Pazar SANAT REHBERİ

SANAT REHBERİ

20.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

SANAT REHBERİ

SANAT REHBERİ

SANAT REHBERİ

Aksanat Prodüksiyon, ABD’de
Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu, New York Bahar Festivali’ne katılmak üzere ABD turnesine çıktı. Chicago City Limits Tiyatrosu’nda İrlandalı yazar Brian Friel’in "Molly S." adlı oyununu sergileyecek. Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunda, kör olan ve 40 yaşından sonra görmeye başlayan Molly’nin yeni dünyası anlatılıyor. Oyunda, Köksal Engür, Tilbe Saran ve Cüneyt Türel rol alıyor.

İtalyan usulü açılış...
29’uncu Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 9 Haziran’da gerçekleştirilecek "İtalyan Gecesi" ile başlıyor. Aya İrini’de düzenlenecek konserde, opera dünyasının tanınmış isimlerinden, İtalyan soprano Mariella Devia, I Virtiousi Italiani topluluğu ile sahne alacak. Devia, konserde Rossini’nin soprano ve yaylı çalgılar için bestelediği aryaları seslendirecek. Sanatçı, Türkiye’ye ilk kez geliyor.

Doğa ve mekân resimleri
Tayfur Karakayalılar’ın Tünel Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel sergisi, 25 Mayıs tarihine dek devam ediyor. Resim çalışmalarına 1992 yılında başlayan Karakayalılar’ın çalışmaları ilk kez 1993 yılında Ankara Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan karma sergide yer aldı. Karakayalılar’ın eserleri, yurtiçinde ve yurtdışında pek çok özel ve resmi koleksiyonda yer alıyor.




PAZAR