Pazar Monaco’da prenses süiti

Monaco’da prenses süiti

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

1955’te aldığı En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ıyla kariyerinin zirvesindeyken, bir yıl sonra Monaco Prensi Rainier ile evlenerek Prenses unvanı alan Grace Kelly’nin anısı, Akdeniz’i yüz seksen dereceden gören iki katlı bir süitte yaşayacak

Monaco’da prenses süiti

Fransız Rivierası’nın gözdelerinden Monaco’da, Prenses Grace Hastanesi’nden Prenses Grace Vakfı’na “prenses” ruhunu taşıyan çok sayıda kurum bulunuyordu. Son hamle, 910 metrekarelik alanda, iki kat olarak Prenses Grace süiti tasarlayan Hotel de Paris Monte Carlo’dan geldi. Dünya çapında Galapagos Adaları’ndan Cenova’ya varıncaya dek Prenses Grace süiti pazarlayan çok sayıda “havalı” otel bulunsa da Hotel de Paris Monte Carlo’nun Prenses Grace’in gerçek anlamda dinlenmek için tercih ettiği yer olduğu söyleniyor. Ayrıca Prens Rainier’le evlilik resepsiyonlarını burada gerçekleştirdikleri, yirminci evlilik yıldönümlerini de yine otelin şarap mahzeninde düzenlenen sade bir törenle kutladıkları biliniyor.

Haberin Devamı

Süit hazırlanırken Monaco Kraliyet Ailesi’nin de desteği olmuş; Prenses Grace’in sanat çalışmaları ve aile fotoğraflarının yanı sıra özel koleksiyonundan eserler bağışlanmış. Prenses Grace’in oğlu Prens Albert, odaların tasarım sürecine de yakinen dahil olmuş. 1982 yılında, 52 yaşındayken bir trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Grace’in Saray Arşivi’nden fotoğrafları da süit odalarını süslemek üzere bağışlanmış. Bahar döneminde odaların, Prenses Grace’in çok sevdiği bilinen güllerle donatılmasına karar verilmiş.

Monaco’da prenses süiti

Prenses Grace süitinin amacı yalnızca nostalji yapmak değil elbette. Dubleks daireden oluşan süit, terasında yüzme havuzu ve jakuzi, süite özel menü hazırlayan Michelin yıldızlı şef ve 6600 metrekarelik alana yayılan lüks wellness merkezi Thermes Marins’de ağırlanmayı da içeren hizmetler sunuyor. Sonuç: Bir geceliğine kraliyet ailesindenmiş gibi hissetmek istiyorsanız yaklaşık en az 30 bin euro’yu (158 bin lira) gözden çıkarmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Monaco’da prenses süiti

Yazarlar