Pazar Özgürlüğe doğru...

Özgürlüğe doğru...

30.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kilis’in Oylum köyünde hemen hemen her evin çatısında güvercinler için yapılmış bir kafes bulunuyor.

Özgürlüğe doğru...

Köylüler burunlarının dibindeki Suriye’de yaşanan savaşa gönderme yaparcasına güvercinlerini barış için gökyüzüne salıyor. Fotomuhabiri arkadaşımız Ünal Çam da yavru güvercinlerin ilk defa kanat çırpmalarının heyecanını belgeselci titizliğiyle fotoğraflamış.

Haberin Devamı

Renk uyumu

Özgürlüğe doğru...

Ülkemizde bu yıl Arap turist akını yaşanıyor. Hemen hemen her yerde Araplara rastlayabiliyoruz. Tatil yapmak için yurdun çeşitli bölgelerine akın eden turistlerin en çok tercih ettiği yerlerin başındaysa deniz - kum - güneş üçlüsüyle ünlü Antalya geliyor. Fotoğrafta, Arap asıllı olduğu düşünülen bir turistin sarı renkli fonda duruşu siyah ile sarının zıt uyumunu gözler önüne seriyor.

Kilometrelik kanun teklifi

Özgürlüğe doğru...

Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de ilginç bir protestoya imza attı. Tanrıkulu iç tüzüğün 37. maddesi uyarınca Genel Kurul gündemine doğrudan alınması istemiyle Belediye Gelirleri Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuşmak için söz aldı. Kürsüye iç tüzükle ilgili, milletvekillerinin konuşma hakkının kısıtlandığı iddiasına yönelik olarak daha önce verdiği 3 kilometre uzunluğu olan kanun teklifleriyle geldi.

Haberin Devamı

Suriyeli Trump

Özgürlüğe doğru...

Suriye’de yıllardır süren iç savaş özellikle çocukları ve milyonlarca insanı yerinden yurdundan etti. Bu savaşta en fazla zarar görenler şüphesiz çocuklar oldu. Fotoğraftaki küçük çocuğu ailesi, ABD Başkanı Donald Trump’a benzediği için Trump diye çağırıyor. Suriyeli Türkmen ailenin 24 çocuğundan biri. Kilis’in arka mahallelerinden birinde yaşayan aile neden bu şekilde çağırdıklarını sorunca “ABD Başkanı Donald Trump gibi belli belirsiz konuşuyor. Bir dediği bir dediğini tutmuyor...” diyor.

Suya kanat çırp!

Özgürlüğe doğru...

Son günlerde aniden bastıran yağışlar hayatımızı olumsuz etkilese de aslında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla karşı karşıyayız. Sıcaklar insanlar kadar hayvanları da bezdirdi. Biz sıcaklardan bir şekilde korunurken hayvanların pek şansı yok. Fotoğrafta da su damlalarına doğru kanat çırpan arının çaresizliği görülüyor.

Kıtalararası kulaç

Özgürlüğe doğru...

Geçtiğimiz hafta Boğaz, binlerce kişinin kulaçlarıyla renklendi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin bu yıl 29’uncusunu düzenlediği Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 49 ülkeden 2 bin 200 yüzücünün katılımıyla İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi. Yarış Kanlıca İskelesi’nden başladı, Kuruçeşme’de sona erdi. Kadın ve erkek kategorilerinde birincilikleri Rus yüzücüler kimseye kaptırmadı.

Haberin Devamı

Kabak lambalar

Özgürlüğe doğru...

Bodrum’un en huzurlu köşelerinden Gümüşlük, adını bölgedeki gümüş madeninden mi yoksa günbatımında denizin gümüşi renginden mi almış bilinmez ama kıyı lokantaları, küçük pansiyonları, Bizans’tan kalma kiliseleri, antik Myndos kentini barındıran Tavşan Adası’yla ilgi odağı. Gümüşlük’te dolaşırken en çok dikkat çekenlerin başında ise sokakları aydınlatan bir objeye dönüşen kabak lambalar geliyor.

Zor zanaat gazetecilik

Özgürlüğe doğru...

Basın mensupları demokratik hayatın vazgeçilmezleri. Dışarıdan kolay görünse de haber alma ve yayma dünyanın en zor işlerinin başında geliyor. Türk basın tarihinde, 24 Temmuz 1908’de sansürün kaldırılmasından dolayı, her yıl 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Bu vesileyle tüm basın emekçilerinin geçmiş bayramını kutlarken 1955 yılında çekilmiş, Milliyet arşivinden aldığımız bu fotoğrafı paylaşıyoruz.

Yazarlar