Pazar Oyuncuların kiloyla savaşı

Oyuncuların kiloyla savaşı

19.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadın erkek birçok başarılı oyuncu rolleri uğruna güzelliklerinden vazgeçti. Bu ünlülere son örnekler “Dallas Satın Alma Kulübü” için 30 kilo veren yakışıklı aktör Matthew McConaughey ile “Düzenbaz”da 22 kilo fazlasıyla izlediğimiz Christian Bale oldu

Oyuncuların  kiloyla savaşı

O eski halinden eser kalmadı

Haberin Devamı

28 şubat’ta vizyona girecek “The Dallas Buyers Club / Dallas Satın Alma Kulübü” adlı filmde AIDS hastasını canlandıran Matthew McConaughey rolü uğruna yağsız yiyecekler ve yoğun egzersizlerle tam 30 kilo verdi. Seksi vücudu ve kaslı kollarıyla sevenlerinin hafızasında yer eden sempatik oyuncunun eski halinden eser kalmasa da bu rol ona Altın Küre’de drama dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Filmdeki rolü için adeta “eriyen” ve bu yılki Oscar’ın en güçlü erkek adaylarından biri olan McConaughey “Çekimler boyunca en büyük hayalim hamburger yiyebilmekti” yorumunu yapmıştı.

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Hayranlarını bir kez daha şaşırttı

“BATMAN” filmi için 31 kilo alan Christian Bale, ardından “Fighter / Dövüşçü” için 20 kilo, “The Machinist/ Makinist” içinse 28 kilo verip bir deri bir kemik kalmıştı. Yakışıklı aktör Altın Küre’de drama kategorisinde aday gösterilen ve bu hafta vizyona giren “American Hustle / Düzenbaz”daki Irving Rosenfeld karakteri için aldığı
22 kiloyla izleyiciyi bir kez daha şaşırtmayı başardı. Rolü için bol karbonhidrat ve yağlı yiyeceklerle beslenen Bale’in hayranları şimdilerde oyuncunun şişman haline alışmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Ya oyunculuk ya yakışıklılık
Hollywood’un yakışıklı aktörlerinden Michael Fassbender kendisine verilen bu unvanı kaybetme pahasına “Hunger / Açlık” filmindeki rolü için 14 kilo verdi. Zayıflamak için her gün düzenli spor yapan aktör “58 kiloya düştüğüme ben bile inanamadım” dedi.

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Rol uğruna hastanelik oldu
Ünlü oyuncu Tom Hanks, “Cast Away / Yeni Hayat” filminde Pasifik ortasında ıssız bir adaya düşen ve dört yıl orada yaşamak zorunda kalan Chuck Noland’ın zorlu yaşam mücadelesini canlandırmak için sıkı egzersizlerle 18 kilo verdi. Bünyesi zayıflamayı daha fazla kaldırmayan aktör hastanede tedavi altına alındı.

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Çirkinleşti, ödül kazandı
Güzelliği ve seksi vücuduyla erkeklerin gözdesi olan Charlize Theron, “The Monster / Cani” filmindeki fahişe karakterine bürünebilmek için bol bol fast food ve kalorili besinler tüketerek 15 kilo aldı. Rol için şişman ve çirkin bir kadına dönüşen Theron bu performansıyla Altın Küre’de En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Farrell tam 30 kilo verdi
Yakışıklılığı ve kaslı vücuduyla dikkat çeken Colin Farrell bir savaş muhabirini canlandırdığı “Triage” filmi için tam 30 kilo verdi. Çekici oyuncu zayıflayabilmek için sıkı egzersiz yapıp uzun süre sadece balık ve kahve diyetiyle beslendi.

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Gerçek bir kanser hastası gibi

ÜNLÜ hiphop şarkıcısı 50 Cent, kanser hastası bir futbol oyuncusunu canlandırdığı “All Things Fall Apart / Parçalanma” filmi için 25 kilo verdi. Zayıf haliyle görenleri şaşırtan şarkıcı
için bazı sosyal ağlarda “Gerçek bir kanser hastası gibi gözüküyor” yorumları yapıldı.

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Kendinden nefret etmiş

Yıllar geçtikçe daha çekici bir erkek haline gelen, kadınların gözdesi George Clooney, “Syriana” daki ajan rolü için yağlı ve şekerli yiyecekler tüketerek 15 kilo aldı. Fit görünümüne önem veren Clooney mecburen aldığı kiloları ve performansıyla Oscar ödülüne uzansa da “Kilo alınca kendimden nefret ettim” dedi.

Haberin Devamı

Oyuncuların  kiloyla savaşı

“O kadar zayıflamak aptalcaydı”

Çekici gülümseyişiyle hafızalarda yer eden Matt Damon eroin bağımlısı bir genci canlandırdığı “Courage Under Fire / Ateş Altında Cesaret” filmindeki rolü için aç kalıp sadece bol kahve
ve sigara içerek 22.5 kilo verdi. Bu tecrübe için “O kadar zayıflamak aptalcaydı” yorumunda bulunan oyuncu “Informant / İspiyoncu” filmi içinse hamburger, pizza ve birayla 32 kilo aldı.

Oyuncuların  kiloyla savaşı

Kilo başına 2.5 milyon dolar aldı

BrIdget Jones deyince hepimizin aklına kilosuna ve yalnızlığına rağmen ayakta durmak için çabalayan bir kadın ve tabii Renee Zellweger geliyor. “Bridget Jones” serisinin ikinci filmi için 12 kilo alan sarışın oyuncuya aldığı her kilo için 2.5 milyon, yani toplamda 30 milyon dolar para ödendi.