Pazar Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

01.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sensoji, Tokyo’nun en eskisi ve en popüler Budist tapınağı. Eğlence ve tapınaklar bölgesi Asakusa’nın gözbebeği. Gösterişli tarihi, renkli kültürü ve modernle gelenekselin mükemmel harmanlandığı Japonya’nın bu bölgesinden ayrılmakta zorlanabilirsiniz.

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Haberin Devamı

Sensoji, Tokyo’nun en eskisi ve en popüler Budist tapınağı. Eğlence ve tapınaklar bölgesi Asakusa’nın gözbebeği. Gösterişli tarihi, renkli kültürü ve modernle gelenekselin mükemmel harmanlandığı Japonya’nın bu bölgesinden ayrılmakta zorlanabilirsiniz. Kapısında asılı olan devasa kırmızı kağıt fener ile Fujin ve Raijin’le rüzgarın ve gök gürültüsü tanrılarının heykelleri göz kamaştırıcı.

İlham veren şehir

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Cami siluetiyle ters ışık denemesi yapan Yavuz Özden, Vedat Türkali’nin şu dizelerine götürüyor bizi “Binbir direkli Haliç’inde akşam, Adalar’ında bahar, Süleymaniye’nde güneş…” Ünlü şairlerin ilham aldığı İstanbul’a sayısız şiir, şarkı yazıldı.

Savaşın gölgesinde!

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Suriye’nin Azez kentindeki kamplarda çocuklar savaşsız bir dünyanın nasıl olduğundan habersiz. Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Mülteci Hakları Derneği’nin Azez kampında düzenlediği şenliği yansıtan bu kare de savaşın gölgesinde çekildi.

Haberin Devamı

Meclis’te ilginç temizlik

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Her dönem öncesi meclis baştan aşağı temizlenir. Özellikle Genel Kurul Salonu’nu aydınlatan, 16 Türk Devleti’ni sembolize eden Çekoslavak Bohemya Kristali avizeler... Tonluk avizeler üzerlerinde bulunan asansör sistemi sayesinde aşağıya indirildikten sonra avizelerde bulunan bin 700 ampulün kontrolü yapılır.

Dünya Yaşlılar Günü

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Birleşmiş Milletler (BM), 1990’da 1 Ekim’i Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan etti. 42 yıl önce çekilen ve Milliyet arşivinden aldığımız bu fotoğrafta ayakkabılarını boyatan iki eski dostun keyifle sohbetine tanıklık ediyoruz. Fotoğraf, Ender Özcan tarafından 1975 yılında çekilmiş.

Leipzig’e pençe

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Şampiyonlar Ligi G grubu ikinci maçında Beşiktaş ile Alman ekibi Leipzig karşı karşıya geldi. Vodafone Park’taki mücadeleyi siyah-beyazlı ekibimiz 2-0 kazandı ve grupta namağlup liderliğini sürdürdü. Beşiktaş’ın ikinci golünü atan Talisca’nın gol sevinci görülmeye değerdi.

Gümüşhane lezzetleri

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun (GÜDEF) düzenlendiği 7. İstanbul Gümüşhane İl Tanıtım Günleri ile Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri ve kültürü İstanbul’a taşındı. 440 yaylasıyla Doğu Karadeniz’in en fazla yaylasına sahip ili olan Gümüşhane’nin lezzetli pestil ve kömeleri ağızlarda hoş bir tat bıraktı.

Haberin Devamı

Kuşbakışı Galata Kulesi

Sensoji Tapınağı‘nın çekim gücü

stanbul’a yukarıdan bakmak, onun görkemini bir de kuşbakışı izlemek büyük bir keyif. Galata Kulesi’ni ve Tarihi Yarımada’yı bir arada gösteren bu fotoğraf da İstanbul’un ne kadar ihtişamlı bir şehir olduğunun kanıtı.

Yazarlar