Pazar Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

01.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Ey İstanbul - Oğuz Yeter

Haberin Devamı

Her noktası kartpostal güzelliğinde büyülü şehir İstanbul’un, neresine baksanız mucizevi bir güzellik çıkıyor karşınıza. Güneşin doğuşu da, batışı da bu şehirde öyle güzel ki, bir kez bu ana şahit olan hayran kalıyor. Galata Köprüsü’nden Oğuz Yeter’in çektiği fotoğraf da bu büyüyü yansıtıyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Yazdan kalma Antalya - Rıdvan Menekşe

Antalya’da sıcak havayı fırsat bilenler soluğu tarihi semt Kaleiçi’nde aldı. Kimi yürüyüş yaparken kimileri de Beydağları manzarasını izleyerek vakit geçirdi. Güneşin batışıyla oluşan silüetler arkadaşımız Rıdvan Menekşe’nin objektifine böyle yansıyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şikago’nun kalbinde - Ozan Güzelce

Amerika‘nın en önemli finans şehirlerinden Şikago’nun merkezi The Loop nehir üzerine inşa edilmiş, dokuz dik ve sekiz yatay caddeden oluşan bir şehir planı var. Şikago’nun simgesi gökdelenler ise ayrı bir hava katıyor şehre. Nehir üzerinde tekne turlarıyla şehri keşfetmek bambaşka bir keyif.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Sapan parası - Ünal Çam

Pakistan’da yaşayan binlerce Afgan mülteci artık şehirleşen kamplarda yaşıyor. Kamptaki bakkaldan sapan almak isteyen bu çocuk parası yetmeyince biraz mahçup olmuş gibi.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Çarşıda yangın

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Kapalıçarşı, 26 Kasım 1954’te başlayan yangınla büyük zarar gördü. 28 gün süren ve tarihinin en büyük yangınını yaşayan Kapalıçarşı’da bin 364 dükkan kül oldu. Milliyet arşivinden aldığımız 1955 yılına ait bu fotoğrafta yangın sonrası yapılan restorasyon çalışmaları görülüyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

OKUR ÇEKER

Popüler meydan - Nejat Yahya

Selanik’teki Aristotelous Meydanı Yunanistan’ın en bilindik yerlerinden biri. Bu meydan festival ve karnaval kutlamalarının yanı sıra birçok kafeyi de bünyesinde barındırıyor. Okuyucumuz Nejat Yahya’nın bizimle paylaştığı bu fotoğrafta, sokak müzisyeni bir çift meydana gelenleri ezgileriyle karşılıyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com