Pazar Sevgi tepesi

Sevgi tepesi

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sevgililer Günü denince akla, sevgiliye özel bir an yaşatmak gelir. Romantik bir akşam yemeği, özenle seçilmiş bir hediye ya da eşsiz bir manzarada sevgilinizle geçireceğiniz güzel dakikalar...

Sevgi tepesi

Sevgililer Günü denince akla, sevgiliye özel bir an yaşatmak gelir. Romantik bir akşam yemeği, özenle seçilmiş bir hediye ya da eşsiz bir manzarada sevgilinizle geçireceğiniz güzel dakikalar... Bu yıl Sevgililer Günü’nde ilgi gören mekanlardan biri de Eminönü Mercan Yokuşu’ndaki Büyük Valide Han’ın kubbesi. Büyük Valide Han’ın eşsiz İstanbul manzarasında fotoğraf çektirmek isteyen çiftler kubbenin üzerinde poz verebilmek için sıraya bile giriyor.

Haberin Devamı

İki yüzlü İstanbul

Sevgi tepesi

Beyaz bir ipek gibi yağıyor kar. Birden bütün şehri sert bir aydınlığa boğuyor. Üşütüyor, büsbütün zorlaştırıyor hayatı ama birbirinden güzel manzaralar da onun sayesinde ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışının en yoğun olduğu günlerden birinde çekilen, Üsküdar sahilde Kız Kulesi’ne karşı zorlukla yürüyen adamın fotoğrafı, sert soğuğa rağmen karın tüm güzelliğini gözler önüne seriyor.

Ayakta kaldı

Sevgi tepesi

Zeynebiye Camii yanındaki sokakta cenaze öncesi vakit namazı kılan büyüklerin arasında kalmış şaşkın bir çocuk... Büyüklerinin secdeye varışlarını meraklı gözlerle izliyor. Ortaya çıkan bu ilginç kare, Türkiye Caferilerinin önde gelen din adamlarından Hamit Turan’ın cenaze namazında çekildi. Fotoğraf, tek başına ayakta duran çocuğun etkisi bir yana, cenazeye gelen kalabalığı da gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Yeşil lekeli melek

Sevgi tepesi

Mavi suların narini, bedenindeki yeşil lekesi ve ürkek tavırlarıyla dikkat çeken melek balığı, artık Ege Denizi’nin kuzeyinde de görülüyor. Güzelliğiyle ön plana çıkan balığın, kendi yaşam ortamından çıkarak denizlerimize uyum sağlaması bilim insanlarının araştırma konusu oldu. Pasifik Okyanusu’nda ve Kızıldeniz’de yaşamasına rağmen küresel ısınmayla subtropikal denizlerde de görülen melek balığını muhabirimiz Gökhan Karakaş Mısır’da fotoğrafladı.

Asırlık su kuyuları

Sevgi tepesi

Çanakkale, ardı ardına yaşanan depremlerle sarsılırken gündelik yaşam da bundan nasibini alıyor. Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy’de deprem korkusuyla evlerine giremeyenlerin hayatları böyle şekilleniyor. Şebeke suyundan yararlanamayan köylüler su ihtiyaçlarını asırlık su kuyularından böyle karşılıyor.

Kızıla boyalı gökyüzü

Sevgi tepesi

Manisa’da günbatımıyla birleşen bulutların oluşturduğu muhteşem görüntü bir ressamın elinden çıkmış bir tabloyu andırıyor. İnsanı içine çekecekmiş gibi duran bulutlara ve kızıla boyalı gökyüzüne bakınca bir günün daha sonuna gelindiğini kolayca anlıyoruz. Güneşin yavaş yavaş dünyaya veda ettiği bu saatler bize, seyrine doyum olmayan bir romantizm yaşatıyor.

Haberin Devamı

Mucize kurtuluş

Sevgi tepesi

Sevgi tepesi

Başbakan Adnan Menderes ve heyeti 17 Şubat 1959’da Kıbrıs görüşmelerine katılmak üzere Ankara’dan THY’nin Sev isimli uçağıyla Londra’ya doğru yola çıkar. Heathrow Havalimanı’nda sis nedeniyle uçağın inişine izin verilmez ve Gatwick Havalimanı’na yönlendirilir. Lakin burada da sis etkilidir. Uçak, yoğun sisin etkili olduğu havalimanına 5 kilometre kala, Surrey bölgesindeki Newdigate köyü yakınlarında ormanlık alana düşer. Uçaktaki 8 mürettebattan 5’i, 16 yolcudan da 9’u hayatını kaybeder. Menderes ise hafif yaralanarak kurtulur. Milliyet Arşivi’nden aldığımız fotoğrafta, iyi olduğu mesajını vermek için objektiflere el sallayan Menderes’in bakışlarından korkuyu henüz üzerinden atamadığını görüyoruz.

Sevgi tepesi

Biraz kirli biraz ojeli

Sevgi tepesi

O yorgun ama meraklı bakışların ardında kim bilir ne duygular, ne hayaller gizli. O da binlercesi gibi, Suriye’de süren iç savaştan ailesiyle kaçarak Türkiye’ye sığınan, evlerini terk edip yürüyerek Şanlıurfa, Suruç sınırına gelen minik çocuklardan biri. Açlıktan ve yorgunluktan halsiz düşmüş, zorlu yolcuğun izlerini yüzünde taşıyan tırnakları ojeli bu Suriyeli minik kız, sıcak bir yuvanın özlemini çekiyor.