Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Mor salkımlı İstanbul - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

Henüz hissedemedik ama ilkbaharın ortasına geldik. Mevsim normalleri dışında seyreden hava sıcaklığı bizi yanıltsa da görüntüsü ve kokusuyla baharın müjdecilerinden mor salkım çiçeği İstanbul’a renk vermeye başladı. Özellikle sahil kesimlerinde boy gösteren ve kökeni Çin’ e kadar dayanan bu güzel çiçek, tarihi yapıların arasından Kız Kulesi ile bütünleşince seyri ayrı bir keyifli oluyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Pembe şehirde yılanların dansı - Ayla Dündar

Burası; mistik Hindistan’ın Rajasthan eyaletindeki pembe şehir Jaipur. Asya kıtası ve Hindistan deyince ilk akla gelen yılan oynatıcılarıyla karşılaşmak artık pek mümkün değil. Sayıları günden güne azalan yılan oynatıcılarını görmek istiyorsanız astrolojik gözlem evi Jantar Mantar’ın önünde beklemeniz gerekiyor. Kobralar sahiplerinin çaldığı tiz müziğin büyüsüne kapılıp yavaş yavaş sepetlerinden dışarı çıkarak dans ediyor, kimileri için ürkütücü olsa da, bu görüntü fotoğraf severler için bulunmaz nimet.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Antik kentte oyun - Rıdvan Menekşe

Tarihi dokusu ve doğallığıyla baş döndüren güzellikte bir kent; Side Antik Kenti. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın en çok ziyaretçi çeken tarihi noktalarından biri olan antik kent, gelenleri adeta zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Antik kenti görmeye gelen büyükler, eserleri hayranlıkla izlerken; küçükler kalıntılar arasında oyun oynuyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

‘İkinci elin’ kıymeti - Ünal Çam

Zengin yoksul demeden meraklısına göz kırpan antika eşyalar, son yıllarda Balat’ın antika dükkanlarında boy gösteriyor. Özellikle hafta sonları kurulan mezatlara ilgi hayli yüksek. Antika değeri yüksek bu ürünler açık artırma usulüyle satışa sunuluyor. Rekabetin kıyasıya yaşandığı mezatlardan antika eşya alanlar, sevinçle evlerinin yolunu tutuyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Süphan’ın heybeti - Yavuz Özden

Van, tarihi ve coğrafi açıdan Türkiye’nin en güzel illerinin başında geliyor. Foto muhabirimiz Yavuz Özden, Türkiye’nin en büyük ikinci dağı olan Süphan’ın heybeti ile Van Gölü’nün güzelliğini aynı kadraja sığdırmayı başarmış. Fotoğrafa bakınca adına türküler ve şiirler yazılan Van Gölü’ne nazır Süphan Dağı, ihtişamlı güzelliğiyle bir kez daha insanı kendine aşık ediyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Cıvıl cıvıl sokaklar - Oğuz Yeter

Havaların aniden ısınması yalnızca tabiatı canlandırmadı; insanlar da deyim yerindeyse kışın üzerlerine attığı ölü toprağından kurtuldu. Buna en çok sevinenler de şüphesiz çocuklar. Sıcakları fırsat bilen minik afacanlar sokaklarda oyun peşinde koşarken, seslerinin yankılandığı sokaklar cıvıl cıvıl oldu. Kilis’in Oylum köyünde gün batımında çekilen bu fotoğrafta bisiklete binen ve uçurtma uçuran minikleri görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Kartpostal Ayvalık - Seray Yalçın

Ege’nin cennet ilçelerinden Ayvalık; özellikle yaz aylarında birçok kişinin uğrak noktası. Fakat baharda da kendine özgü bir güzellikle karşılıyor insanları. Göğün denizle birleşmesi ve canlanan tabiat adeta kartpostal görüntülerine sahne oluyor. Okuyucumuz Seray Yalçın’ın Ayvalık’ın Sarımsaklı Sahili’nde çektiği bu fotoğraf da bunun kanıtı.

Şimdiki zamanın hikayesi

İlk erken seçim

Geçtiğimiz çarşamba Beştepe, Türkiye siyasi tarihi için önemli bir güne ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin 24 Haziran 2018’de genel seçim yapılması yönünde görüş birliğine vardıklarını açıklaması ülke gündemine oturdu. Milliyet Arşivi’ne baktığımızda Türkiye’de ilk erken genel seçimin 27 Ekim 1957’de yapıldığını görüyoruz. TBMM 11’inci dönem milletvekillerini belirlemek için yapılan genel oylamada sandıktan, Demokrat Parti 424 milletvekili, CHP ise 178 milletvekili çıkarmış.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi