Pazar Şehrin silüeti yağmura yansıdı

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

04.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kış bitti, ilkbahar geldi” diye sevinirken güneşi göremeden yaz geldi çattı..."

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

“Kış bitti, ilkbahar geldi” diye sevinirken güneşi göremeden yaz geldi çattı. “Son yağmurlar” olmasını ümit ettiğimiz yağışlar yer yer kendini göstermeye devam ediyor. İstanbul’un tarihi semtlerinden Kadıköy’de, yağmur birikintilerine yansıyan şehrin güzelliği Ozan Güzelce tarafından böyle fotoğraflandı.

Haberin Devamı

Mavi boncuk

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

Yakın tarihin en uzun süren iç savaşlarından birinin yaşandığı Suriye’deki çocukların dramı da her geçen gün daha da büyüyor. Savaş yedinci yılına girerken, varil bombalarının etkisiyle çeşitli uzuvlarını kaybeden altı çocuk tedavi için Antalya’ya getirildi. Şimdilik şanslı olan İdliplili bu çocuk ise boncuk mavisi gözleriyle insanlığa güçlü bir mesaj veriyor: “Yaşamak istiyorum!”

Tarsus kurabiyesi

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

Beton yığınlarını arkanızda bırakıp eski Tarsus evlerinin olduğu sokakların içine girdiğinizde kendinizi birden tarihin içinde buluyorsunuz. Sokaklarında yürürken iki yanda yükselen evlerin zamana direnen mimarileri görenleri oldukça heyecanlandırıyor. Ayrıca bu gezinti sırasında Tarsus’a özgü kurabiye ve tatlıları yerinde denemek de mümkün.

Haberin Devamı

Şaman festivali

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

Şamanlara göre gökyüzünü iyi ruhlar, yeryüzünü insanlar, yeraltını ise kötü ruhlar oluşturuyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde her yıl düzenlenen Şaman festivallerinde bu geleneğe inanan insanlar bir araya geldi. Antalya’da Şamanlar, müzik eşliğinde dua ederken görülüyor.

Muzip dansçı

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

Köklü bir tarihe sahip Çin’de dans gösterisi geleneği günümüzde de sürdürülüyor. Yazın başlamasıyla birçok dalda yarışmalar düzenleniyor. Geleneksel kıyafetlerle gösteri öncesi bir araya gelen öğrencilerin arasından minik bir dansçının muzip el hareketi objektife böyle yansıdı.

Ortaçağ kenti Brugge

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

Brugge, Belçika’da turistlerin en çok ziyaret ettiği şehir. Kanalları, binaları, sosyal yaşamı ve kültürüyle bozulmamış bu minik şehirde kendinizi Ortaçağ’da gibi hissediyorsunuz. Kanallarıyla Venedik’i andıran Brugge’ün kuğuları da fotoğrafçıların ilgi odağı.

Hava Kuvvetleri 106 yaşında

1 Haziran, Türk Hava Kuvvetleri’nin (THK) 106. kuruluş yıldönümüydü. THK kurulduğu 1911 yılından bu yana ünü ülke sınırlarını aşan birçok başarıya imza attı. Milliyet arşivinden aldığımız; 1971’de Best Hit 71 NATO Atış Müsabakaları’nda birinci olan Türk ekibi fotoğrafları bir film karesi hissi veriyor. Şampiyon olan Türk timi, F-100 uçağı önünde böyle poz vermiş.

Haberin Devamı

İki yıldır omuzlarda

Şehrin silüeti yağmura yansıdı

Süper Lig’de şampiyon belli oldu. 33. haftada deplasmanda Gaziantepspor’la karşılaşan Beşiktaş, rakibini 4-0 mağlup ederek üst üste ikinci, toplamda ise15’inci kez şampiyon oldu. Üçüncü yıldızını takan Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, şampiyonluk kutlamasında futbolcular tarafından omuzlara alındı. Güneş, geçtiğimiz sezon sonunda da yine objektiflere hemen hemen aynı şekilde yansımıştı.

Şehrin silüeti yağmura yansıdı