Pazar Perdeden geçen kadınlar

Perdeden geçen kadınlar

14.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Foto muhabirimiz Ercan Arslan, 360 Dereceden Aşk Festivali kapsamında “Perdedeki Kadınlar” başlıklı bir sergi açtı...

Perdeden geçen kadınlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, İstanbul Concept ve Think Free tarafından 8’incisi düzenlenen “360 Dereceden Aşk Festivali” kapsamında “Âşık Dünya” temalı; resimden heykele, güncel sanattan geleneksele, fotoğraftan performanslara kadar birçok disiplini içeren sergilerin yanı sıra konserler, filmler ve çeşitli etkinlikler var. Festival kapsamındaki sergilerden birisi de Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ercan Arslan’ın arşivinden oluşturulan, Maslak’taki Uniq İstanbul kapsamındaki Turkmall Sanat Galerisi’nde yer alan “Perdedeki Kadınlar” isimli fotoğraf sergisi.

Haberin Devamı

Kamera önünde başka karakterlere can veren kadın oyuncular Arslan’ın gözünden siyah-beyaz karelerle ölümsüzleştirilmiş. İstanbul Concept’in kurucusu ve 360 Dereceden Aşk Festivali’nin küratör ve tasarım yöneticisi Işık Gençoğlu, bu sergiyle aşka itibarını kazandırma peşinde olduklarını söylüyor. 70 kadar ismin, Arslan tarafından çekilen haberli veya habersiz pozlarını 29 Şubat’a kadar görebilirsiniz.

Festivalde neler var?

29 Şubat’a kadar devam edecek 360 Dereceden Aşk Festivali kapsamında bugün Nur-u Ziya Suites’te “Serbest Düşüş” karma eserler sergisi var. Ayrıca pazartesi günü Adahan Otel’de ses terapisti Gonca van Herpen ile “Aşkın Terapisi” etkinliği, salı günü Hollanda Konsolosluğu’nda “Beyaz Gül” gecesi ve önümüzdeki iki cumartesi günü Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de Mehmet Genç, Metin Bobaroğlu ve Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ile tasavvuf sohbetleri düzenlenecek. Capacity AVM, Palladium AVM ve 360 İstanbul’da da birçok etkinlik, sergi ve atölye çalışması olacak. Çok sayıda etkinliğin ücretsiz olduğu festivalin ücretli etkinliklerinin biletlerini Biletix’ten alabilirsiniz.

Yazarlar