Pazar Sessiz, sakin Adrasan

Sessiz, sakin Adrasan

15.08.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yukarıdan baktığınızda insanı hayrete düşüren sera tarlaları eşliğinde Demre, sonrasında Finike derken, işte Adrasan’dayım: Çıralı ve Olimpos ile komşu bir koy. Uzun kumsalı, meyve ve zeytin ağaçlarıyla dolu doğasıyla harika bir tatil beldesi

Sessiz, sakin Adrasan

Dostlar merhaba! Fethiye Çalış’ta bulunan Golden Moon Hotel’de rahat bir uyku çekip dinlendim ve bir sonraki durak olan Antalya Adrasan’a doğru teker döndürdüm. Bizi otelinde ağırlayan sevgili Mete Ay ustama ve bu beraberliği organize eden Atıl Çelikdelen ustama çok teşekkür ederim. Adrasan yolunda ilk durak Saklıkent’ti. Bol protein yüklemeli bir kahvaltı edip yola koyuldum. Köy yollarından ana yola çıkarak Kalkan’a doğru sürdüm. Kaputaş’ta park edecek yer bile yoktu. Jandarmadan izin alıp bir fotoğraflık durdum. Hedefte Kaş’a girmek yoktu, ancak Afrika Twin Türkiye Facebook grubu adminlerinden olan sevgili Tevfik Şimşek kardeşimden “bekliyorum” mesajı geldi. Konumu isteyince Kaş Joy Glamping olduğunu gördüm. Burasıyla ilgili sevgili Erkin Yeşil ve Asil Özbay’ın YouTube videolarını izlemiştim. Mekânı canlı görme fırsatı buldum. Gerçekten güzel; sessiz, temiz, özenli ve en hoşu da motosiklet kullanan karı-kocanın işletmesi. Selin ve Tevfik’e söz verdim. Mutlaka tatil için gideceğim. Bu arada bebekleri yolda. Güle güle gelsin! Ardından Tevfik’in önerisiyle şehir merkezine girmeden şiirsel bir dağ yolundan ana yola çıktım. Yukarıdan baktığınızda insanı hayrete düşüren sera tarlaları eşliğinde Demre, sonrasında Finike derken, sevgili Erkin Yeşil’in karavanıyla yerleşik olduğu ve merak ettiğim Lazona Camping’e dolayısıyla Adrasan’a vardım.

Haberin Devamı

Sessiz, sakin Adrasan

İki teker sevdalısı

Sevgili Kadir burasını ailesiyle beraber işletiyor. Mekâna çadır ve karavan kabul ediyor. Gölgelikli iki  büyük çadır alanı var. Yine her bir çadır için hatırı sayılır büyüklükte alanlar bölmüş. İki çadır alanı arasında ormancı masaları var. Her çadırın 3 adet prizi, lambası ayrı ayrı mevcut. Bütün alana hizmet veren “wifi”yi söylemeye bile gerek yok. Karavan bölümü ayrı. Otopark arka tarafta. Kısaca araba falan görmüyorsunuz. Sadece motosiklet ve bisikletlere pozitif ayrımcılık yapıyor; yerimiz, çadır bölgesinin sonundaki zeytin ağaçlarının arasında. Ee, kendisi de iki teker sevdalısı ve aktif sürücüsü olduğundan diller aynı! Ortak alan küçük. Ancak özenli mutfağında kettle, ocak, çamaşır makinesi, buzdolapları ve ihtiyaç duyulan mutfak malzemelerini misafirlerin kullanımına sunuyor. Mangal köşesi, tertemiz duş ve “wc”leri ile bir kampçının ihtiyaç duyabileceği her şeye özenle cevap veriyor. “Ay tencere unutmuşum, tava unutmuşum” hiç problem değil. Her şey var! Ana yoldan uzak, sessiz, sakin, meyve ve zeytin ağaçları arasındaki bu güzel mekânda sabahları gezen tavuklarla uyanıyorsunuz. Ha bir de arkadaki yüksek iki dağın vadisi sırasında olduğundan efil, efil... Deniz yaklaşık 750 metre uzaklıkta, ama bence o da sorun değil. Yürüyerek çok keyifli ulaşılıyor. Ben yürümem diyen zaten vasıtasıyla gidiyor. Güzel sezonlarınız olsun Kadir kardeşim. İlgin, hoş sohbetin, entelektüel birikimin, motosiklet sevdan harika. @lazonacamping Adrasan, Antalya.

Haberin Devamı

Sessiz, sakin Adrasan

Joy Glamping güzel, sessiz, temiz, özenli ve en hoşu da motosiklet kullanan karı-kocanın işletmesi.

Bisikletli komşu

Çadır komşum Mustafa Çalbay (Instagram: mstfclby). Mustafa, bisikletle uzun soluklu bir yola çıkmış. İzmir’den başlayan sürüşü 650 kilometreye ulaşmış bile! Buradan Hatay’a ve oradan da Hopa’ya sürüp Karadeniz boyunu aştıktan sonra İzmir’e varacak. Karşılıklı macera ve yaşam üzerine sohbet ediyoruz. O 27 yaşında; büyümüş, bense gençleşmiş. Ne güzel ortalarda bir yerlerde buluşabiliyoruz. Bisikletiyle Vagabond’umu yan yana park ettik. İki tekerli ama farklı iki gezgin aracı yan yana! Bu arada çadırımı nihayet kurdum. Vagabond’u yüklerinden kurtardım. Yükleri sökerken sevgili Gökhan Yenigün’ün titiz bağlama şeklini kafama not ettim tabii! Mangal mungal derken yavaş yavaş uyku saati geldi. Ertesi gün Sevgili Erkin de İstanbul’dan dönünce iyice şenlendik. Erkin kardeşim sağlam bir motosikletli gezgin ve “Macera Rotaları” kitabının da yazarı olduğundan (YouTube kanalı: denemetahtası/Instagram: ErkinYeşil/Kitabı: “Macera Rotaları”) rotalarımı onunla paylaştım ve bol bol önerilerini alarak tecrübelerini küpe yaptım. Kanalında yayınlamak üzere güzel bir söyleşi ettik. (https://www.youtube.com/watch?v=4z-GYk8ZAbs). Söyleşi epey ses getirdi, Türkiye’nin birçok yerinden yeni dostlarım oldu. Teşekkürler Erkin kardeşim.

Haberin Devamı

Toplam 3 gece 2 gün Adrasan’da kaldım. Adrasan uzun kumsalı, meyve ve zeytin ağaçlarıyla dolu doğasıyla harika bir tatil beldesi. Havaalanına uzak olması ve büyük tesisler bulunmaması sebebiyle yerli turiste hitap ediyor. Ayrıca Adrasan’ı, Çıralı ve Olimpos’tan ayıran en belirgin özellik sessizliği, sakinliği. Eğlenceden çok dinlenmeye yönelik bir cennet.

Haberin Devamı

Yol maceramın daha fazla detayına Instagram: Oskrom ve Facebook: Osman Kromer hesaplarından ulaşabilirsiniz. Haftaya sonraki durağım Antalya Side’de görüşmek üzere hoşça kalın.

Sessiz, sakin Adrasan

Kadir, Mustafa ve ben.