Pazar Menüden dekora spor temalı

Menüden dekora spor temalı

25.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Basketbolcu Kerem  Gönlüm yeni açtığı  mekanı Baskqet  Steakhouse & Sports Bar’da hem ambiyansı hem de menüsüyle sporseverlere farklı bir seçenek sunuyor.

Menüden dekora spor temalı

Eski milli basketbolcu Kerem Gönlüm geçtiğimiz günlerde Sarıyer’de Baskqet Steakhouse & Sports Bar ismiyle bir restoran açtı. Restoranın ismi tüyo veriyor zaten ama içeri girdiğiniz zaman basketbol potası şeklindeki avizeleriyle, duvarlarını süsleyen forma ve fotoğraflarla emin oluyorsunuz bir basketbol sevdalısının mekanında olduğunuzdan... Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nde oynayan basketbolcu da “Dekorasyonda kullanılan objeler, dışarıdaki pano bile beni çağrıştırıyor. Spor hayatımla ilgili birçok anı var burada” diye anlatıyor şık mekanını.

Haberin Devamı

Özel bir konsept: Sports bar

Özellikle steakhouse açmak gibi bir hayalleri yokmuş, sürecin bu noktaya getirdiğini söylüyorlar. Gönlüm sporcu kariyeri sebebiyle beslenmesine her zaman dikkat ettiğini; et, protein tüketmenin, beslenme düzenlerinde önemli yeri
olduğunu anlatıyor.

Menüden dekora spor temalı

Başlangıçlar, salatalar, burgerler, steak’ler, garnitür ve soslar ile tatlıların yer aldığı menüden tercih yapacak etseverlerin seçenek sayısı çok fazla.

Kerem Gönlüm “Favorim Basqket çedarlı kılıç lokum” derken eşi Elif Gönlüm’ün tercihi şaşlıktan yana. “Herkesin yiyebileceği, sağlıklı olan, en çok tercih edilenlere yer verdik menüde” diyor. Çocuklarının seçimininse mini hamburgerler ve lokum olduğunu söylüyor. Steak çeşitleri, kuzu ve köfte seçeneklerinden ya da daha hafif ızgara tabakları, salata ya da paylaşımlık tabaklardan yana kullanabilirsiniz tercihinizi burada. Yemeğinizi katmer, baklava ya da irmik tatlısı gibi lezzetli bir tatlıyla taçlandırmak da mümkün.

Haberin Devamı

Elif Gönlüm “Farkımız şu, biz sadece bir steakhouse değiliz. Burada bir de sports bar konsepti yarattık. Sağlıklı smoothie’lerin, sporcu menüsünü destekleyecek içeceklerin olduğu, sosyalleşilebilen bir konsept. Sporculara özel green juice ve meyve smoothie’leri var. Bu kısım için özel bir menü de oluşturuluyor. Maç yayınlarının olduğu çok güzel bir ambiyans var. Doğum günü grupları gibi özel grupları ağırladığımız alanlar da mevcut” diye anlatıyor. Elif Gönlüm’ün çay karışımları sunduğu markası TeaElife da artık teaelife.com adresi haricinde Basqket’te de satışta.

Kerem Gönlüm’ün hayranları ve basketbolseverler mekana en sık uğrayanlardanmış. Gönlüm de yorumlardan memnun: “Beni takip eden birçok insan geliyor, sporseverler buraya gelip bu ambiyansı görünce mutlu oluyor. Geri dönüşler çok olumlu.”

Yeme-içme sektöründe yeni projeler gelebilir

Rekabetin arttığını kabul ediyor ve servis, ambiyans ve ürünlerin kalitesiyle Baskqet’e bu noktalarda güveniyor Gönlüm çifti. “Rahat, sıcak bir ortamımız var. Misafirlerimizi nasıl evimizde ağırlıyorsak burada da o şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” derken işin keyifli ama zor olduğunu da belirtiyorlar. “Sosyal medya sayesinde herkes artık bir gurme gibi. Buraya gelen insan etin nasıl pişeceğini, nereden alındığını, kalitesini, nasıl dinlendiğini, marine edildiğini iyi biliyor. Çok bilinçli geliyor misafirler. Bu da bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor” diye anlatan Kerem Gönlüm yeme-içme sektöründeki projelerinin devamının gelebileceğini söylüyor.