Pazar Modern Mey-hane

Modern Mey-hane

13.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rixos Pera’nın terasındaki Park Şamdan dönüştü. Artık orası güzel yemek ve sohbetin yanı sıra eğlencenin de ön plana çıktığı bir yer: Şamdan Mey-hane

Modern Mey-hane

Taksim’deki Rixos Pera’nın terasını bilen bilir. Üç yıldır Park Şamdan olarak hizmet veriyordu. Aynı zamanda 35 yıldır da Nişantaşı’ndalar malum. Kurucusu Ersoy Çetin “Rixos Pera hem teras, havadar, manzaralı hem turist kitlemiz de var. Acaba biraz daha Beyoğlu’na yatkın bir şeyler mi yapsak?” demiş ve değişimin ilk adımı atılmış. Koyu gri olan yerlerini değiştirmişler, eski İstanbul havasını getirmek için çini yapmışlar. Masalar, sandalyeler, barın yeri komple değişmiş. Ön taraftaki dışarıda olan oturma alanını içeri dahil etmişler ve daha geniş, ferah, daha aydınlık bir mekana dönüştürmüşler; Şamdan Mey-hane’ye yani.

Hem yeni hem eski tatlar

Değişimle birlikte mutfaklarında mezelere ağırlık vermişler; İstanbul mezeleri, eski Rum mezeleri, daha farklı, yeni lezzetler... Tam bir ay boyunca mezeler için Park Şamdan’ın 30 senelik aşçıbaşısı ile çalışmışlar. Birkaç örnek vermek gerekirse; kaskarikas (kabakla yapılan bir Ermeni mezesi), atom, tahinli pancar, reyhanlı haydari, narenciye soslu ahtapot carpaccio, avokado karides yeni soğuk mezelerden. Ara sıcaklarda ise çöp şişte çıtır mantı, fangos; ana yemeklerde dana lokum, kuzu tandır; tatlılarda incir teleme yine yenilerden.

Bunların haricinde 35 senedir değişmeyen lezzetler de hâlâ menüde var; paça çorbası, vişneli yaprak sarma, humus, patlıcan tarator, yoğurtlu kebap, puf böreği, kuzu pirzola ya da tatlılardan ekmek kadayıfı gibi.

Burası için dilekleri modern meyhane olmasıymış. İşletme müdürü Sermin Başaran “Klasik meyhanelerde yemeğinizi yer, sohbetinizi eder ve gidersiniz. Burada yemekten sonra insanlar kalıp eğlenmeye devam etsinler istiyoruz” diyor. Bu yüzden cuma ve cumartesi akşamları canlı müzik var ve her hafta farklı bir grup çıkıyor. Daha çok Türkçe ağırlıklı, eski 45’likler, 60’lar, 70’ler, 80’ler, Ajda’lar, Barış Manço’lar... Tabii yeniler de...

Haberin Devamı

“Herkes kral kraliçe”

Otelin üst katı olması dolayısıyla neredeyse 24 saat yaşayan bir mekan burası. Yani adına aldanıp sadece akşam gidebileceğinizi düşünmeyin. Hafta içi saat 7.00’den gece 01.30’a, hafta sonları ise 3.00’e kadar açıklar. Kahvaltı için 130 çeşidin olduğu zengin bir açık büfeleri var. Birkaç çeşit soğuk mezesi, ara sıcağı, ana yemeği, tatlısı ve içkinizle Mey-hane’den kişi başı ortalama 120-130 liraya kalkabilirsiniz. Kahvaltı ise kişi başı 50 lira. Başaran, “Biz fiyatlarımızı çok yüksek tutmadık burada. 18-70 yaş arası herkes gelebilsin istedik. Herkese açığız. İçeri girdikten sonra bütün misafirlerimiz kral ve kraliçedir bizim için” diyor.