Pazar Mutlu seramikler

Mutlu seramikler

25.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maçka’daki Happy Ceramics’te insan figürünün başrolde olduğu seramik dekoratif obje ve heykeller yer alıyor

Mutlu seramikler

Happy Ceramics’in sahibi Melis Kolyozyan Maçka’daki dükkanında müşterilerine kendi elinden çıkan çeşit çeşit seramik ürünler sunuyor. Dükkanda her boy seramik heykel, vazo, kasnak, tablo, tabak ve bardaklar var.

Haberin Devamı

Mutlu seramikler

Kolyozyan’ın seramikle buluşması arkadaşlarının onu seramik kursuna sürüklemesiyle başlamış. Yıllar sonra bu işin bir tutkuya dönüşeceğini tahmin etmediğini söyleyen Kolyozyan “Bana gerçekten daha ileriye gitme ve 10 yıllık kurumsal iş hayatımı geride bırakma cesaretini veren şey seramiğe olan sevgim oldu. Yaklaşık beş-altı yıl boyunca seramik sanatçısı Aslı Aydemir’le çalıştım, sonrasında hayranı olduğum Fransız seramik sanatçısı Anne-Sophie Gilloen’in yanında eğitim alma şansım oldu. Son iki yıldır ise illüstrasyon sanatçısı Beril Ateş’le resim çalışıyorum. Bu da üç boyutlunun yanında iki boyutlu çalışmamı ve her ikisini birleştirdiğim tabloları, heykelleri hayata geçirmemi sağladı” diye anlatıyor seramikle ilişkisini.

Haberin Devamı

Mutlu seramikler

“Hepsi komik ve ironik”

Sanatçının yarattığı ilk karakterler “Mutlu balonları ve canlı renkleriyle saf ve masalsı bir dünyanın sevimli karakterleri” dediği Happy People adlı mutlu heykeller olmuş. Daha sonrasında koleksiyona kafalar, vazolar ve başka karakter de katarak Happy Ceramics ailesini oluşturmuş. Son olarak da seriye büyük heykeller eklenmiş.

Mizahın hayatında ve çalışmalarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kolyozyan, “Esasında gülümseyen ve mutlu karakterlerimin aralarında mutsuz ve şaşkın olanlar da çok. Fakat hepsinin ortak yanı komik ve ironik olmaları diyebilirim. Eğer bir heykel beni gülümsetip mutlu etmiyorsa o işimi tamamlamış saymıyorum. İnsan figürünü de en sade ve yuvarlak haliyle seviyorum. Bu yolla çok sert bir malzeme olan seramiği yumuşak ve naif göstermek hoşuma gidiyor” diyor.

İllüstrasyonu çok sevdiğini ve ilham kaynaklarından biri olduğunu belirten Kolyozyan’ın diğer ilham kaynakları ise sokaktaki insanların suratları, renkler, resimler... Mağazada en çok tercih edilen ürünlerin gülümseyen figürler olduğunu söyleyen sanatçı için en güzel yorum ise insanların dükkanından mutlu ayrılması.

Kasımda Galeri Selvin’de ikinci kişisel sergisini düzenleyen Kolyozyan’ın Happy Ceramics ürünlerine Nişantaşı Z-Mix ve Sade Dükkan Uniq’ten de ulaşabilirsiniz. Dekoratif objelerin fiyatları 45-225 lira arasında, büyük heykeller ise 400 liradan başlıyor.