Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

04.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

MART KAPIDAN BAKTIRDI

Haberin Devamı

İstanbul’a beklenen kar, tam da kış mevsimine veda edip bahara merhaba dediğimiz gün, mart ayının birinci günü geldi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde oldukça etkili oldu. Ertesi gün İstanbullular masal gibi bir şehre uyandı.

Şimdiki zamanın hikayesi

Havada dondu

Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde, Erzurum’un soğuğunu ifade ederken kedilerin damdan dama atlarken havada donduğunu anlatır. Foto muhabirimiz Ünal Çam da Ankara ayazında damdan dama atlayan kediyi havada yakalamış. Adeta havada donmuş gibi duran bu kare Evliya Çelebi’ye nazire yapıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kaleiçi palyaçoları

Antalya’nın tarihi siması Kaleiçi... Dar sokaklarında nice yaşanmışlıklar gizli... Kış gününde yaz manzaralarına ev sahipliği yapıyor, umut veriyor; öyle ki bir palyaço giydiği kıyafetlerle ve yaptığı şakalarla Kaleiçi sokaklarını şenlendiriyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Gülen yüz

Kalabalıklar ülkesi Çin... Tarihiyle, dokusuyla, kültürüyle bize çok uzak olsa da “gülen bir surat” en uzak mesafeleri bile yok etmeye yetiyor. Fotoğrafın ana kahramanı Çinli çocuk, Çin’in İli Kazak bölgesindeki bir gösteri etkinliğinden bize el sallıyor; bir çocuk gülümsemesiyle uzaklar yakın oluyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Hasan Dağı

“Gezmek ve görmek” aslında iyi manzara fotoğrafının sihirli sözcüğüdür... Foto muhabiri Yavuz Özden, Ankara’dan Antep’e yaptığı otobüs yolculuğunda çekmiş bu fotoğrafı. Zirvesi beyaz örtüyle kaplanmış Hasan Dağı, heybetinin yanı sıra masal dağını andırıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Savaş izleme tepesi

Suriye sınırının sıfır noktasında Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Perişan köyünde köylüler ellerinde dürbünler, bölgeye hakim tepelerden Zeytin Dalı Harekatı’nı canlı izliyor. Harekatı an be an takip eden köylüler daha sonra aralarında askeri harekatı değerlendirip fikirler yürütüyor. Bölgede görev yapan arkadaşımız Dağhan Kozanoğlu, tarihe bu fotoğrafıyla not düştü.

Şimdiki zamanın hikayesi

Firari arama

Kayseri Kapalı Cezaevi’nden 1992 yılında 200 metre uzunluğunda tünel kazan tutuklular firar etti. Cezaevindeki 11 mahkum, tuvaletten tünel kazarak kayıplara karıştı. Milliyet arşivinden aldığımız bu fotoğrafta, olay sonrası yapılan operasyonda Jandarma, yolcu otobüslerinde kimlik kontrolü yaparak firarileri arıyor.

Haberin Devamı

OKUR - GEÇER

Boracay’da günbatımı

Cennetten bir parça olarak nitelendirilen Boracay, Filipinler’in değil tüm dünyanın popüler adalarından birisi. Adanın en önemli özelliklerinden biri de büyüleyici plajlara sahip olması. Günbatımının birbirinden güzel sahneler yarattığı adada, fotoğraf severler bu manzarayı fotoğraflamak için yarışıyor. Okuyucumuz Binnur Saka’nın çektiği bu fotoğrafta Boracay’da günbatımı cennet adayı en iyi özetleyen kare olmuş.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker”de yayınlanması için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bunyaminaygun@gmail.com adresine bekliyoruz.