Pazar Şehirde efsaneler dolaşıyor

Şehirde efsaneler dolaşıyor

12.12.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

90’ların çığır açan dizilerinden “Sex and the City”nin özgür, bekar ve eğlenceli kadınlarını 50’lerinde izlemeye hazır mıyız?

Şehirde efsaneler dolaşıyor

"Sex and the City”nin ilk bölümü bundan tam 23 yıl önce yayınlandığında, kısa sürede dönemin popüler kültürünün baş tacı ilan edilmişti. Dizinin başrolündeki dört ana karakter, başta ilişkiler konusu olmak üzere kadınlara dair yerleşik kalıpları paramparça eden topuklu ayakkabılarıyla izleyiciye bir arkadaş kadar yakın olmayı başardı, ayakkabıdan cupcake’e her detayı birer fenomene dönüştü. 2004’e kadar devam eden dizinin hayranları, final bölümüyle yaşadıkları hüznü 2008 ve 2010 yapımı iki filmle atlatmaya çalıştıysa da yetmedi! Efsane, 10 bölümlük “And Just Like That” (Ve Aynen Böyle) versiyonuyla geri dönüyor.

Haberin Devamı

Dört yeni karakter

Samantha’nın boşluğunu doldurur mu bilinmez ama dizinin yeni versiyonunda izleyiciyi dört yeni karakterle karşılayacak: “Grey’s Anatomy”nin yıldızlarından Sara Ramírez, Carrie’yi başarılı podcast’lerinde düzenli olarak ağırlayan komedyen Che’yi canlandıracak. Sarita Choudhury, son derece zengin bir emlak komisyoncusu Seema Patel olarak, Nicole Ari Parker Park Avenue’de yaşayan ve belgeseller çeken bir anne olan Lisa Todd Wexley karakteriyle, Karen Pittman ise Columbia profesörü Dr. Nya Wallace rolünde başroldeki üç kadınının hayatına girecek. Bu yeni karakterler diziyi “kör edici beyazlığı”ndan kurtarmayı sağlasa da, Samantha hayranlarını teselli etmeye yetecek mi göreceğiz.

Haberin Devamı

Mr. BIg’siz asla

“Sex and the City”yi onsuz düşünemeyeceğimiz karakterlerden biri de kuşkusuz Mr. Big. Carrie’yle yaşadığı çalkantılı aşkla bıkmadan izlediğimiz Chris Noth. Bir röportajında, Mr. Big’in üzerine yapışmasından fena halde sıkıldığını söylese de Noth’un dizinin yeni versiyonunda yer alması hayranları için kuşkusuz en büyük müjde. Dizi hayranlarının Mr. Big’ciler ve Aidan’cılar olarak ikiye ayrıldığını düşünürsek yeni versiyonda gözler elbette Aidan’ı canlandıran John Corbett’i de arayacak. Hikayede en son eski sevgilisi Carrie’yle Abu Dhabi’de karşılaşan Aidan, “Ve Aynen Böyle”nin birkaç bölümünde yeniden karşımıza çıkacak.

Şehirde efsaneler dolaşıyor

Peki ya kostümler?

Karakterleriyle olduğu kadar kostümleriyle de konuşulan “Sex and the City”nin kostüm tasarımcısı Patricia Field, bugün birçoğu sosyal medyada hayranlıkla paylaşılan ikonik kıyafetlerde imzası olan isim. Ancak Field, çekimlerle aynı döneme denk gelen “Emily in Paris” dizisindeki görevi nedeniyle “Ve Aynen Böyle” kadrosunda yer almıyor. Onun yerine iş başında olan kostüm tasarımcısı ekipten Molly Rogers ise bir röportajında karakterlerin stiline sadık kalacakları sözü veriyor: “Bize en çok sorulan, karakterlerin stilinin nasıl değiştiği oldu. Ben değiştiğini düşünmüyorum. Evet hayatları değişti ve artık daha olgunlar ama neyin kendilerine uygun olduğunu ya da hangi kıyafetin kendilerine iyi hissettirdiğini iyi biliyorlar.”

Haberin Devamı

Kadın senaryo ekibiyle yazıyor

“Ve Aynen Böyle”de, orijinal dizileri ve filmleri yazan ve yöneten Emmy ödüllü yönetmen Michael Patrick King yine iş başında. Oyuncular Parker, Nixon ve Davis ile birlikte baş yapımcılığı üstlenmenin yanı sıra senaryo kısmında tamamı kadınlardan oluşan bir yazar ekibiyle iş birliği yapıyor. Kısacası arka planda kadınların hikayeleri kadınlara emanet.

Yeni seri, “Sex and the City”de kadın karakterlerin 30’lu yaşlarındaki karmaşık yaşam gerçekliğini 50’li yaşlara taşımayı ve izleyiciyi hayatın daha da karmaşıklaşan gerçekliğine doğru bir yolculuğa çıkarmayı vaat ediyor. HBO Max’te bu hafta ilk bölümü yayınlanan dizinin, hayranlarında nostaljik bir hüzün yaratacağı neredeyse kesin. Bununla birlikte dizinin, 50’li yaşlarındaki kadınları odağına almasıyla ekranlarda görmeye alışkın olduğumuz kalıpları bir kez daha kırmaya aday olduğu da bir gerçek. Tabii yine son sözü “Sex and the City”nin ateşli hayranları söyleyecek.

Haberin Devamı

Şehirde efsaneler dolaşıyor

Orijinalinden farklı

Dizinin yeni versiyonu bizi, yazar Carrie’nin (Sarah Jessica Parker), avukat Miranda’nın (Cynthia Nixon) ve eski galerist ve şimdiki ev kadını Charlotte’un (Kristin Davis) 50’li yaşlarına götürüyor. Ancak bir eksikle: PR gurusu çapkın Samantha (Kim Cattrall) “Ve Aynen Böyle”de yer almıyor. Samantha hayranları isyan bayrağını çekse de, yapım ekibinin buna cevabı hazır: “30’lu yaşlardaki kimi arkadaşlıklarımız 50’lere kadar sürmeyebilir. Tıpkı ‘Ve Aynen Böyle’de olduğu gibi.”