Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

12.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Savaş Nesli - Ünal Çam

Şimdiki zamanın hikayesi


Haberin Devamı

Savaşla büyüyen bir nesil onlar. Sekiz yıldır aralıksız devam eden Suriye iç savaşı, çocuklar için ne oyun alanı ne mahalle ne de ev bıraktı. Bombardımanlarla büyümeye mecbur bırakılan on binlerce çocuktan yalnızca birkaçını foto muhabiri Ünal Çam, Suriye’nin Türkiye sınırında böyle fotoğrafladı.

Siyah beyaz sevgi -  OĞUZ YETER

Şimdiki zamanın hikayesi



Kış aylarında sokak hayvanları da binbir güçlükle karşı karşıya… Beslenme, soğuk, hastalık gibi birçok olumsuzluktan etkilenen minik dostlarımız için hayvanseverler, “Sahiplenin” çağrısında bulunurken; Bağcılar’daki Demirören Medya Center’da (DMC) örnek bir duruş sergileyen çalışanlar, elliden fazla kedi ve köpeğe kucak açmış durumda.

Güneşi gördük -  KEMAL BULUT

Şimdiki zamanın hikayesi



Haftalardır süren yağmur ve kara bulutlardan sonra nihayet güneş göründü. Ülkemizin üzerine şiirler yazılacak coğrafyalarından biri olarak hafızalarda yer etmiştir İznik Gölü. Gölde çok sayıda canlının yaşadığı da bilinir. Etrafı yemyeşil ormanlarla çevrili bu gölde günbatımı da etkileyici güzellikler sunuyor.

Tarihi tabyalar -  NEJAT YAHYA

Erzurum’da yapılan ilk tabyaların tarihi 18’inci yüzyıldaki Osmanlı-İran savaşına kadar uzanır. Ancak en büyük tabyalar 19’uncu yüzyılın başından itibaren, Rusların Doğu Anadolu’ya yaptıkları baskın ve istilalardan şehri korumak amacıyla inşa edildi. Bu tabyaların en önemlisi Mecidiye Tabyası günümüze kadar geldi. Okuyucumuz Nejat Yahya’nın bizimle paylaştığı fotoğrafta tabya içinde fotoğraf çektiren turistler görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi



“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com

Emektar gazeteciler - Milliyet arşivinden 65 yıl önce bugün

Şimdiki zamanın hikayesi



Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri kutlanıyor. Haber için hayatlarını tehlikeye atmaktan çekinmeyen basın mensuplarının bu gününde Milliyet arşivine baktığımızda 1955 yılında çekilen bu fotoğraf oldukça dikkat çekiyor.