Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

02.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Zamanda yolculuk - Rıdvan Menekşe

Haberin Devamı

Antalya’nın tarihi semti Kaleiçi yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Yaz sezonunun açılmasıyla turistler şehrin simgesi olan “Üç Kapılar”a uğramadan geçmiyor. Tarihle şehir yaşamının birleştiği “Üç Kapılar” ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Pakistan’da çocuk olmak - Ünal Çam

Dost ve kardeş ülke Pakistan, 200 milyona yaklaşan nüfusuyla binbir sorunla boğuşuyor. Ülkede yaşanan yoksulluk kuşkusuz en çok da çocukları etkiliyor. Arkadaşımız Ünal Çam, geçtiğimiz hafta haber için gittiği Pakistan sokaklarında her şeye rağmen gülümsemeyi ihmal etmeyen çocukları fotoğraflamış.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bodrum klasiği - Ozan Güzelce

Ege’nin tatil cenneti Bodrum’un gözde koylarından Gümbet’te güneşin batmasıyla gökyüzü adeta kızılın ve sarının tonlarına boyanıyor. Gökyüzündeki bu renk cümbüşü denize yansıyınca foto muhabirimiz Ozan Güzelce basmış denklanşöre.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

İki kafadar - Oğuz Yeter

Aniden bastıran Afrika sıcaklarıyla adeta kavruluyoruz. İstanbullular fırsat buldukça kendilerini parklara atıyor. Daha bir hafta öncesine kadar ıssız olan Gülhane Parkı’nın sakini bu iki sevimli dostumuz, insanların parka akın etmesini anlamlandırmaya çalışıyor gibi.

Şimdiki zamanın hikayesi

İlk askeri darbe

Türkiye tarihinin ilk askeri darbesi 59 yıl önce bu hafta, 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleşti. Yassıada’da yapılan sözde yargılamalar sonrası bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile Başbakan Adnan Menderes idam edildi. Milliyet arşivinden aldığımız 20 Mayıs 1960 tarihli fotoğrafta NATO delegelerinin İzmir’i ziyareti dolayısıyla tanklar şehre giriyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Bademler çiçek açtı - Ahmet Çelik

Van Gevaş ilçesi sınırlarında bulunan Akdamar Adası, mayıs ayında badem ağaçlarının çiçek açmasıyla tam bir görsel şölene dönüşüyor. Okuyucumuz Ahmet Çelik’in çektiği fotoğrafa bakınca insan bir günlüğüne de olsa kendini bu adaya atmak istiyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com