Pazar Pastaneden restorana...

Pastaneden restorana...

02.01.2005 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gezi İstanbul Cuisinede deniz ürünleri, Pera Levanten mutfağı ve esnaf lokantalarının geleneksel tatları bir arada

Pastaneden  restorana...

Cuisine, İstanbulun unutulmaya başlanan lezzetlerini yaşatmak için kurulmuş bir restoran. Birinci kattaki mekanda fiks mönü veya önceden hazırlanmış yemekler var. Cuisinein açık mutfağında ise mutfak ekibiyle konuşarak ne yiyeceğinize karar verebiliyor ve yemeğinizi anında hazırlatabiliyorsunuz. Restoranın şefi Talip Çiloğlunun ve ekibinin yaptığı yemekler arasında zeytinyağlılar, mezeler, deniz ürünleri, tencere yemekleri ve tatlılar var. Hünkarbeğendi, kuzu tandır, palamut pilaki, ıspanak borani, hindi sarma gibi yemekler mönüde yer alan lezzetlerden birkaçı. 22 yıllık Gezi Pastanesi önce logosundan dekorasyonuna kadar yenilendi ve Gezi İstanbul adını aldı. Sonra da pastane ve kafeterya bölümlerine İstanbul mutfağına sahip Gezi İstanbul Cuisinei ekledi. Müşteriler öğle saatlerinde en çok günün tencere yemeklerinden birini veya pepper steak yiyor. Akşam yemeklerinde ise genelde deniz ürünleri, mezeler ve zeytinyağlıları tercih ediliyor. Deniz ürünlerini, Pera Levanten mutfağının ve esnaf lokantalarının geleneksel tatlarını bir arada bulabileceğiniz restorandan 25 YTL ile 50 YTL arasında bir hesap ödeyerek ayrılabiliyorsunuz. Taksimdeki mekan hafta içi 12.00-24.00, hafta sonu ise 12.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Öğle saatlerinde tencere yemekleri, akşam yemeğinde mezeler ve zeytinyağlılar yeniyor