Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

19.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi
Erguvan mevsimi - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ‘erguvan çiçekleri’ pembe ve mor renkleriyle İstanbul Boğazı’nın güzelliğini adeta taçlandırıyor. Her yıl ilkbaharda kendini gösteren ve daha çok denize nazır bölgelerde görsel şölene dönüşen erguvanlar, şehrin güzelliğine güzellik katıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Denizkurdu nefes kesti - Yavuz Özden

Cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatı Denizkurdu-2019, Anadolu’yu çevreleyen üç denizde 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopterin katılımıyla başladı. 25 Mayıs’ta sona erecek tatbikatta nefes kesen sahneler yaşandı. Tatbikatta senaryo gereği helikopterle TCG Gelibolu gemisine inen SAT komandoları görevi başarıyla yerine getirdi.

Şimdiki zamanın hikayesi

Yazın müjdecisi - Oğuz Yeter

İlkbahar son günlerini yaşıyor; doğa kendini yaza hazırlarken bilinen en zarif böcek türü kelebekler de kendini göstermeye başladı. Arkadaşımız Oğuz Yeter’in geçtiğimiz gün Atatürk Arboretumu’nda çektiği fotoğrafta çiçek çiçek dolaşan nadide bir kelebek türünü görüyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Gençlik Bayramı 100 yaşında

Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri bundan tam 100 yıl önce bugün gerçekleşti; Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak bastı. Bu önemli tarih Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edildi ve o günden bu yana çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Milliyet arşivinden aldığımız 1953 yılına ait bu fotoğrafta İstanbul Mithatpaşa Stadı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandığı görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Sisler arasındaki güzellik - Serpil Eroğlu

İngiltere’de Derbyshire bölgesinde Peak District sınırları içinde bulunan rezervuar bölgenin su ihtiyacını karşılamak için 1945 yılında inşa edilmiş. Bu rezervuar, insanların hafta sonu balık tutmak, yürüyüş yapmak gibi aktivitelerinin de merkezi oldu. Okuyucumuz Serpil Eroğlu’nun paylaştığı fotoğrafta sisli bir havada balıkçı teknesiyle suda açılmış insanlar görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Güneşin ilk ışıkları - Ömer Faruk Türk

Megakent İstanbul’da güneşin doğuşu şehrin her noktasında farklı bir güzellikte karşımıza çıkıyor. Okuyucumuz Ömer Faruk Türk’ün sabahın ilk saatlerinde çektiği bu fotoğrafta şehrin ışıklarıyla gökyüzünün ışıkları görülüyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com