Pazar Müzik sahnesinden moda evine

Müzik sahnesinden moda evine

04.06.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Moda dünyasına Versace için tasarladığı yaz koleksiyonu “La Vacanza” ile adım atan pop yıldızı Dua Lipa bu kez tasarımcı kimliğiyle sahnede.

Müzik sahnesinden moda evine

CEYDA ULUKAYA ceyda.ulukaya@milliyet.com.tr / Grammy ödüllü İngiliz pop yıldızı Dua Lipa, ünlü İtalyan moda evi Versace’nin yeni ilham perisi oldu. Uzun yıllar Versace’yi hem kırmızı halıda hem de sahnede giyen, markanın defilelerinden birinde yürüyen şarkıcı, bu kez tasarıma el attı ve yaza yakışır, enerjisi yüksek bir koleksiyona imza attı. Daha önce bir tasarım eğitimi almamış olsa da, Versace’nin Lipa için bir tür “lovemark” olduğu biliniyor. Markayı hem kırmızı halıda hem sahnede uzun yıllar taşıyan sanatçı, Versace defilelerinden birinde de yürümüştü. Ayrıca moda evinin kreatif direktörü Donatella Versace ile yakın dostluğu da biliniyor. Bu yüzden yaptığı çizimleri Versace’ye gönderip “Ne düşünüyorsun?” diye sorma fırsatı olmuş. Versace ise Lipa’nın vizyonu ve yeteneğinin farkına varmakta gecikmemiş. Tabii bunda genç sanatçının ağırlıklı olarak Z kuşağından oluşan geniş hayran kitlesinin etkisini de göz ardı etmemekte yarar var. Donatella Versace de bu işbirliği sayesinde markanın arşiv parçalarını Z kuşağıyla buluşturma şansına sahip olacaklarını kabul ediyor ve ekliyor: “Dua, bugünün kadınını temsil ediyor: Kendine güvenen, güçlü ve insanları etkileyebilme yeteneğine sahip.”

Haberin Devamı

Koleksiyonda metalik mini etekler ve bikiniler, kelebek ve puantiyeli desenler dahil olmak üzere Versace’nin 1995 koleksiyonundan ilham alan birçok parça bulunuyor. Ayrıca özel dikim parçalar, gece elbiseleri ve plaj kıyafetleri de var. Üstelik fiyatlar da genel olarak Versace ortalamasının altında.

Moda dünyasının müzisyenlerle iş birliğine ilk örnek elbette Dua Lipa değil. Moda dünyasının en uzun soluklu birliktelikleri arasında yer alan Beyoncé ve Balmain, kısa süre önce “Renaissance Couture” koleksiyonuyla bu iş birliğini taçlandırdı. Harry Styles, Gucci için tasarladığı “HA HA HA” koleksiyonu ile erkek modasına ‘70’lerin havasını taşıdı. Kısa süre önce Louis Vuitton’un kreatif direktörü olan Pharrell Williams ise gelecek ay lüks moda markası için ilk erkek koleksiyonunu sergileyecek. Moda evlerinin müzisyenlerinin yanı sıra oyuncularla iş birlikleri de dikkat çekici. Bunun son örneği, Oscar ödüllü oyuncu Adrien Brody’nin İsviçreli lüks moda evi Bally ile iş birliği oldu. Brody, marka için seyahat sevgisinden ilham alan bir dizi kapsül koleksiyona tasarımcı olarak imza atacak.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili The Guardian’a konuşan halkla ilişkiler uzmanı Mark Borkowski, “Bugünlerde büyük markaların yeni bir görünürlük düzeyine ihtiyacı var” diyor: “Moda sadece kıyafet tasarlamakla ilgili değil, süreçle ve bu insanların neyi temsil ettiğiyle ilgili. Eski moda evleri modanın değişme hızının farkında, bu yüzden de bildiklerinin dışına bakmaları gerektiğini biliyorlar.”