Pazar Sokak lezzetleri bir arada

Sokak lezzetleri bir arada

18.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akatlar’ın yeni mekanlarından Dirty Hands’de çatal bıçak servisi yapılmıyor. Elleri kirletmek serbest. Mekanda kokoreçten taco’ya, sosisli sandviçten kaburgaya sokak lezzetleri bir arada...

Sokak lezzetleri bir arada

Akatlar’ın yeni mekanlarından biri Dirty Hands. Özelliği sokak lezzetlerini bir arada sunuyor olması. Menüsü dünya mutfağını

Sokak lezzetleri bir arada
kapsıyor, bize özgü kokoreç gibi lezzetler de var, taco, nacho ya da churros gibi seçenekler de. Mekanın koordinatörü Serkan Güngörür menüdeki Meksika etkisini vurguluyor ve Dirty Hands için “Sokak lezzetleri konseptinin bir restoran-bara uyarlanmış hali diyebiliriz” diyor. Menü üzerinde de aylarca çalışılmış olduğunu ekliyor: “İnsanların arayıp bir arada bulamadıkları yiyecekler sokak lezzetleri. Mangalda bir kanat, bir kokoreç ya da güzel bir sosisli olsa da yesek deriz. Burada hepsini bir araya toplamaya çalıştık.”

Haberin Devamı

“Benzeri yok”

Menüdeki neredeyse tüm yiyeceklerin elle yenebiliyor olmasından dolayı mekanın ismi Dirty Hands yani kirli eller. Zaten özellikle rica edilmediği sürece çatal-bıçak servisi de verilmiyor. Güngörür menü konusunda iddialı olduklarını anlatıyor. Kömür ızgara kullanarak hazırlanan kanat, burger ve kaburga gibi ürünlerin çok talep gördüğünü; başlangıç olarak da taco, bao ve nacho çeşitlerinin sevildiğini dile getiriyor.

Üçer çeşit taco ve nacho var: Kokoreçli, sebzeli ve dana etli seçenekleri olan nacholar ve yine kokoreçli, dana etli ve tavuklu seçenekleri olan tacolar 26-33 lira. Buharda pişirilen ekmeğin arasında dana yanak ya da tavuk incik ve özel soslarla servis edilen Bao’lar ise 24-28 lira. Paylaşımlık Dirty tabak, sosisli sadviçler, kızartmalar da beğenilenlerden. Ayrıca kahvaltı için tercih edilen farklı tost ve yumurta çeşitleri de mevcut.

Haberin Devamı

“İlgi, beklentimizin de üzerinde. Öğle saatlerinde civarda çalışan beyaz yakalı gruptan yoğun talep var. Akşam yemeği ve sonrası da çok yoğun geçiyor. Sıkı müdavimlerimiz oluştu. Paket servis de yapıyoruz, onun için de bir talep var” diye dile getiriyor düşüncelerini Güngörür. “Müşterilere kesinlikle farklı geliyor, bu konseptin benzeri yok ülkemizde. Farklı bir deneyim sunuyoruz. Gelenler lezzet, güzel bir hizmet bulacak, keyifli zaman geçirecek ve memnun ayrılacaklar” diye de ekliyor.

Mekanda yemeklere blues ya da soft rock tarzı müzikler eşlik ediyor. Bahçeyle birlikte yaklaşık 100 kişinin ağırlanabildiği mekanın dekorasyonu da ilgi çekici. Küçük bir alan olan iç kısımda koltuklar duvarlara katlanarak, tabureler yükseltilerek stand şeklini alabiliyor. Yurt dışında bir diner’a, bara girmişsiniz gibi bir ortamla karşılaşıyorsunuz.

Ödüllü kokteyl: Dirty Talk

Sokak lezzetleri bir arada


Mekanda kokteyller haricinde viski, bira, likör, şarap gibi seçenekler de var. 11 imza kokteylinden viski bazlı Dirty Talk, 2015-2016 sezonunda Türkiye’nin en iyi kokteyli seçilmiş. İçerisinde tütsüyle birlikte dinlendirdikleri doğal esmer şekerden bir sos var. Bar şefi Onur Balk “İnfüzyon tekniği kullanıyoruz. Yani tüm kokteyllerde içerisinde kurutulmuş meyveleri, baharatları beklettiğimiz votka, tekila, konyak, viskileri kullanıyoruz” diyor. En çok talep alanlar Papaz ve From Manhattan. Kokteyller 34 lira.