Pazar Şehir stresinden Misbahçem’le uzaklaşın

Şehir stresinden Misbahçem’le uzaklaşın

07.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Misbahçem, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen herkesi dalından meyve toplamaya davet ediyor.

Şehir stresinden Misbahçem’le uzaklaşın

Beykoz Cumhuriyetköy’de yer alan Misbahçem, dalından toplanan meyveleri tüketiciye direkt ulaştırıyor. Girişimci baba kız Mevlüt-Işıl Artvinli’nin öncülüğünde, Acarlar Şirketler Topluluğu’nun yatırımcılığında, 2010’da hayata geçen Misbahçem, sadece sezonunda çıkan meyveleri, soğuk havaya konmadan, hiçbir kimyasal olmadan dalından toplandığı gibi Türkiye’nin her yerine en geç 48 saatte ulaştırıyor. Bahçe, hafta içi ve hafta sonları sürekli olarak ziyaretçilere açık. “Dalından Meyve Toplama” etkinliği artık bir alışkanlık haline gelen Misbahçem markasının kurucusu Işıl Artvinli, sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

- İlk olarak sizi tanıyalım. Işıl Artvinli kimdir?

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Peyzaj Mimarlığı mezunuyum. Sonrasında Milano Istituto Eurupeo di Design’da Moda İletişimi ve Pazarlama master’ı yaptım. Tasarım, yenilikçi akımlar ve illüstrasyon her zaman hayatımın bir parçası oldu ve kariyerimi bu öğeler üzerine harmanlamak üzere yola çıktım.

Şehir stresinden Misbahçem’le uzaklaşın

- Misbahçem’in hikayesini dinleyebilir miyiz?

Hem pazarlama alanındaki tecrübemi hem de tasarımdaki yaratıcılığımı hepimizin hayatına değen bir şey ile birleştirmenin kararını aldığım anda aslında önümde kocaman bir fırsat olduğunu gördüm. Çocukluğumuzda dalından kopartıp yediğimiz meyveleri aradığımız bu yıllarda, babamın da emekliliği sonrası hayali olan köy hayatını Cumhuriyetköy’de 200 dönümlük bir arazide hayata geçirdik.

Haberin Devamı

- Misbahçem’deki ürünler neler?

Misbahçem’de sadece sezonunda meyve ve sebze (çoğunlukla elma, kivi, sarı kivi ve kiraz), doğal fermente elma sirkesi, şeker ilavesiz pekmezler, reçeller, salçalar, geleneksel lezzetlerden; ajvar, lütenitsa gibi kahvaltılıklar, hardaldan tutun şekersiz fıstık, fındık ezmesine kadar geniş bir ürün skalamız bulunmakta. Hepsinin ortak noktası; katkı ve koruyucu madde içermiyor olması.

Şehir stresinden Misbahçem’le uzaklaşın

Misbahçem markasının kurucusu Işıl Artvinli

- En çok talep gören ürününüz hangisi?

Misbahçem Doğal Fermente Elma Sirkemiz. Sezonsal olarak da yazın çilek, kiraz, karpuz, mısır. Yılbaşı için ürettiğimiz hediyelik; üzerinde yıldız, kalp gibi mesajlar olan kırmızı elmalarımız da çok talep görüyor.

- İyi tarım uygulayan Misbahçem’de ağaç da kiralayabiliyoruz, pek çok sosyal sorumluluk projesi de yapılıyor...

Her iki haftada bir “Minik eller fide ekiyor”adlı çocuk atölyemizde; ufaklıklara tarımı öğretiyoruz. Tarımla ilgili derin bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmak üzere tarım kursları vermeye başladık. Talep oldukça fazla, bazı günler önce minik ellerle fide ekiyor, sonra da ilgililere tarım kursları düzenliyoruz.

Yazarlar