Pazar Öpüşelim mi?

Öpüşelim mi?

30.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

RTÜK’ün “Kara Para Aşk” dizisine vermek istediği cezayla öğrendik ki “lip-o-suction” diye bir öpüşme şekli varmış. Bu vesileyle öpüşme çeşitlerine göz atalım çünkü öpüşmek güzeldir.

Öpüşelim mi

RTÜK geçtiğimiz günlerde erotik romanları aratmayacak tattaki betimlemlerine bir yenisini ekledi. Üstelik bize yeni bir terim de öğretti. Nasıl mı? “Kara Para Aşk” dizisinde Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek bir sahnede öpüştü. Ama öyle alelade bir öpüşme değildi bu RTÜK’e göre: “Öpüşmenin bir iki adım ötesine, erotizme geçen ve uzun uzadıya gösterilen bir öpüşme sahnesi”ydi. Öpüşmeyi aşan niteliklere sahipti ve bu yüzden cezalandırılmalıydı. Bu maksadını aşan öpüşmenin adı ise “lip-o-suction”mış (İngilizce yağ aldırma anlamına gelen sözcük, dudak emme anlamına gelecek şekilde kullanılarak kelime oyunu yapılıyor) RTÜK’ten öğrendiğimize göre. Üstelik sağlam da bir kaynağı var RTÜK’ün; Amerikalı profesör William Cane’in “The Art of Kissing” (öpüşme sanatı) isimli kitabı. RTÜK’e göre Büyüküstün ve Akyürek bu kitapta bahsi geçen, çiftlerden biri diğerinin alt dudağını emerken diğerinin onun üst dudağını emdiği “lip-o-suction” yöntemiyle öpüşüyor.
Yapılan oylamayla söz konusu sahneye ceza verilmemesi kararı alındı ama bu sayede biz yeni bir öpüşme şekli öğrenmiş olduk. Daha doğrusu bunun bir adının olduğunu öğrendik;
“lip-o-suction” öpüşme.

Haberin Devamı

Fransız öpücüğü
En bilinen öpüşme şekillerinden. Partnerlerin dilinin de öpüşmeye dahil olduğu bu öpüşme daha açık ve belki de “kabaca” ifade etmek gerekirse “dilli milli” öpüşmedir. Genelde ilk öpüşme bir Fransız öpücüğü olmaz. 20’nci yüzyılın başlarında Fransızlar seks konusunda çok daha açık fikirli olduklarına dair bir üne sahip oldukları için bu öpüşme türüne “Fransız öpücüğü” adı verildiği söylenir.

Masum öpücük
Partnerlerin sadece dudaklarının değdiği kısa ama büyülü bir şeydir. Neredeyse tüm ilk öpücükler böyle gerçekleşir. Unutulmazdır.

"Hevesli” öpücük
Evlerden ırak dediğimiz bir öpüşme türü. Taraflardan biri ölçüyü ve dolayısıyla öpücüğün tadını kaçırır. Partnerlerden birininin fazla dil kullanımı, aşırı tükürük dahil etmesi, üst dudağı alacağım derken burnu da içine almasıyla ortaya çıkar. “Mavi Mavi” filmindeki İbrahim Tatlıses-Hülya Avşar öpüşmesi güzel bir örnek teşkil eder bu türe.

Haberin Devamı

Mudaktan öpücük
Çevremden aldığım bilgilere göre mudaktan öpüşme pek bilinen bir şey değil. Bu da Milliyet Pazar olarak bizim literatüre katkımız olsun madem. Öncelikle karşınızdakiyle henüz öpüşmediğiniz durumlarda etkili olduğunu belirtmek gerek. Aşırı derecede öpmek istiyorsunuz ama onun nasıl bir tepki vereceğini kestiremiyorsunuz... İşte tam bu durumda “mudak” devreye giriyor. Hani alt ve üst dudağın incelerek birleştiği o nokta vardır ya, işte tam oradan öpüyorsunuz.
Eğer karşınızdakiyle aynı hisleri paylaşıyorsanız mudaktan alınan bu buse yukarıda saydığımız öpüşme çeşitlerinden birine dönüşüyor zaten. Yok eğer karşınızdaki sizinle aynı hisleri paylaşmıyorsa, siz bir şey yapmadınız ki...

Örümcek Adam öpücüğü
PARTNERLERDEN birinin baş aşağı olduğu
bu öpüşme türünde aslında temelde değişen
bir şey yok; taraflardan birinin, çiftin tercihine bağlı, alt dudağı altta kalacak şekilde öpüşülür.
Ancak baş aşağı durmanın ayrı bir havası olduğu kesin. Düşünsenize Örümcek Adam geliyor, bir öpücük alıp hop yukarı geri gidiyor. Bunun için Örümcek Adam olmanıza da gerek yok üstelik. Biriniz ters yönden gelin yeter.

Haberin Devamı

Gastronomik öpücük
Taraflardan birinin öpüşürken “şimdi boş gitmek ayıp olur” diye düşünüp dudaklarının arasına yiyecek bir şeyler yerleştirerek partnerine ikram etmesidir. Yiyecek bir şey derken kebap, lahmacun falan değil tabii, çikolataya batırılmış çilek gibi daha romantik yiyecekler mesela. Yemekli öpüşmenin en ünlüsü spagettinin iki ucundan başlayıp ortada buluşmak şeklinde gerçekleşir.

Yazarlar