Pazar Macera dolu bir gün satıyor

Macera dolu bir gün satıyor

03.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Adil Zehir daima aynı şeyi yapmaktan sıkılanlara farklı bir gün yaşama fırsatını hediye ediyor. Gittigidiyor’daki ilanına başvurup tıpkı “Oyun” filmindeki gibi bir macera yaşabilirsiniz

Macera dolu bir gün satıyor

Adil Zehir adeta bir fikir makinesi. Ben kaybolup buluşacağımız yere geç gelince “Keşke sözlük gibi çalışan bir tarif sitesi olsa. Adresler için anahtar kelimeler girsek ve insanların yazdıkları açıklamalara göre yolumuzu kolayca bulsak. Değil mi?” dedi. Bu, basit ama kullanışlı fikir gün içinde ürettiği yüzlercesinden sadece biriydi.
Zehir’in yeni girişimi, internet sitesi gittigidiyor.com’da “satışa çıkardığı” bir günüyle dikkat çekiyor. İsteyene macera dolu bir gün satıyor. Tıpkı  Michael Douglas ve Sean Penn’in başrolünde oynadığı “Oyun / The Game” filmi gibi. 

Haberin Devamı

“Bir Gün İçin Başka Bir Hayat” nedir? Tam olarak ne satıyorsunuz?
Bu bir nevi paket program. Siz açık artırmayı kazandığınızda otomatik olarak e-posta adresinize bir anket yollanıyor. Orada bazı temel sorular var. Onları cevapladıktan sonra üç iş günü içerisinde adresinize bir paket geliyor. Pakette iki kağıt bulunuyor. Birincisi adınıza yapılmış bir kahvaltı rezervasyonu, ikincisi ise bir soru ve bir telefon numarası. Soruyu cevaplayabilmeniz için kahvaltıya gitmeniz şart çünkü cevap orada. Kahvaltıya gittiğinizde cevabı mesaj olarak gelen numaraya atarsanız garson siparişlerinizle birlikte size bir kutu daha getiriyor. O kutudan da bir DVD, bir kitap, bir müzik albümü ve tabii ki ikinci bir soruyla öğle yemeği rezervasyonunuzun adresi. İkinci sorunun cevabı tahmin ettiğiniz gibi kutuyla gelen DVD, CD ya da kitapta. Doğru cevabı bulursanız yemeğinizi yerken garson size içinde tiyatro, sinema veya konser bileti bulunan üçüncü bir paket getiriyor ve tabii ki sizi son pakete yönlendiren ve cevabı, izleyeceğiniz oyunda olan bir soru daha.

Son paket oyundan sonra mı?
Bilmem, belki de oyunda tam arkalarında oturan adam bir paket verir onlara. Belki kapıda onları bekleyen bir kurye olur. Bilemiyorum. Ama son paketten unutamayacakları bir hediye çıkacağı kesin.
Monotonluktan sıkılanlar için

Gittigidiyor.com’u neden tercih ettiniz?
İlk önce blogum için siteye “satılık beyin” ilanı verdim. Basında ve internette çok büyük ses getirdi. Ben de düşündüm ki burada farklı bir ürün satarsam çok sayıda kişiye ulaşıp başarılı olabilirim. Sonra ilginç ne satabileceğimi düşünmeye başladım ve aklıma David Fincher’ın “Oyun” filmi geldi. Hem filmden esinlendim hem de insanların böyle bir ihtiyacı olduğunu düşündüm. Günümüzde hemen herkes “Bugün ne yapsam?” diye düşünüyor ve sonunda da kendini her zaman gittiği restoran veya kafede buluyor. Ben de bunu değiştirmek için “Bir gün için başka bir hayat”ı satmaya başladım.

İnsanlar sizin bir gününüzü neden satın alsınlar?
Birbirini takip eden aynı monoton günü yaşamaktan sıkılmadılarsa, heyecanın ne demek olduğunu hatırlamak istemiyorlarsa, başka neler olacak acaba diye merakla beleyecekleri sürprizlerle dolu bir filmin, “Oyun”un başrol oyuncusu olmak istemiyorlarsa almasınlar. Geri kalan herkesi bekliyorum.

Beğenmeyene parası iade

Bahsettiğiniz filmde oyunun başrolündeki karakter çok macera yaşar, epey de tehlike atlatır. Siz karşılaşılabilecek aksiliklere karşı önlemler aldınız mı?
Müşterilerim soruların cevaplarını göndermeleri için vereceğim cep telefonundan her türlü desteği alabilirler. Ayrıca tüm günün sonunda bile memnun olmaz ve ücret iadesi talebinde bulunurlarsa ücretin tamamını iade ediyorum. Ama ben memnun kalacaklarından eminim.