Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

23.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN - Küçük yetişkin

Haberin Devamı

Yemyeşil doğanın kalbinde büyüyen şanslı çocuklardan olan Erdem, annesine yardımcı olan küçük bir çoban gibi hareket ediyor… Altın sarısı saçları ve meraklı bakışlarıyla kameraya poz veren sevimli çocuk, dört yaşında bir yetişkin.

Tarihin yeni tablosu

Kendine özgü dokusu ve büyüleyici mistik havasıyla her yanı gizem dolu Mardin ülkemizin görülmeye değer tarihi kentlerinden biri… Mardin’in dokularından biri olan ve 1371 yılında inşa edilen Latifiye Camii, taş duvarlarında yüzyılların izini taşıyor. Sudan yansıyan camii ve kırmızı şallı kadın okuyucumuz Kübra Soylu’nun fotoğrafını adeta bir tabloya çevirmiş.

Şimdiki zamanın hikayesi

Usta hırsızlar

Şimdiki zamanın hikayesi

Pakistan, İslamabat’taki maymunlar turistlerin hem korkusu hem de gözdesi. Sevimli tavırları ve çevik hareketleriyle usta birer hırsız olan maymunlar turistlerin renkli eşyaları çalmaktan da geri durmuyorlar.

Haberin Devamı

Zamanda geriye götüren şehir

Şimdiki zamanın hikayesi

Brugge, ziyaretçilerini kendine hayran bırakan, İkinci Dünya Savaşı’nda yara almayan ve Orta Çağ’dan kalan yapılarını, sokaklarını koruyabilmiş ender Avrupa şehirlerden. Her adımınızda zamanda geriye gitmişçesine hissettiren şehir tarihle harmanlanmış mimarisi, enfes çikolataları ve uzun su kanallarıyla ülkenin en ünlü şehri.

Ahşap sanatı

Şimdiki zamanın hikayesi

Yüzlerce yıllık kültürü ile her yanında farklı bir sanatın var olduğu Anadolu’da sanat ve zanaat ahşap sandık işlemesiyle bir araya geliyor. Kayseri’de sanatı ince ince ahşaba işleyen ahşap ustasını, okuyucularımızdan Ramazan Çırakoğlu fotoğrafladı.