Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kaş’ın meraklısı - Yavuz Özden

Haberin Devamı

Antalya’nın incisi, tatilcilerin gözdesi; Kaş. Yaz mevsiminde uğrak tatil mekanlarından biri olan Kaş bu yıl da yine dopdolu; yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Bu yoğunluktan en mutlu olanlarsa bölge esnafı ve Kaş’ın daimi sakinleri kediler. Turistlerin ilgisi ve sevgisiyle şımaran kedilerden biri olan bu yaramaz, fotoğraf makinesine merakla bakarken objektife böyle takılıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

İnti Raymi Festivali - Ayla Dündar

Büyük hasat sonrası bereket ve bolluk için gerçekleştirilen Peru’nun en renkli festivali İnti Raymi’de çekilen bu fotoğraf, İnkaların toprağından “güneşin yeniden dirilişine” bir selam niteliğinde. Her yıl 24 Haziran’da kutlanan festival öncesinde Cusco şehrinin sokakları dolup taşıyor. Tören, Plaza de Armas’daki Güneş Tapınağı üzerine inşa edilen Santo Domingo kilisesinin önünde dua ile başlıyor, antik kale Sacsayhuaman’da akşama kadar sürüyor. Müzik, dans ve dualarla Cusco sokakları rengarenk oluyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Yaz yağmurları - Ozan Güzelce

Doğa yaz kış dinlemiyor, ne zaman isterse döküyor gökyüzünden yağmuru toprağa… İstanbul da nasibini aldı bu yıl yağışlardan. Öyle ki daha üç dört gün öncesine kadar sağanak yağmurların etkisi altındaydı İstanbul. Haziranda yaz yağmuru da bir başka güzel oluyor tabii, yağmurdan hemen sonra Kadıköy’de su birikintisine yansıyan görüntü, bu güzel doğa olayının estetik yanını gözler önüne seriyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Doğanın içinde - Ünal Çam

Bosna Hersek’in en büyük nehirlerinden Neretva’nın bir kolu olan Buna’dan doğan ve Mostar’ın içinden geçen, eşsiz bir noktada konumlanmış Blagay Tekkesi… 15’inci yüzyılda İslamiyet’in yayılması için Balkanlar’a gelen Alperenler tarafından kurulmuş ve yıllarca burada İslamiyet’e ev sahipliği yapmış. Şimdilerdeyse tarihi Blagay Tekkesi, turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Dünya Kupası’nın renkleri - Cengiz Malgır

Rusya, bu yıl “2018 Dünya Kupası” futbol maçlarına ev sahipliği yapıyor. Tüm heyecanıyla devam eden müsabakalarda sahada oynanan futbol kadar tribünlerdeki doluluk da dikkat çekiyor. Dünyanın dört bir yanından bu futbol şölenini izlemeye gelen taraftarlar ilginç kıyafetleriyle ve şovlarıyla 2018 Dünya Kupası’na renk katıyor, coşkuyu ve heyecanı en üst seviyede tutuyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

İlk gizli oy

Bugün bir kez daha Türkiye’nin kaderini etkileyecek tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Hangi parti kazanırsa kazansın, ortak temennimiz iyi bir gelecek… Bu hafta Milliyet’in zaman tünelinde 68 yıl öncesine, yine bir seçim dönemine gittik; 14 Mayıs 1950’de düzenlenen TBMM 9’uncu dönem milletvekillerinin belirlendiği genel seçimlerin yapıldığı tarihi güne… Bu tarihte Türkiye’de ilk kez gizli oy, açık tasnif sistemi uygulandı.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Şirin kız pazarda - Nejat Yahya

Muğla’nın mavi-beyaz ilçesi Bodrum dört mevsim birbirinden güzel görüntüler sunuyor, ilçenin keyfini çıkarmak isteyenlere… Okuyucumuz Nejat Yahya tarafından Bodrum’un cennet köşesi Gümüşlük’teki Çarşamba pazarında çekilen bu fotoğraf da, rengarenk kıyafetleri içinde dolaşan kız çocuğunun doğallığıyla ve sevimliliğiyle dikkat çekiyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğinizfotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com