ormanı olur. Eski tarihi yapılar, göl, ırmak, ağaçlar içinde gizemli bir hali var. Piknikçileri saymazsak olur yani.
-John: Uğur Yücel
- Jack: Haluk Piyes
- Kate: Özge Özberk
-Sawyer: Mehmet Akif Alakurt
-Ben: Cansel Elçin
-Hurley: Okan Karacan
-Sayid: Uğur Pektaş
-Juliet: Sanem Çelik

“Dizi iyi bir sonu hak ediyor”
bunyay

Adanın kendi matematiği içinde bir zaman parlaması yaşanıyor. Tüm karakterler aslında paralel bir evrende yaşıyor olabilir. Kendi hayatlarıyla ilgili tüm defoları bu Ada sayesinde gideriyorlar. Tüm karakterler Ada sayesinde tüm sorunlarından arınmış bir şekilde sıfırlanmış hayatlarına devam edecek. Dizinin 2010 sezonundaki “Her büyük hikaye iyi bir sonu hak ediyor” sloganı da dizinin “mutlu son”la biteceğine işaret.
Antalya yakınlarında sıfırdan bir plato kurulabilir.
-John: Erol Evgin (Peruksuz haliyle)
-Jack: Nejat İşler
-Kate: Nil Karaibrahimgil
-Sawyer: Kıvanç Tatlıtuğ
-Ben: Ben
-Hurley: Metin (“Var mısın Yok musun?”daki yarışmacı)
-Sayid: Bülent Polat (“Avrupa Yakası”ndaki Şesu)
-Juliet: Şevval Sam
-Jin: Serdar Ortaç
-Sun: Ayumi
-Daniel Faraday: Yalın

“Bol ölümlü final istemiyorum”
Lostrik

Bol ölümlü bir final olsun istemem açıkçası... Türkiye’de çekilseydi, Marmara Denizi’ndeki Adalar plato olarak kullanılabilirdi.
-John: Erol Evgin
-Jack: Fikret Kuşkan
-Kate: Beren Saat
-Sawyer: Kıvanç Tatlıtuğ
-Ben: Yiğit Özşener
-Hurley: Ata Demirer
-Sayid: Kenan Çoban
-Juliet: Aslı Tandoğan

“Dizinin sonu ilk bölüme bağlanacak”
Valze

İyi ve kötü, Jacop ve siyahlı adam, siyah ve beyaz taşlar gibi ön planda tutuluyor. Bu nereye varacak bilmiyorum. Ancak dizinin sonu ilk bölüme bağlanacak sanki. Son bölümde uçak düşer ve ilk bölümde Jack gözlerini açar... (Hayır olamaz, yine mi?)
Plato olarak belki Büyükada olurdu.
-John: Osman Wöber
-Jack: Haluk Piyes
-Kate: Berrak Tüzünataç
-Sawyer: Kıvanç Tatlıtuğ
-Ben: Yiğit Özşener
-Hurley: Ata Demirer
-Sayid: Bülent Polat
-Juliet: İpek Tenolcay

“Yassıada’da ‘Lost’ platosu kurulabilir”
cosi

Dizinin sonunda başa döneceğimizi düşünüyorum. Yani son bölüm uçağın düştüğü ilk bölüm olacak. Zaten hep “olacak şeylerin önüne geçilemez” mesajı var...
Kilyos sahili:) ya da Yassıada belki...
-John: Erol Evgin
-Jack: Bülent İnal
-Kate: Saadet Işıl Aksoy
-Sawyer: Kıvanç Tatlıtuğ
-Ben: Barış Falay
-Hurley: Okan Karacan
-Juliet: İpek Tenolcay

“Ölü oldukları anlaşılırsa şaşırmam”
irem82

Son yayımlanan fotoğrafta İsa’nın son yemeği misali bir durum var. Ölenlerin hepsi geri gelecek ve John Locke ile ilgili ciddi bir durum var, onu anladık. Ama benim en merak ettiğim Richard’ın sırrı. Heralde artık ortaya çıkar diye tahmin ediyorum. Bütün bunların sonunda, aslında hiçbirinin yaşamadığı, zaten ölü oldukları ortaya çıkarsa da şaşırmam.
Türkiye’de çekilseydi, Şile sahilleri olabilir mesela.
-John: Tuncel Kurtiz
-Jack: Nejat İşler
-Kate: Aslı Tandoğan
-Sawyer: Kıvanç Tatlıtuğ
-Ben: Oktay Kaynarca
-Hurley: “Var mısın yok musun?”
Metin
-Sayid: Kenan Çoban
-Juliet: Sinem Kobal
-Sun: Ayumi
-Jin: Serdar Ortaç

“Alternatif sonlarla noktayı koyabilirler”
darius

Bittiğinde yine bence izleyicinin bakış açısına göre alternatif sonlar olacak. Ama ben akıl hastanesinde farklı bedenlerde ve yüzlerde uyanan insanların düşleri olarak bitmesini isterim.
Mekan olarak Antalya Olimpos çok uygun gözüküyor. Hem antik bir kent hem de ormanları ve sahili “Lost” adasını andırıyor.
-John: Mazhar Alanson
-Jack: Bülent İnal (bıyıkları kes!)
-Kate: Berrak Tüzünataç
-Sawyer: Nejat İşler
-Ben: Okan Bayülgen
-Hurley: Kaan Kural
-Sayid: Necati Şaşmaz
-Juliet: Ebru Cündübeyoğlu


Lost Burada çekilse ne olurdu


Lost Burada çekilse ne olurdu





“İnternete düşer düşmez indiriliyor”
www.yuzsekiz.com için Türkiye’nin bir numaralı Lost fan sitesi denebilir. Site adını her Lost izleyicisinin ezbere bildiği 4-8-15-16-23-42 sayılarının toplamında alıyor. 108 ayrıca “Lost”un ilk iki sezonunda sıkça görülen sayacın devrini tamamlama süresi.
Yılmaz ve Zülfiye Avcı’nın kurduğu sitenin 15 binin üzerinde üyesi var. Avcı çifti günlük ziyaretçi sayısının 10 bine yaklaştığını söylüyorlar.

Haberin Devamı

Siz karı-koca çok sıkı “Lost” fanatiği misiniz?
Normalde bu sorunun cevabına “Evet” diyebilirdik ancak sitemizdeki bazı üyelerin ne derece fanatik olduğunu gördükçe ne yazık ki gönül rahatlığı ile “Evet” diyemiyoruz.

www.yuzsekiz.com’un diziyle ilgili Türkiye’de en çok ziyaretçi toplayan site olduğu söylenebilir mi?
Evet. Türkiye’de en çok ziyaret edilen Lost sitesi. Sitede dizi ile ilgili genel içeriğin yanı sıra teoriler, gizli kareler, silinen sahneler gibi genel paylaşımların yer aldığı çeşitli kategoriler de bulunuyor.

Bizdeki “Lost” fanatikleri dizi ABD’de gösterilir gösterilmez internetten indirmeye başlıyor mu?
Evet. Türkçe altyazının çıkmasını beklemeden, internete düştüğü an indirmeye başlıyorlar. Bazıları hemen izliyor, bazıları ise heyecanı kaçmasın diye altyazı çıkmadan video dosyasını açmıyor. Hatta altyazının yayımlanacağı web sayfasını açıp sürekli F5 tuşuna basan fanatikler var.

Türkiye’de “Lost” fanatikliği ne durumda? Fanatikler dizinin etkisiyle neler yapıyor?
Sürekli olarak video sitelerinde dizinin promolarını, fotoğraflarını takip ediyorlar. Dizi ABD’de yayımlandığı an internetin başına geçip yorum arıyorlar. İnternet başında sabahlayanlar oluyor.

Ziyaretçiler en çok hangi konuda yorum yapıyor ve tartışıyor?
Jacop ve siyah giyen diğer adamın arasındaki ilişkinin ne olduğu, birinin iyi diğerinin kötü tarafta olduğu yönünde tartışmalar yaşanıyor.

Sizce dizinin izleyicilerinin bu kadar etkilemesinin nedeni nedir?
Dizi cevapsız sorularla dolu. Merak kurgusu üzerinden soruları artırarak izleyici sadakati sağlıyor.