Pazar “Modelim dediğimde şaka zannediyorlar”

“Modelim dediğimde şaka zannediyorlar”

05.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sumak firmasının katalog çekimleri için Türkiye’ye gelen Avustralyalı büyük beden model Laura Wells: “Küçükken de kiloluydum, acımasız şakalara maruz kaldığım oldu”

“Modelim dediğimde şaka zannediyorlar”

Laura Wells 25 yaşında büyük beden bir model. Avustralya doğumlu ve mesleğinde üçüncü yılı olmasına rağmen şimdiden Almanya, Japonya ve Amerika’dan birçok firmanın büyük beden koleksiyonlarını tanıtıyor. Ayrıca iç çamaşırı modelliği de yapıyor. Bizim onunla bir araya gelmemizin nedeni ise Türk markalarından Sumak’ın sonbahar-kış kataloğunun çekimi.
Çekim Karaköy’ün arka sokaklarında çok sıcak bir pazar günü gerçekleştiriliyor. Wells durumdan hiç şikayetçi değil. Kalın hırkaları, tayyör ve etek takımlarını hızla giyip çıkarıyor. Külotlu çorap da üzerinde yok gibi, bir damla terlemiyor. Etrafımız gittikçe kalabalıklaşıyor, insanlar “Bu ne çekimi?” diye fısıldayarak bizi izliyorlar. Derken biri, beklenen soruyu soruyor: “Ablacım, bu manken biraz şişman değil mi? Ne yapacaksınız ki bunu?!” Anlaşılan “Büyük beden manken” kavramı bizim için hâlâ yeni.
Derken mola zamanı geliyor. Bir kebapçıda uzun bir sofranın başındayız. Wells’in mönüsünde çorba, salata ve lahmacun var. Tatlıların da tadına bakacak. Meyve suyuna pamuk batırıp yuttuğu söylenen, bir deri bir kemik modellerden çok farklı ve eğlenceli olduğu kesin. Yemekten sonra da ince belli bardaktaki çayını alıp yanıma geliyor ve büyük beden modelliğe başlama hikayesini, bu ay Cosmopolitan dergisinin Avustralya edisyonu için kız kardeşi ile gerçekleştirdiği çekimi anlatıyor.

Haberin Devamı

Büyük beden manken denilince akla şişman bir kadın geliyor. Oysa siz gayet güzel ve “normal” gözüküyorsunuz.
“Büyük beden” lafı ilk başlarda bana da itici geliyordu. Devasa bir kütleden bahsediyormuşuz gibi değil mi? Gördüğünüz gibi öyle bir durum söz konusu değil. Rakamsal olarak açıklamam gerekirse de 25 yaşında, 1.78 boyunda ve 77 kiloyum. 42-44 beden giyiyorum, kesime ve modele göre değişiyor.

Hep iri miydiniz? Çocukken, ortaokul ve lise dönemlerinde de?
Evet, hep böyleydim. Yaşıtlarıma oranla daha kilolu ve uzundum. Ortaokul ve lise yıllarında acımasız şakalara maruz kaldığım da oldu tabii ama ben garip bir şekilde kendimle barışık bir tiptim.
Kilo vermek için ciddi ciddi uğraştığımı hatırlamıyorum.

Kilolu kadınların çoğu zayıflamak için birçok yöntem dener. Siz neler denediniz ?
Benim de diyet yaptığım dönemler oldu ama gördüğünüz gibi pek de başarılı olamadım. Estetikse sıcak baktığım bir şey değil. Bu arada diyet yapmıyor olmam canımın her istediğini yiyebildiğim anlamına gelmiyor. Mesela günde altı öğün yiyorum. Sebze, meyve, tam tahıllı ürünlerle besleniyorum, et olarak beyaz eti tercih ediyorum ve spor hocamla haftada üç gün spor yapıyorum. Çünkü aynı kiloda kalmalıyım, alır ya da verirsem işimi kaybederim.

Büyük beden model olmaya nasıl karar verdiniz?
Kız kardeşim Courtney New York’ta ki bir modellik ajansı ile görüşmeye giderken ona eşlik etmemi istemişti. Görüşmedeki görevli büyük beden model olup olmadığımı sordu. İlk başta moralim bozuldu ama annem beni bu işin çok güzel olabileceğine inandırınca Avustralya’daki bir ajansa yazıldım. İki hafta sonra da çalışmaya başladım. Üç yıldır bu işi yapıyorum. Bu arada Courtney de mankenliğe devam ediyor ama “normal” olarak. Bu ay Cosmopolitan’da ikimizin bulunduğu, kadın her bedende şık ve güzeldir konseptli bir çekim var.

Haberin Devamı

“Modelim dediğimde şaka zannediyorlar”
“Kusurlarınızı saklamaktan vazgeçerseniz seksi olursunuz”
Kendimi içinde en seksi hissettiğim şey iç çamaşırları. Bu normalde büyük beden bir kadından beklenen bir cevap değil ama bence iç çamaşırı yuvarlak hatlı kadınlara daha fazla yakışıyor. İşin özü şu: Saklanmaya çalışmadığınız zaman seksi olursunuz. Bu soruyu eskiden sorsanız “Siyah elbiselerimle seksiyim” derdim ama sonradan anladım ki kusurlarımı saklamaya çalıştıkça onları daha belirgin hale getiriyorum. Hem Avustralya’daki bir iç çamaşırı firmasının yüzü olduğum için de çamaşırla poz vermeye ve podyumda yürümeye fazlasıyla alıştım.

Haberin Devamı

“Model olduktan sonra erkeklerin ilgisi arttı”
Çocukken ve ergenlik döneminde kiloluysanız erkekler sizinle dalga geçerler. “Tombul”, “koca popolu” ve “şişko patates” derler. Bu sinir bozucu durumu ben de yaşadım ama erkeklerle aram hep çok iyiydi. Esprili, kendiyle dalga geçebilen ve komik bir kız olduğum için benimle arkadaşlık etmeyi severlerdi. Uzaktan uzağa beğenirlerdi de. Modelliğe başladıktan sonra erkeklerin ilgisinde tabii ki bir artış oldu, iltifatlar, teklifler geldi. Ama bu benim pek de umurumda değil. Ben hep aynı benim, zaten bir sevgilim de var.
Yakında New York’da birlikte yaşamaya başlayacağız.

Haberin Devamı

Kardeşlerden biri “normal” diğeri büyük beden
Laura Wells’in Cosmopolitan dergisinin Avustralya edisyonu için “normal” manken olan kız kardeşi Courtney ile birlikte verdiği pozlardan bazıları. İkili dergide “Her beden kadın şık olabilir” başlığı altında yeni sezon trendlerini tanıttılar.