Pazar Masalı bitirdiler

Masalı bitirdiler

17.09.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Prens William ve Harry yeterince gündemi meşgul ettiler; sıra prenseslerde! Aşkı uğruna her şeyden vazgeçen Japonya Prensesi Mako’dan sonra Norveç Prensesi Louise de sevdiği adamla beraber olmak için resmi görevlerinden feragat etti.

Masalı bitirdiler

Ege Doğaç Erdoğan - Andersen’in ünlü masallarından biri şöyledir: uzak bir diyarda evlenme çağında bir prens yaşar ancak bir türlü kendisi için doğru prensesi bulamaz; karşılaştığı kızların gerçekten prenses olup olmadığı konusunda hep tereddüt içindedir. Bir gece dehşet verici bir uğultuyla korkunç bir fırtına çıkar; sarayın kapısı çalar ve kapıda sırılsıklam olmuş perişan halde bir genç kız duruyordur. Genç kız sarayının yolunu kaybettiğini, aslında kendisinin de gerçekten bir prenses olduğunu iddia eder. Kendisini içeri alan yaşlı kraliçe, kızın gerçekten bir prenses olup olmadığını anlamak için bir test yapmaya karar verir. Prenses için hazırladığı yatağın altına bir bezelye tanesi koyar, ve onun üstüne kat kat kaz tüyü yatak serer. Sabah olduğunda kıza nasıl uyudun diye sorar, kız şöyle der: “yatağımın altında çok sert bir şey vardı, sabaha kadar gözümü kırpmadım”. Kraliçe kızın gerçek bir prenses olduğuna kanaat getirir ve oğluyla evlendirir. Günümüzde artık rahatına düşkün prenses imajı ortadan kalkıyor. Saray yaşamının getirdiği ihtişamı, prestiji ve konforu ellerinin tersiyle iten prensesler gündemde. Sevdiği erkek uğruna her şeyden vazgeçen, vatani görevini erkeklerden geri kalmayacak şekilde yerine getiren kraliyet ailesi mensupları yeni bir imaj çiziyorlar.  

Haberin Devamı

Norveç Prensesi Martha 

Prenses Martha geçtiğimiz hafta nişanlısı Durek Verrett ile evlenmek için bir tarih netleştirdiklerini açıkladı. Olayın ilginç yanı bu değil elbette. Verrett kendisini bir şaman olarak tanımlıyor ve bilimsel olmayan, alternatif tıp yöntemlerini savunuyor. Kanserin bir tercih olduğunu öne süren Verrett, Kovid’den koruduğunu iddia ettiği madalyonlarını internet üzerinden satışa çıkarmıştı. Kendisini “6. Nesil Şaman” olarak kabul eden damat adayının ölümden dirilmek ve 11 Eylül saldırılarını iki yıl önceden tahmin etmek gibi uçuk iddiaları da var. Prenses Martha ise meleklerle konuşabildiğini ve başkalarının da melekleriyle iletişime geçmeleri için çabaladığını söylemişti. Uzun yıllardan beri Norveç için tartışmalı bir figür olan Prenses geçtiğimiz yıl kraliyet görevlerini bırakmıştı.  

Haberin Devamı

Japonya Prensesi Mako 

İki yıl geriye gittiğimizde, üniversite aşkı Kei Komuro ile evlenmek için tüm kraliyet haklarından ve statüsünden vazgeçen Japon Prenses Mako’nun göz yaşartıcı aşk hikayesiyle karşılaşıyoruz. Aristokrat bir aileden gelmeyen ve halktan sıradan biri olan Komuro’nun Mako ile evlenmesinin tek yolu Mako’nun asaletten tamamen feragat etmesiydi. Japon halkını epeyce meşgul eden bu birliktelik filmlere konu olacak şekilde aşkın galip gelmesiyle sonuçlanmıştı. 

Masalı bitirdiler

İspanya Veliaht Prensesi 

İspanya Kralı 6. Felipe’nin daha 17 yaşındaki kızı Prenses Leonor üç yıl süreyle askeri eğitim alacak.İspanya’da tahta geçecek isim olan Prenses, pamuklara sarılı büyümek yerine kendisini devletin başı olma yolunda ciddi bir sorumlulukla hazırlıyor. Prenses, başarılı olduğu taktirde teğmen rütbesini alacak.